torsdag 8 november 2012

Lång dag mot natt.


        
Bilden har jag lånat på nätet. Klicka på bilden så ser du varifrån den kommer. 

Det har regnat idag igen. Det har varit grått, grått, grått! Jag har försökt avhjälpa det med brinnande ljus, men hu mörkret känns ändå inte så bra. Gillar inte hösten, när det bara blir mörkare och mörkare och dagarna kortare och kortare.
      
I förmiddags tog jag hand om stryktvätten sen jag hade bäddat och rymt undan. Sen har jag varit inne på Facebook, där det finns en avdelning som heter: Du vet att du är från Helsingborg om du... Där får man se massor av bilder från Helsingborg både riktigt gamla och nyare. Så blir det kommen-tarer från alla möjliga människor.
 Jag blev riktigt inspirerad, så jag plockade fram våra böcker som Karl Erik Olsson, senare Ander, har skrivit med bilder från gamla och nyare Helsingborg. Så vi har suttit båda och läst i böckerna och förundrats över så mycken skillnad det finns idag mot hur det var förr.
I detta huset bodde Sibbes familj fram till att han var  ungefär 9 år gammal. Det var Godtemplarhuset och ovanför det stod det ett hus, som kallades för Judahuset. I Godtemplarhuset fanns det lokaler som användes till olika ändamål. Till exempel fester eller tillochmed boxningsmatcher.
Sen har jag varit ute ett tag med Baloo förstås, så jag fick lite motion i alla fall med tillhörande frisk luft. Bilden är inte från idag, för när vi var ute, så var det mörkt och ruggigt. Det blev våran dag idag.

Idag fick jag en del kommentarer från människor jag inte kände till förut. Det känns jätteroligt. Kommenterade tillbaka förstås. För jag brukar så att säga tacka för besöket.
      
Dagens Citat: 
Det största misstagen du kan göra här i livet är att ständigt frukta att göra ett. 
Elbert Hubbard.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

13 kommentarer:

Maria sa...

Jag tycker också det är jätte roligt att få tag i gamla böcker om ställen där jag bott som barn, har bott i Göteborg, Uddevalla å Vänersborg. Har hittat sidor på nätet från dessa städer från förr.
Jag tycker också de e jobbigt med att de är så svart ute på kvällen, jäklar va mörkt de är.
Den där som sitter på axeln väger vissa dagar rätt så mycket, fy.
Ha en finfin dag/kramizar

Siita sa...

God morgon Gilla. Jag är med på FB i liknande, fast från Karlskoga. Kul att se bilder från min hemstad. Kramar

Fenixmonas sa...

Jag har sett att det finns sådant här också men då är det om Uddevalla...och jag är inte från Uddevalla så jag har letat efter var det finns för att kunna starta en sådan om Väjern men jag har gått bet på det. kramiz

Yvonne sa...

Godmorgon! Du har varit flitig som vanligt! Jag undrar vad fär färger har du på garnet du gör sjalar av?? Ha en bra dag! Morgonkram!

Nett sa...

Ja inte blir man förvånad av vädret, det tycks regna nästan varje dag nu. Hoppas att du får en fin helg. Kram

attis sa...

Gomorrn. Visst är det skoj attt läsa om det gamla. Vi har oxå en FB grupp om lilla Holmsund. Jätteroligt är det när minnena kommer krypande. Stryka gillar jag inte. Här har vi sol och -3 grader. Lika igår men då blåste det. Tänk vad vi är bra hihihihi. Hämden är ljuv som de säger *fniss* Här är det lugnt nu sen jag fick mitt lilla utbrott. Ha det bäst.
Kramen

ansepanse sa...

ja usch för sådant väder, här är det gråväder även idag och det är som du säger nästan mörkt härinne även mitt på dagen, det är härligt med sådana där gamla bilder, det tycker jag också om att titta på
och så har vi härliga Baloo :)
dagens citat: ja, vad hemskt att alltid vara rädd för att göra ett misstag
Sv: nej, hon var SÅ försiktig när hon tog bort tandstenen, körde på lägsta hastigheten, så det gjorde inte alls ont :)
kramar

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det regnar varje dag :(

Sv: Det är en liten schäferpojke :)

trollet sa...

Visst är det lite tråkigt med dessa korta stunder av dag... man blir trött och lite grinig;)

http://lchftrollet.blogg.se/2012/november/kolla-in-min-nya-fina-halsduk.html#comment

Idag fick jag tummen ur, bilden blev inte topp, men jag sitter på tåget och kommer inte åt den för o ta en ny;) Hoppas pengarna kommit fram!! Kram=)

Yvonne sa...

Det var svårt med färgerna.Den jag gillar bäst är den som Veiken har.Vad kostar sjalen? Kram!

Chintoh sa...

Hej igen,Gilla!
Jag trodde att jag skulle få se en ny bakgrund!
Men pröva och se!Tror,du kan fixa det!
Ja här var det frostigt värre.
Kanske snö pågång.
Sonen är fortfarande dålig,men känner sig bättre.Han fick ju eksem i ansiktet.
Ha det så bra,Gilla!
Kram,Inger

Agneta sa...

några böcker om gamla Hbg har jag med härhemma, fick dem efter pappa gick bort då mamma rensade en massa av hans böcker. Jätteroligt att sitta och titta i och barnen brukar bläddra i dem ibland med och förundras över hur gammalt allt är ;)
kram

Yvonne sa...

Jag tyckte bäst om den färgen.Men jag ska kolla mina kläder vilka färger jag ska ha.Jag återkommer! Nattikram!