lördag 25 augusti 2012

Lite tips och annat smått och gott.


På natten hade jag svårt att sova, för jag vaknade med migrän och den gick inte bort med tabletter. Så nästan hela dan har jag varit tung i huvudet. Det kunde i alla fall inte bero på att det var fullmåne, för det var redan en vecka sen, det var det.
Idag blev det städning med min nya borste. Den är fantastiskt bra att borsta bort både katt- och hundhår med. Våra mattor ser faktiskt nästan nya ut nu.
Så har jag provat ett sätt att undvika damm. Om man blandar vatten med lite sköljmedel och doppar en trasa i det, vrider ut den och dammar med det, så håller dammet sej borta längre. Jag har provat på speciellt mörka och svarta föremål, som TVn med mera. De har hållit sej dammfria längre.

Till lunch fick jag en fisk-gratäng, som smakade alldeles utmärkt gott.
Sen bakade Sibbe ett par matbröd och eftersom ugnen stod på, så passade jag på att baka en paj på rabarber och röda vinbär. Både brödet och pajen blev jättegoda.
Ikväll har vi sett en film på TV 8, som handlade om drottning Elizabeth av England. Hon spelades av Cate Blanchett, som är en fantastisk skådespelerska.
Det är den andra filmen om drottning Elizabeth, hon har spelat huvudrollen i. Den första såg vi förra veckan. Det är så fantastiskt att se sådana filmer som handlar om verkliga människor i historien. Vi ska inte tala om kostymeringen. Det är så vackert att se dessa underbara kläder.


Klicka på bilden får du veta mer om Drottning Elizabeth den första!
Dagens Citat:
Erfarenhet är en lott,
köpt efter det att dragningen ägt rum.
Okänd.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Margit sa...

Vilka härliga limpor..och pajer!! jag blir SÅ sugen!!!
Bra förslag med dammtorkningen!! DET komemr jag att prpva!! Enkelt också, för sköljmedel har man ju alltid hemma...
Tak för tipset!!!
Kram till er båda två!!

Ninja sa...

Elisabeth I var en märklig kvinna, hon började bygga ett imperium i en mansdominerad värld....

Siita sa...

God morgon. Ska prova sköljmedel i vattnet med. Var på Nora marknad igår. Kramar i regn vädret idag.

Fenixmonas sa...

Vilket bra tips, det ska jag pröva på direkten! Riktigt flitiga har ni varit under er lördag...här tog vi oss till skogen i alla fall! Kramiz

Jenfan75 sa...

Vad gott med paj och nybakat bröd.=)

Sand mellan tårna sa...

Jobbigt med migrän. Hasan får det då och då och det enda som hjälper om han tar det i tid, dvs inte när migränen redan kommit utan när han känner att den är på väg är den här nässprayen Ecze eller vad den heter som finns i Sverige. Såklart finns den inte här. Här finns massa super mediciner men inte den så vi får alltid be folk ta med och mamma skickar med jämna mellantrum.
Tack för tipset att hålla dammet borta. Ska jag testa nästa gång jag dammar :)

Veiken sa...

Ph så tråkigt med migrän. Jag har huvudvärk varannat år ungefär och det är inte speciellt mycket heller, men om man inte är van,känns det eländigt ändå. Efter någon timma är det ju bra igen. En bamyl fixar det på stört!
Smaskig mat som vanligt hemma hos er! Kramar