lördag 11 augusti 2012

Lördagsnöje.

Idag blev det en runda till Väla för att få instruktioner om hur man använder den nya lilla söta högtalaren till Sibbes dator. Vi kom ihåg hur, ända tills vi kom hem och det funkade. Bilden har jag lånat på nätet, så den ser ungefär så här ut, men inte riktigt.
          
Åkte ut till Råå, men där var det så mycket folk att vi vände och åkte därifrån. Där skulle det vara Sillafest i kväll och Muséet var öppet med loppmarknad utanför, så det fanns nästan ingen parkeringsplats.
Så vi åkte åt andra hållet, norrut, till Viken i stället. Där parkerade vi nere i hamnen och gick sen på konstutställning med fina tavlor och stengodsskulpturer. Det var Galleri Hamnen, som hade vernissage just idag. Vi visste inte om att det var en ny utställning nu. Vill du se vilka utställningar de har, så kan du kika här.
Sen gick vi på det lilla Sjöfartsmuséet och tittade på gamla namnskyltar till båtar och en hel del annat. Man hade också en minnesutställning om konstnären Gustaf Arne, som gick bort för ett tag sen. Kika här på Wikipedia, vad det står om honom.
När vi hade sett de båda utställningarna gick vi till Café Öresund, som vi brukar besöka, när vi är i Viken. Där drack vi kaffe och åt varsin kam och en chokladbisqui.

Sen bar det hemåt till en god middag och så småningom en promenad för mej med Baloo.

Vill du se vad vi gjorde på första dagen av vår Stockholmsresa klickar du här. Skriv gärna en kommentar där också!

Dagens Citat:
Förändra sig kan ingen –
men bättra sig kan alla.
Ernst von Feuchtersieben.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan. Fina bilder på Baloo kram

Sand mellan tårna sa...

Ser ut som en härlig dag. Fina bilder! God morgon!

Fenixmonas sa...

En fin innehållsrik dag fick ni...Vi tillbringade större delen av dagen på havet och det är ju en av mina absoluta favoritsysselsättningar! Kramiz

Yvonne sa...

Godmorgon! jag har arbetat i Råå för många herrans år sen.Var barnflicka hos byggmästare Bengtsson.. Ha en bra dag! kram!

Yvonne sa...

Hundar är kloka! Ja det var Göran Bengtsson.De hade tre barn som jag passade. jag var där bara ett år.Det året som behövdes för att komma in på Malmö Yrkesskola.Fult av honom att höja hyran på det viset. vad hade du för affär?Tänk vad världen är liten!!Kram!

matts jansson sa...

Har hittat hit , på grund av din kommentar, tack
vilken fantastisk resa till berlin, såg att du hade bildspel längre ner på bloggen och jag fick resa till Berlin på 70 talet , Vilka minnen Supersnyggt bildspel, Vill veta mer, Berätta

Viktkamp sa...

båtar är så mysigt =)

Sv: Tommy är så mysig!!

kram

Yvonne sa...

Du var säkert duktig på att designa själv ! Kram!

Yvonne sa...

Tror att du gillade att göra egna kläder.Och ett yrke som passade dej bra.Kram!

Veiken sa...

Jättefina bilder- jag älskar båtar och vatten! :) Det är bara att njuta så länge som det fina vädret behagar att stanna hos oss! Kram