lördag 17 december 2011

Dag två i Stockholm. Festligt.

På lördagen var det den festliga dagen. Men den börjades med att jag vaknade hemma hos min yngste son. Festen skulle ju vara på eftermiddagen, så vi hann ju med lite före den. Vi, sonen och hans hustru och jag var bland annat ute på en lång promenad med Kasper, vovven. De bor på Östermalm en bit från Stadion och vi promenerade runt på området och hamnade på Gärdet till slut, där de brukar rasta Kasper. Här kunde vi se Kaknästornet bland annat.
Sen gick vi tillbaka hem och gjorde oss i ordning för kvällens eskapader. Det vill säga festen skulle börja klockan tre på eftermiddagen. Min syster var fortfarande helt ovetande om att jag skulle komma.
Min dotter och hennes man hämtade oss och mina grejor hemma hos sonen. När vi hade kommit på plats utanför festlokalen hon hade hyrt, träffade vi först och främst min äldste son. Han visste förstås också att jag skulle komma. Sen var det flera av släkten, som inte heller de visste nåt. Så följdes vi åt in och hängde av oss ytterkläderna och gick sen in för att säga hej till syrran.
När hon fick syn på mej fick hon den längsta haka jag nånsin har sett och sen slängde vi oss om halsen på varandra och nästan grät, för det var ett tag sen vi sågs sist. Hon hade ju skrivit en inbjudan till alla på Fejan och jag hade inte svarat alls. Men hennes döttrar visste att jag skulle komma, så de bara stod och mös.
Jag träffar ju inte släkten så ofta, så det blev många kramar. Det händer ju saker som jag inte har en susning om. Till exempel att min lillebror ska bli Morfar igen. Kul! Hans andra dotter är bosatt i Mexico med sin familj.
Det har blivit ingiftingar/sambor, som jag inte har träffat förut heller. Det händer och det fötter. Så blir det några bilder, men min vana trogen blir det inga bilder på folket mer än på håll.
Här kan man se hur det var dukat.
Så här fint var buffén uppdukad. Det var flera sorters pajer och andra, ibland grekiska, rätter. Allt hade tillagats av mina systerdöttrar. Jag frågade inte om min syster hade varit med. Men jag vet att tjejerna är jätteduktiga. (Syrran med förstås)

Jag älskar desserter och tårtor och det här är min portion av en cheesecake. Supergott smakade den.
Så var det presentutdelning. Det är svårt att visa allt fint hon fick. Jag gillade den här dockan i alla fall. Det var ju presentkort många andra saker och så vidare. Min lillasyster är verkligen en uppskattad människa, god och glad och hjälpsam mot alla. Hon fyller egentligen år på Luciadagen, men höll festen på lördagen innan. På sin födelsedag var hon upptagen av avslutningen av sin målarkurs.
Till slut visar jag den finaste presenten, som jag tycker. Det är en hackspett, en gröngöling kanske. Den är målad av hennes ene dotterson, som är något förstånds-handikappad. Han är speciellt intresserad av fåglar har jag hört. Ett sånt fint resultat.
Missade du första inlägget i min stockholmsresa hittar du den här.

Dagens Citat:
En höna är den enda
som kan ligga på ett jobb
och ändå få resultat.
Thorwald Gahlin.
**************************************************** 
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

15 kommentarer:

Veiken sa...

Sånt här GILLAr jag. Underbara överraskningar kan det inte bli för mycket av. Kramr

Siita sa...

Vilken fest ni kom på. Kram nu ska jag sova

Sand mellan tårna sa...

Åh jag ryser när jag läser om dig och syrran. Förstår att hon tappade hakan men va kul.
Ser ut som ni hade jätte trevligt!

Ninja sa...

Det var en fin gröngöling....
Nu har jag knåpat ihop ett bildspel av Alhambra som det såg ut i torsdags om du vill uppdatera dig lite :)

Siita sa...

Det ligger utanför mot Väseråshållet. Men bara någon kort bit, Ca 2 km . Kram

Agneta sa...

förstår att hon tappade hakan, vilken överraskning :-)

mormia sa...

Oh så roligt att få träffa syster o många andra familjemedlemmar. Jag hoppas ni hade en fin o rolig vistelse i huvudstaden.
Trevlig 4:e advent önskar ja dig/kram

Fenixmonas sa...

Så härligt att få överraska så! Tur att ingen hade avslöjat det innan...Ser jättefint ut! Förstår att ni hade revligt där allihop! Kramiz

Nett sa...

Vilken underbar resa ni gjorde och många glädjesämnen ni fick. Så härligt minne att ta med sig hem. Kram

paloma sa...

Gillade hackspetten! Vad duktig han e. jag gillar ju med fåglar! God mat ser det ut med att va! Nu önskar jag dig en trevlig helg... kram

Ninja sa...

Roligt att du gillade bildspelet :)..... det kommer mera så småningom

Veiken sa...

Här har det kommit något vitt uppifrån men det ser bara lite pudrat ut....
Har kollat lite på Musikhjälpen idag och jag tror att dom har fått in mer än 13 miljoner. Snyggt jobbat. Det ger många flickor chans att gå i skolan . Kramar

Sussi sa...

Kan bara tänka mig hur din syster såg ut när hon överraskades :)
Det såg ut att vara en mycket trevlig tillställning med massa god mat.

Kul att du får passa på att träffa din släkt nu och få reda på vad som händer..

Kramisar

Margit sa...

NU har jag läst om dag 2 iockså...Mycket trevligt även då, läser jag..Ska nu läsa dag 1.
Kram!!!

HomoErotis sa...

Ohh, vilken underbar dag, måste säga att det tårades i mina ögon när jag läste om ditt möte med din syster, hur hennes reaktion blev. Underbart !! Ha det kanon bra !!