onsdag 31 juli 2013

Det har varit onsdag idag.

Så här blev det i morse för min del. Vi blev ju bjudna på såna godsaker igår, att jag tänkte att vikten hade gått upp...... Ja, med några hekto.
Idag var jag nere på stan och hjälpte vännen Siv på Combina Shop med lite fotografering. De flesta nya höst-kapporna har kommit och den här capen gillade jag verkligen. När jag var klar, gick jag ut på stan, för att se mig om. Det var åtskilliga butiker jag gick in i och ut ifrån. Det blir ju mest Väla, där allt är samlat och det var längesen jag hade tid att gå på det här sättet.  Så det var riktigt trevligt att se sig om igen.

När jag var på väg på Kullagatan och gick raka vägen fram, så hörde jag någon som sa, "Men det är ju Gilla!" Det var Maggie, en tjej som jobbade i min butik en gång för länge sen. Vi har inte setts på flera år nu, så det var verkligen roligt att få krama om varann ett tag.
 Det blev inte nåt mer fotat idag, så när jag tänkte på bloggen, slog det mig att jag kunde fota på balkongen. Det blev ju med blixtens hjälp förstås. Här syns vår blivande Solros, som Sibbe sådde i en av våra balkonglådor.
Jag har blivit tvungen att binda upp den mot en träpinne och den här bilden är tagen uppifrån, så man kan se hur stor knoppen har blivit. Den fordrar mycket vatten och blir vattnad ofta. Annars hänger bladen på den.
Det här är vår tomatplanta, som vi köpte i Ängelholm. Se bara så många tomater det är både mogna och omogna. Vi äter av dem varje dag och de är så goda, när man stoppar in dem i munnen och biter till. Då riktigt exploderar det i munnen av den goda saften. 
Vår Fuchsia eller Kristi Bloddroppe blommar också fint. Den nästan dog, när vi kom hem med den. Men sen den fick ordentlig omvårdnad, så blommar den flitigt.

Dagens Citat. 
Ålderdomen är inte så illa 
om man tänker på alternativet. 
Maurice Chevalier.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

wiper sa...

Är man smal så gör det inget om man äter lite extra ibland och festar. Capen var verkligen snygg. Vad roligt att träffa en vän från förr. Vad härligt att du har solrosor på balkongen. Just nu har jag en solros som snittblomma vi fått av ett par.
Inte dumt att ha tomater också, dom är mycket godare när man odlar dom.

Det citatet är trösterikt och bra. Får man bara vara frisk så kan man njuta av livet många år. Hos mamma träffade vi en kvinna som var 95 år och hur pigg som helst. Hon var helt klar i huvudet och sa att hon kände sig inte gammal alls, härligt.

Ha nu en fin och skön dag
kram

Siita sa...

God morgon. Ja det är trevligt att träffa dom man inte sett på länge. Kram

Nett sa...

Låter som att du har haft en bra behaglig dag, kul att träffa på sådana man inte har sett på länge, förstår att det kramades. Kram

ansepanse sa...

jag vill inte tänka på hösten redan men det är klart, den kommer
vad mycket fint du har på din balkong
kramar

trollet sa...

Tycker om bilderna från din balkong, vill oxå ha så men har inte riktigt orken... nästa år kanske??
Skulle tro att hamnfesten i Nynäs är lite mindre;)

Veiken sa...

Den röda capen är ljuvlig! Vill ha! :)
Nästa år ska jag köpa en tomatplanta och vårda den som en liten baby!Det är så gott med egna som exploderar i munnen:)

Ma sa...

Fina blommor. Kul att stötta på gamla bekanta så där lite oväntat som hon som hade jobbat hos Dig...