söndag 4 december 2011

Söndag med festmat och film på TV


Idag hade Sibbe spenderbuxorna på sej och bjöd på middag i puben i vårt hus. (Han gitte alltså inte att laga middag idag) :-D När vi väntade på vår mat, så satt jag och tittade på väggarna.

Puben är nyrenoverad och har fått en hel del ändrat, så man kan se en riktig historik om HIF-spelare under årens lopp. Just den här tavlan föreställer fotbollsspelaren Stendy Appeltoft.

På den bilden tyckte jag att han liknar min kära Pappa, som dog för många år sen. Jag har letat bland mina scannade bilder, men kan inte hitta någon, som visar honom i en liknande bild.
Här sitter han och dricker kaffe i vårt älskade Såkerbo, som jag skrev om häromdan, när det gällde Fototrisset, Mysigt. Han dog alldeles för tidigt och långt innan digitalkamerorna var uppfunna och jag har nog inte scannat alla bilder som finns på honom. Men jag kommer att jobba på det.
Här ser vi julklappsutdelningen hemma hos mina föräldrar för många år sen, nästan 50. Det är Pappa som agerar ”tomte”, fast inte utklädd som du ser. Det är jag och två av mina barn som syns här också. 
Så tillbaka till dagens evenemang. Detta är min planka med oxfilé, potatismos, grönsaker och bearnaisesås. Vi drack en flaska rött vin till maten. Allt smakade jättegott. Jag till och med bad om mer av såsen. 
Det här var Sibbes portion, hans älsklingsrätt: Wienerschnitzel, potatis och grönsaker till. Vi var jättenöjda med middagen hos Norrbro "Stattena Sport Bar". Norrbroplatsen 7 Helsingborg. Sen gick vi hem och drack kaffe med dammsugare till.

Nu sitter vi och tittar på Indiana Jones. Jag skriver i pauserna.
Nu är jag tillbaka igen och om du vill kolla lite av filmen går det bra här. PS. Det blev visst fel film, men den är ju också en Indiana Jonesfilm.

Dagens Citat:

Politik är något

som är alldeles för allvarligt

för att överlåtas åt politiker.

Charles de Gaulle.
************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

mormia sa...

Vilken trevlig adventsmiddag du blev bjuden på.
Ha de gott/kramizar

Fenixmonas sa...

Så himla roligt med de gamla korten, härliga minnen! Maten såg verkligen supergod ut! Kramiz!

Siita sa...

God morgon. Vilken härlig mat. Jag hoppas på något gott idag oxå. Kram

Sand mellan tårna sa...

Så trevlig middag du blev bjuden på. Härligt!
Å så fina gamla bilder.
God morgon!

carinasjolund sa...

Vilken god mat du blev bjuden på :)
Här blev det minsann ingen lyxmat :(
Kramen♥ ha en fin dag

Nett sa...

Härligt med att bli bjuden på mat och inte hade ni långt dit heller. Ha en fin vecka. Kram

Nett sa...

Det är härligt att blicka tillbaka på sommaren vid denna årstiden. Idag ligger snön över Borås, så det är väl bara att se om vi får snö eller inte. Kram

paloma sa...

Din mat såg ju så god ut! Mums! Kul att se när ni firade jul som barn! Var det på 60 talet tro där? jag skrev svar på min sida om stalkern! Har polisanmält honom massor av gånger! Skall åka till Solna polisen med de senaste 8 breven jag fått denna månad och några i nov. suck.. hoppas ni får en fin måndag! KRAM

wiper sa...

Vad härligt att ha en pub i samma hus ni bor i och att bli bjuden på middag av sin man är inte illa ;)

Vad roligt att få se bilderna från förr med din pappa och även dina små barn. Det kommer upp en massa minnen för mig också nu när man går igenom alla kort och papper.

Maten ni åt ser helt fantastisk ut coh så tandvattnet nästan rinner på mig ;))

Dom filmerna kan man verkligen se om

Ha en fin måndag
kram