fredag 23 november 2012

En alldeles vanlig fredag.

Idag har jag städat ordentligt, förutom att jag får damma i morgon. Det blir fortfarande en hel del hundhår, att först sopa bort med specialborsten och sen ta snabeldraken för att få med det småtta.
Blommorna fick sin omvårdnad också. Här ser vi två orkidéer som tänker på att börja blomma. Den övre här får stooora vita blommor. Och den nedanför kommer att få lila blommor, som tidigare.
Det händer alltså lite igen med mina orkidéer. Nån tänker börja blomma igen och nån har annat för sig. Gissa vad den här ska göra! Jo, den har fått ett skott, så den tänker föröka sig. Jag har ju lyckats tidigare att föröka mina orkidéer. 
Så har vi en växt, som jag faktiskt inte vet vad den heter. Sibbe fick den i 60-årspresent i en blomsteruppsättning för riktigt många år sen. Så småningom planterade jag om den. Den fick dela på sig i nya skott och de har vuxit mycket. Nu finns det bara den här kvar och det visar sig konstiga saker i toppen. Den delar sig i tre delar och det ser ut som om den tänker blomma. Det har alltså inte hänt på över 15 år. Så jag är verkligen spänd på vad detta kan bliva.
Novemberkaktusen har också satt igång att blomma och ser verkligen fin ut med sina vita blommor. Det är bara början, för det finns många flera knoppar på gång också.

Dagens Citat: 
Den verkliga upptäcktsresan består inte i
 att söka nya landskap utan i att se saker med nya ögon. 
Marcel Proust.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

14 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Härligt när blommorna trivs o blommar om. Har 2 orkideér som vilar o en som blommar. Har aldrig sett en sådan som den andra tredelad blomma. Kramar

Nett sa...

Fina blommor, gillar din novemberkaktus, den är så vacker när den är vit. Kram

Yvonne ♥ sa...

Goförmiddag! Du har då verkligen gröna fingrar.. Ha en bra dag! Kram!

Maria sa...

Det är roligt när man lyckas med sina blommor, nu när jag flyttar får dom där orkidéerna som bara står utan blom å knopp åka i soppåsen.
Dina ser då ut att ha ett liv efter jul. Va bra att du fått en reflex väst, det har jag också och man syns så bra.
Ha en skön helg/kramizar

ansepanse sa...

Sibbes blomma är en paraplyaralia, gå in på google och sök på paraplyaralia blommande, där ser du bilder på sådana, jag har flera sådana växter men har aldrig fått dem att blomma, vad häftig att dina orkidéer gör nya skott, det vill jag att mina också ska göra, sköter du dem på något speciellt vis?
Sv: vad tyckte du om På spåret? jag tyckte det var spännande och roligt, jag kunde Gustav Vasa redan innan någon drog
kramar

Fenixmonas sa...

Fint att se för här är det snart konstgjort allt som är...ingenting växer i denna mörka lägenhet. Kramiz

ansepanse sa...

Sv: jag kanske ska testa ditt sätt med orkidéerna, jag har ju sänkt dem i vatten en stund men jag tror egentligen att det blir för mycket, jag hade död på tre stycken nu för ett tag sedan, bladen bara trillade av, nu ska jag vara superförsiktig med dem jag har kvar, fem stycken är det och ska ta och vattna dem som du säger att du gör :) det är ju inte fel att testa :)
ha en fin lördag
kramar

Yvonne sa...

Det ordnade sig till sist igår.Och vi fick beröm för vår sång.Jag vattnar också som man inte SKA,men inte blommar mina orkiderer som dina... Kram!

mufflo sa...

Här ska / bör det också städas i dag eller i morgon eller..............

Augusta sa...

Du verkar ha gröna fingrar :)
Vackra blommor och dom verkade stabila.
Mina får vatten då jag får lust. Men dom är vana. Slokar men tar sig :)

Kram

Sussi sa...

Jag har en sida av huset som orkidéer trivs jättebra vid. Har för tillfället 3 som blommar och nya skott är på G. Kul :)
Orkidéer är så fina..
Gillar din novemberkaktus. Vitt är ovanligt på en sån. Jag har i alla fall inte sett så många vita.

Kramisar

Veiken sa...

Rena rama växthuset hemma hos dig. Grattis till alla fina blommor som är på väg. Här har inte mina orkidéer blommat på länge! Hoppas dom tar sig samman! Kramar

ansepanse sa...

Sv: det ska jag göra :) kanske kommer mina orkidéer också att slå skott
önskar dig en fin kväll
kramar

Agneta sa...

så många fina blommor och så kul att du lyckas med dem. En annan hr allt utom gröna fingrar ;) därför finns det heller inte så mycket växter i detta hem.
kram