lördag 3 december 2011

Det var en lördagsafton. Det regnade så dant.

Sånt här kände jag mej Idag för det regnade och blåste ordentligt igen. Sån tur vi hade som var på julmarknaden igår. Idag hade det inte varit kul alls. Granen nere på torget föll för stormen i söndags. Det kom en ny gran och den föll den också idag.
Vi hade fått en inbjudan från blomsterhandeln i vårt hus, att de skulle bjuda på glögg och tilltugg idag och de skulle också sänka priset på en mängd varor bland deras klädutbud.

Vi hade ingen aning om att butiken var såld och den hade kommit till en ny ägare. Men den stackars tösen hade precis varit med om en bilolycka och låg på sjukhus och fick vård. Därför var det hennes Mamma och väninnor som fick ställa upp och öppna butiken. Vi köpte i alla fall ett par fina julstjärnor, för det var ändå inget annat vi behövde.
Nu har julstjärnorna fått en fin plats på vår kista tillsammans med julbocken och lite nötter. De står tillsammans i en stor koppargryta.
Nu har min ena vita orkidé slagit ut lite mera. Jag är så stolt över den, för jag har tagit skott från en gammal och satt skotten i speciell orkidéjord. Det är fyra stycken som jag har lyckats med på det viset. Men ”Mamman” fick jag kasta bort igår, för nu orkade hon inte med mer. Men hon har kämpat ordentligt i minst fyra år.
Även min lila orkidé, som jag fick av min dotter och hennes man, när de var nere från Stockholm tidigt i somras, har börjat blomma på nytt. Det är så roligt att mina blomster orkar med min hårda behandling. De får bara vatten en gång i veckan och inte ens nån gödning.

Så har min Novemberkaktus också slagit ut med en mängd blommor. Men det finns fortfarande en hel del knoppar kvar att slå ut. Den har också några år på nacken.
Så här ser det ut på soffbordet nu, med min senast fådda orkidé, som jag också har fått av min dotter. Jag ville först och främst visa mina ljuskoppar med levande ljus i. De är röda med guldglitter på, så det lyser så fint om dom.
När Matte kom med Baloo i eftermiddags så visade hon att han hade en bebisnapp i munnen, som han hade hittat på marken. Men det var nästan omöjligt att fota honom så nappen syntes ordentligt. Detta är i alla fall ett gott försök.
Här ligger han och vaktar på sitt byte.
Han tycker nog att den luktar gott också. Det ser så ut i alla fall.

Dagens Citat:
Man får säga vad man vill
om ett syndigt leverne
men det är allmänbildande.
Hjalmar Bergman
*********************************************************** 
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

11 kommentarer:

gunsan sa...

Så många härliga bilder på vackra blommor;))

Vilken mysig butik ni verkar ha i ert hus;))

Här har det också blåst nåt hemskt o nu ikväll har det ösregnat, rena rama höstvädret!!

Kramizzzzz

Maria sa...

Ja samma skitväder här hos mig, fy för den lede. Det har varit julmarknad med tomteparad i Brålanda men jag stannade hemma. Har bakat delarna till pepparkakshuset, ja får väl se hur de blir. Min ugn är så dålig, ja spisen över huvud taget får väl se imorgon om delarna har torkat ordentligt eller om de blir raserat.
De låter roligt med giftermål o nya små familjemedlemmar, ja då får du snart sätta igång med att sy o sticka.
Ja får säga att du har jätte fina blommor och tur med dina orkidér.
Jag hoppas att dom fick bort allt när jag opererades det är vad dom säger i alla fall, förkylningen e bättre den me.
Önskar dig en trevlig advent/kram

Siita sa...

God morgon. Så söt med napp. Här snöa det igår men nu har allt smält bort. Kram

biggan sa...

härliga bilder, ja du, i stort sett full storm igen. går kanske åt många granar nu, minst en vecka till med denna blåst här, ha en fin söndag. kramar biggan

Sand mellan tårna sa...

Hoppas granen står pall för mer vind nu och får stå kvar.
Så fina blommor du har och butiken låter ju mysig.
God morgon!

Fenixmonas sa...

Du har verkligen tumme med de vackra orkideérna! Så fint med nappen o vovven! Fast han är ju ännu ett barn faktiskt! Kramiz

Nett sa...

Så synd om butikens ägare, hoppas att dte inte var alltför allvarligt. Din novemberkaktus är jag riktigt avis på, den är ju hur fin som helst.

Glöggservisen jag har har hängt med sedan 80-talet, det tråkigaste är att den har bara 5 glöggkoppar kvar. En har gått sönder.

Ha en fin Söndag. Kram

Ninja sa...

Mina vackra orkidéer torkade allesammans för ett par veckor sedan, fjärrvärmeverket var här och grävde och helt plötsligt hade vi skållheta element som inte gick att stänga av....mannen bredvid var tvungen att inhandla vred åt elementen men det var för sent, då mina orkidéer inte tålde bastubad!

veiken sa...

Dina orkidéer är ljuvliga. Dom måste GILLA dig jättemycket.
Här har det också blåst, men vi har nog klarat oss ganska bra! Söndagskram!

Siita sa...

Vi har lite snö kvar. Här kommer det ju förtidigt. Kram

Agneta sa...

våran hund hade också en napp i munnen en gång, tror han snodde den ifrån Tuva. Blev en sådan kul bild då han inte heller tänkte släppa den ifrån sig :-)
blommorna, ja även mina får dåligt med skötsel de stackarna. Men de segar sig kvar de med, men långt ifrån sååå vackra som dina orkideer.
kram