fredag 16 december 2011

Hej igen alla vänner.

Det verkar ju som om det var några som saknade mej och min blogg. Jag har ju inte gjort nåt sen förra veckan. Orsak: Jag har varit uppe i Stockholm för att fira min lillasyster som fyllde 70 år. Hon hade bjudit in till kalaset på FB, men jag hade inte ens svarat på inbjudan. Jag reste nämligen upp för att överraska. Men mina barn ordnade så jag kom iväg.  Jag får ju tacka för omtänksamheten i alla fall från mina vänners sida här.

Flyg beställdes med Kullaflyg förra fredagen, så jag skulle flyga med avgång från Ängelholm den 9 december klockan 13.55. Det blåste storm igen, så flyget ställdes in, men de som ville kunde åka buss upp. Annars kunde man avboka och få pengarna tillbaka. Gissa vad jag gjorde! Ja, inte avstod jag från resan inte. De som valde att fortsätta fick en kompensation på 80kronor/skalle. För min del räckte det till två mackor och en kopp kaffe. Det blev bara ett tillägg på 10 kronor för mej.
Det var förvisso inte den här bussen vi åkte med. Bilden är från en utflykt till Ven för nåt år sen.  Jag ville bara ha en bussbild med.
När vi sen kom ombord på bussen delades det ut mackor och vatten, så vi inte skulle svälta ihjäl. Man satt bekvämt och bra. Jag hade en plats längst fram, så man hade ju utsikt framåt. Men det regnade mest hela tiden och när det var mörkt var det svårt att följa med. Jag måste säga att det var en bekväm buss och en jättebra chaufför.

Det tar ju sin tid upp till Stockholm, så vid Ödeshög var chauffören tvungen att ta en paus på 3/4, för han fick inte köra längre utan rast. Där passade jag på att äta min ena macka och tog en kopp kaffe. Den andra mackan fick en medresenär, för jag orkade inte med mina två och hon hade bara en kvar.

Så fortsatte resan i regn och rusk. Vi skulle ju till Bromma flygfält först, men det var en man, som ville till bussterminalen vid Centralen först, som blev missnöjd. Det blev hand-uppräckning bland alla, vilket vi valde, och han fick inte som han ville. Det var lite till nackdel för mej ändå, men jag tyckte att vi kunde vara nöjda i alla fall.

Min yngste son skulle nämligen hämta mej vid Centralen. Så när vi kom dit, så stod han där med sin gamla vovve Kasper. Det blev ett kärt välkomnande även av vovven, för vi träffades ju i somras hos oss. Vi kom fram, jag tror det var ungefär klockan 10 på kvällen istället för klockan 15,05 på em.

Detta är Kasper dan efter jag kommit fram. Kika på nosen. Den är ju ett hjärta. Det kommer beskrivning om, vad jag gjorde den dan också senare. Jag har ju en del att berätta om resten av veckan också.

Dagens Citat:
Ett gott omdöme beror på erfarenhet
och erfarenhet får man
på grund av dåligt omdöme.
B Le Patner
*************************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

11 kommentarer:

Siita sa...

N u ska vi sova, Kram

Sussi sa...

Men vilken tur att det gick att åka buss för jag förstår att du inte ville missa lillestysters 70 års fest. Bra att donm kompenserade lite..

Kramisar

Fenixmonas sa...

Blev ju en lite annorlunda resa än ni tänkt er, men fram kom ni ju i alla fall! Kramiz

Sand mellan tårna sa...

Välkommen tillbaka! hur reagerade syster?
God morgon och ha en fin dag!

biggan sa...

skönt du kom fram i alla fall, jag vet ju hur du sett fram mot resan, tordes ju inget skriva om den i din blogg, :). men vad gör det, att det tog lite tid, bättre det än att inte komma opp alls. man får se det positivt, massa kramar biggan

Browneyedgirl sa...

Godmorgon =) Härligt att få komma och fira sin syster på sin dag! Hoppas du har det fint. Lämnar en kram

paloma sa...

Du verkar ha haft en bra vecka! Har saknat dig? Här är det fullt av snö nu! KRAM

Sladdertackan sa...

Lite äventyr, men tryggare med buss än med flyg i dåligt väder.

Veiken sa...

Det viktigaste är att komma helskinnad fram när naturens krafter ställer till det. Kramar

Agneta sa...

så det var där du höll hus :-)
ja, den där blåsten har ju verkligen ställt till det den senaste tiden! Förstår att du valde at ta dig upp med bussen, vem vill missa syrrans fest?

Margit sa...

ja det var ju bra att dom hade en buss som ersatte flyget..och FRAM kom ni..och mackor hade du....
Kram!!!