torsdag 29 december 2011

Böcker som jag har läst på sista tiden.

Jag tänkte berätta om tre böcker jag har läst på sistone. Det har ju varit min stockholmsresa och julhelgen, som har kommit emellan, så jag inte har kunnat berätta om det på ett tag.
Den första boken jag läste av dessa tre är Corpus Delicti. Det är en gåtfull deckare av EliasPalm, som berättar om hur bland annat en rättsläkare, Ella Andersson arbetar. Han är faktiskt själv en sådan, så han vet var han skriver om.

Ella var sex år när hon förlorade sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Hon får tag på ett antikt bordsur, som hon känner igen sen hon var liten. Så hon dras in i en undersökning av sitt förflutna parallellt med sina ordinarie dödsfallsutredningar. Boken är mycket intressant och spännande.
Så läste jag boken Förbjuden Frukt av Sarah Addison Allen. Familjen Waverley i Bascom i North Carolina har alltid varit en lite udda familj. De har underliga talanger. Claire är ensam kvar i staden, sen mormodern hade dött och systern Sydney rymt. Claire kan mycket om växter, som kan göra underverk på olika sätt. 

Sydney kommer plötsligt tillbaka med sin dotter Bay, som är fem år. Hon har rymt från sin våldsamme man. Läs gärna om utvecklingen och lär lite om vad olika växter kan användas till för att något ska slå in.
Den sista boken jag läste var den här: Drakarnas Imperium av Valerio Massimo Manfredi. Författaren är en italiensk professor i klassisk arkeologi. Så har han etablerat sig som den historiska äventyrs-romanens mästare, enligt vad det står på bokens sista sida.

Det är den första boken jag har läst av honom och jag blev trollbunden. Handligen utspelar sig, på 100-talet efter Kristus, om en skara romerska soldater, som blivit tillfångatagna i Persien och lyckas fly från slav-lägret där de har suttit. På omvägar därifrån kommer de i kontakt med en man som har en karavan.Karava-nens slutväg är Kina och dit kom-mer soldaterna utan att vilja det.

Läs och njut! Jag kunde inte lägga boken ifrån mej utan låg och läste långt in på nätterna. Man får lära sej mycket om det gamla Kina och dess härskare.

Dagens Citat:
Mången man skulle älska
sin hustru mycket mer
om hon vore gift med någon annan.
Anatole France.
******************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

14 kommentarer:

biggan sa...

förbjuden frukt, den hade varit nåt för mig, tack för tipset kramar biggan

Fenixmonas sa...

Många böcker du har läst! Jag ska väl ta och ladda upp lite innan vi reser iväg...får ju ha med lite lektyr under tre veckor. kramiz

Siita sa...

God morgon. Idag -grader här o vi åker till Sthlm idag. Kram

Yvonne :-) sa...

Godmorgon!Du läser en hel del! Tack för länken.Visste inte att du och Sebbe kunde dansa så bra ;.) Då får du en levande dörrstopp!Ha en bra fredag! Kram!

Sand mellan tårna sa...

Tack för lite boktips! Jag läser ju mycket så tips på böcker är alltid kul att få.
God morgon!

Veiken sa...

Jag slukade allt som fanns när jag var ung. Jag var stamkund hos biblioteket. Nu för tiden blir det bara en bok då och då.
PÅ mina resor packar jag alltid en massa böcker. Det är så skönt att sitta med en bok efterduschen och koppla av innan man går ut.
Kramar

Margit sa...

Så duktig u är att LÄSA böcker..och berätta deras innehåll också!!!
Jag har så "svårt"..för tt varva ner...ellrl vad det är...att läsa böcker.. Det är väl datorn som tar den mesta tiden, kanske..och tiden går DÅ så fort..
-1,4 ute just nu så det är frost på bilrutorna idag..länge sedans sist...
Kram till er båda!!!!/Margit o Lasse.

carinasjolund sa...

Tack för tipsen!
Men först ska jag läsa färdigt Sandhamns böckerna, har tre stycken kvar i denna serie :)
Kramen vännen♥

Nett sa...

Bra böcker du har läst, själv läser jag för dåligt med andra ord ingenting. Men kanske skulel ha tid med det om jag inte virkade så mycket ;) Ha en fin dag och ett gott nytt år på dig. Kram

Nett sa...

Nja, det vet jag inte om jag skulle klara av att läsa till stuickning. Jag har en stickning liggandes som jag tar fram då och då, inte mycket kvar av den, kanske dags att ta fram den snart igen. Kram

Yvonne :-) sa...

Men sen vi tog sprutan har vi varit dåliga med olika saker.Vad kul ni måste ha haft när ni var ute och dansade.. Ha en bra helg! Kram!

Yvonne :-) sa...

Låter som en dunderkur. Terpentin för mej låter hemskt.Har du provat den? Vitamindrycken verkar vara godare än den andra drycken. Kram!

Yvonne :-) sa...

Tror att jag nöjer mej med netts tips.. nattikram!

Yvonne ♥ sa...

Lovar att det smakade gott.Känner du för det så innan du stoppar in den i munnen så lägg en skiva ost emmellan. nattikram!