onsdag 7 november 2012

Tvättstuga med komplikationer.


Så blev det den vanliga tvätten idag. Nja, vanlig och vanlig? Jag blev en aning sur, när jag skulle börja klockan 12, för då var det en som fortfarande tvättade. Det var inte ordinarie tvätterskan, utan denna andra hade gått in och satt igång två maskiner efter före-gående, men inte brytt sig om, att hon inte var klar i tid. Det är just sånt som göra att man blir sint.
Jag satte igång med bara en maskin, medan hon fortfarande höll på med sin sista. Vi har två maskiner där. Det gjorde att min dagsrytm blev helt förstörd. Den ena maskinen hängde hon upp i torkrummet och den andra la hon i torktumlaren. (Det blev visst lite galet. Hon hängde naturligtvis inte in själva maskinen eller la in en i torktumlaren.) Sen gick hon.

För det första vill jag vara ensam i tvättstugan. Jag tycker inte ens om att Sibbe är med där. Jag vill vara för mig själv. Konstigt va?
Vi har nyckelklossar, eller vad man kan kalla dem, så när jag gick upp emellan maskinerna, satte jag in klossen och låste, så ingen kunde komma in. Jag såg henne inte mer under dagen, så hon kom inte till att hämta sin tvätt förrän jag var färdig.
Ja, nu har jag fått kräka av mig och du skrattar väl åt det hela. Men det känns lite bättre. Tvättstugorna är ju den största anledningen till bråk mellan hyresgästerna. Det är tillochmed en i huset, som har klippt ur och klistrat upp en artikel från en tidning nere intill tvättstugan om just detta problem. Har du kanske varit med om liknande, så kan du väl berätta för mig? Men jag är inte ilsksint nu, för jag blev färdig i tid ändå.
Dagens Citat: 
Han som köper det han inte behöver, 
han får sälja det han behöver. 
Spanskt Ordspråk.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

25 kommentarer:

Maria sa...

Jag skall kanske återkomma i detta ärende när ja flyttat till läg. och skall börja använda tvättstugan.
Där fanns bara en maskin å ett torkrum de tyckte jag var lite dåligt men men.
Du är allt lite rolig du, hoppas du kommit på rätt väg igen å goat på dig men skulle nog själv ha blivit lite sur om de hänt mig så ja förstår dig.
Ha en fin dag/kramizar

trollet sa...

Ha ha, visst blir man tokig när folk inte kan respektera tvättiderna!! Jag har världens bästa tvättstuga för den är nästan aldrig bokad och jag kan tvätta dygnet runt;)
Hade en galen herre som ringde på min dörr en gång (ett annat boende) och skällde ut mej efter noter för jag hade saker i tumlaren... fnissande gick jag med ner och visade honom att man har den en timme efter avslutad tvätt=)) Han bad om ursäkt...
Han/orkade inte med halsduksinlägget, men det kommer!! med länk!! Kram och tack igen...

Fenixmonas sa...

Nej Gilla, ingen jourtelefon på dagtid!! Jag har ju vanlig telefontid mån-fre 8.30-9.30, en tid då mina klienter kan nå mig.
Här är det datastyrt i tvättstugorna, så har de inte hämtat sin torkade, kvarlämnade tvätt senast en timma efter tvättpasset slut så kommer de inte in. Kramiz

Siita sa...

God morgon. När jag bodde i lägenhet o hade tvättstugan i nästa hus, det var jobbigt. O så var det sällan städat heller. Då vann jag pengar på en trisslott. Åkte till Örebro o köpte mej en egen maskin att ha i badrummet. Kram

attis sa...

Gomorron vännen. Nej , jag skrattar inte. Har ofta samma problem här. Då varje tvättpass inte är så långt vill man ju hinna bli klar. Rackars eländiga männskor som gör så. Nog var det skönt att Obama vann. Kom förbi så bjuder jag på efterrätt hihihi.
Kramen

Chintoh sa...

Hej o hå!
Blev lite nyfiken på din tvätt!
Ja det är ett evigt bekymmer.Hos mig i Örebro har vi en dator som man bokar i.Tror du det hjälper?Närå,Det finns de som lånar ut sitt kort och det betyder att en käring kan tvätta hela dagen!
Händer att datorn inte fungerar så man blir inte insläppt på sin egen tid!
Kul läsning,men trist,att folk uppför sig lika överallt.Vänl.Inger i Örebro

Nett sa...

Jobbigt det där när andra inte har hyfs nog att tvätta på sin egen tid, därför har jag egen maskin så jag slipper allt det där. Kram

Polargrevinnan sa...

Jag tänkte göra ett inlägg och googlade på strykning. På något vis hamnade jag här och fann en trevlig blogg.
Jag håller med dig om att tvättstugor kan vara ett irritations-problem.
Hos oss är det sambon som tvättar och han är så ilsken ibland på dålig rengöring och att tvätten hänger kvar i torkskåpet.
Vi har en liten maskin i badrummet där jag tvättas s.k. fintvätt. I dag ska jag ta itu med en hög ostrukna skjortor.
Ha det bra!
Kram Viola

ansepanse sa...

nej, jag skrattar inte, jag tycker inte man ska bete sig så där, det är som du säger, har man skrivit upp en tvättid så är det ju ens egen tvätttid och då ska det inte vara någon annan där, jag skulle heller inte vilja ha någon i tvättstugan när jag var där, men sedan länge bor vi i eget hus så jag har ju en alldeles egen tvättstuga i källaren
dagens citat är superbra :)
Sv: tack för bamsekramen :)
kramar till dig <3

Yvonne sa...

Håller med dej att sådant kan irritera.Jag bor i hus så den enda jag kan irritera mej på är den inneboende skatan..Ha en bra dag! Kram!

ansepanse sa...

Sv: jag lovar att jag ska försöka tänka på något roligt men jag vet inte om det kommer att fungera :( som tur är har jag inte behövt laga någonting knappast någongång men bara att ta bort tandsten gör ju ont
kramar

Chintoh sa...

Tack för titten hos mig!
Nej jag kan inte göra bakgrunder,men det finns en designer på blogger som gärna lånar ut sina.Designern heter Karen Watson och finns på The fairy.
Hennes bakgrunder är så tjusiga!
Den bloggen du skrev i,har blivit till för att beskriva min trädgårdspyssel.Inte många som skriver .Kul att Du gjorde det!Vänligen och kram,Inger

Chintoh sa...

Kära vän och kollega!
Jag är också pensionär.
Ja,man får låna!Säkert som Amen i kyrkan!Karen Watson har undervbara bilder.Kram!Inger

Carina Sjölund sa...

Minns när vi bodde i lägenhet, då var det samma sak för oss. Vissa människor visar verkligen ingen hänsyn!!!!
Klart man blir f*bannad!
Kramen vännen♥

Yvonne ♥ sa...

schwarzwaldtårtorna låg som bomull i maggarna,du hade så gärna fått komma och vara med.... Kram!

Yvonne sa...

Jag gav väl inte så mycket tröst. När vi bodde i lägenhet i Malmö så delade man också tvättstuga.Och var det min tid att tvätta så var det... och andra åkte ut!! Kram!

Veiken sa...

Jag har aldrig tvättat i en tvättstuga....och skulle av den anledningen inte kunna flytta till en lägenhet utan egen tvättmaskin uppe. En massa fördomar säkert.
Roligt att du gillade Mykonos. En läcker ö! Kram

Yvonne sa...

Hmm... förstår att det var problem att slänga ut!Man kan göra det på ett diplomatiskt sätt också.Kanske genom att påpeka att det är viktigt att respektera varandra. Bra att du stängde dörren!Kram!

ansepanse sa...

Sv: röntgenbilder, tandsten och lite finputsning bara :) nu är det över och jag är glad, nu dröjer det minst ett år till nästa gång
kramar

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Folk måste lära sig respektera tiderna i tvättstugan! :/

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Sv: Det är en schäfervalp :)

Yvonne sa...

Jag förstod vad du menade! Nu blir det snart sängdax för mej! nattikram!

Chintoh sa...

Hejsan Gilla!
Kul att du hittade bakgrunderna.
Nu är det sent,men jag ska be sonen förklara för dig hur du ska göra.med att fixa din temlate så den passar din blogg.Jag tror,att Karen Watson har själv ändrat så det passar för nya blogger.
Vad du skrev,om krånglet med veriferingen har jag inte varit med omMen vår vän Mona,skrev till mig att ta bort ordkontrollen,så slipper man sån tjafs.Sletmed det en hel dag,och det fixade sig.ja,inte lätt för n gmmal hund att lära sitta,men det går.God natt på dig!Kram,Inger

Chintoh sa...

Godmorgon!
Så glad jag blev för dina rader i trädgårdsbloggen!
Sonen sover ännu,klockan 9.54.
Tänk så duktig du är att vara självlärd.Då är jag säker på att du fixar bakgrunden.
Bara att du sparar vad du har.Då går du in på bakgrunderna hos Karen och läser där.Klicka på utforma.Ja,du vet hur du ska göra!
När jag började med mina röda rosor,så fixade sonen ny template.Men med den ljusblå bakgrunden,hade Karen designat så det skulle passa nya Blogger.
Hon är ju designer för Blogger.Visst är det tjusiga bilder?Säkert hon har en fin designerskurs bakom sig.Om man vore ung,skulle man satsa på det!
Vi får se när hjälpen vaknar och det tar tid!Men jag tror,att om du läser hur du ska göra fixar du det!
Kramar i massor!Inger

Agneta sa...

ja, dessa tvättstugebekymmer känner jag väl till...tyvärr. Innan hade vi en tjej, som alltid alltid alltid tog en tid som passade henne och då var det skitsamma om vi var andra som tvättade just då. Första två ggr var jag vänlig och lät henne både få tvätta o torka men sedan...då blev jag ilsknare o ilsknare för det kvittade vad jag eller andra sa till henne. Slutade med att jag tippade ut hennes dyblöta tvätt som inte ens fick snurrat klart i tvättmaskinen och centrifugeras i rabatten utanför tvättstugan. Och nej, jag är inte stolt över mig själv men vissa förstår inget annat än klartspråk!
Nu bor hon onte här längre, tack o lov men det var en tragisk anledning för alla hennes grannar att hon flyttade då hon "råkade" tutta fyr på sitt uterum så att hela radhuslängan brann ner en natt här i Åstorp i våras. Kan ju tilläggas att både hon o mannen var tunga narkomaner och i stort behov av vård, kan ju förklara en del?!