söndag 25 juli 2010

En dag i Viken.

Vi hade bestämt oss för att åka till Viken, som ligger mellan Helsingborg och Höganäs och se på en konstutställning. Vår bästa kompis K, (tjej) fyllde år idag och när jag ringde på förmiddagen och gratulerade, sa hon att de L. (man) och hon kanske hade tänkt åka till Köpenhamn. Men det visade sej att det var risk för regn, så när vi två kom åkande med bilen för att parkera i Vikens hamn så hörde vi Sibbelins vanliga Tarzantjut. Det var L. som tjöt. De hade alltså ångrat sej och rest till Viken i stället. Alldeles intill hamnen parkerade vi och sen blev det pussar och kramar.


Klok som jag är, så hade jag plockat ner en födelsedagspresent till K. När jag fick syn på henne, var jag nästan färdig att sätta i halsen, för hon hade en alldeles ny och förtjusande rosa klänning på sej. Jag har aldrig sett henne i den färgen förut, så presenten, ett av mina halsband passade alldeles utmärkt till hennes klädsel.


Det var detta halsbandet, som jag har visat förut, som hon fick. Det blev jättefint till klänningen plus ett annat halsband hon hade köpt till den. Jag blev jätteglad att det, jag chansade på, passade så precis.Vi gick alltså till Galleri Hamnen på vernissage och tittade på konst. Det var målningar, stengods och silversmycken. Gå in på den här adressen och följ vänsterkolumnen och klicka dej fram så får du se vilka som ställer ut just nu. Jag gillade speciellt Marianne Javelids silversmycken och Annette Torrilds oljor. Så var det förstås Åke Larssons keramiska skulpturer. Alldeles intill ligger Vikens lilla söta sjöfartsmuseum, som jag har beskrivit tidigare. 

 

Man blir ju väldigt kaffesugen på eftermiddagen och då blev det ett besök på Conditori Öresund, som har både ute, inne och uteservering. Det låter nog lustig, men de har en servering i trädgården och en vid gatan utanför. Där blev det kaffe, bullar, och kakor och det blev födelsedagsbarnet som propsade på att betala kalaset. När vi hade ätit och druckit upp, så promenerade vi ner till hamnen igen och satte oss på en bänk och där satt vi och pratade om allt möjligt i mer än en timma till.

Här ser du en skulptur av en fiskare, som visar hur stora fiskar han fått.
Kompisen sitter bara förundrad. De står precis ovanför hamnen.


 

Här kommer nästa generation. Det är en groda på marken intill honom/henne. Svårt att se vilken sort det är. ;-D

Så småningom tog vi farväl av varandra och åkte hem var och en till sitt. Vi hamnade på vår pub i huset och avåt varsin plankstek med fläskfilé med potatismos och god bearnaisesås. Då blev det också en flaska rött vin till.

När vi sen kom upp i lägenheten och jag tänkte skriva mitt dagliga inlägg och öppnade kommentarerna här, så stod det att jag är med bland finalisterna bland  Kaffehörnans höjdare. Vill du rösta på mej, så gå in och rösta där. Klicka på Kaffehörnan ovanför. Det vore ju kul om jag kunde bli vald, eftersom jag nog inte hör till den vanliga unga kretsen av bloggare.

 Dagens Citat:

Cum finis est lícitus, étiam média sunt lícita.

När ändamålet är tillåtet är också medlen tillåtna.

Hermann Busenbaum.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 
13 kommentarer:

Hebbe sa...

Mors i spöregnet,,Nu har du fått min röst...
Ja utsikten från fjället är vidunderlig och snurrorna stör inte när man är däruppe,,men sen när man ser dom på avstånd,kan vara flera mil,,då ser det inte så fint ut..Haé Kram.

Siita sa...

God morgon. Jag ska rösta. Nu har jag två bloggar en tid. För att se vart jag trivs bäst. Nu även http://siitasblogg.blogspot.com
Kramar

Anonym sa...

vilken mysig dag ni hhaft. kul att halsbandet blev så lyckat
kram

Vicke sa...

vilken tur att ni fick träffas och att du hade med dig presenten

Stattinskan sa...

Åh, Viken med omgivningar som är så vackert :-)

Sussi sa...

Men gud så kul att dom dök upp trots allt. Och att klädseln var så rätt för presenten visar ju bara att det var meningen att hon skulle ha det där fina halsbandet du gjort :)

Nu har jag röstat på dig inne hos kaffehörnan. Hoppas du vinner..

Kramisar

Anonym sa...

självklart går jag in o röstar. vi får se i sep om du hade rätt då
kram

Susanne sa...

Så kul att halsbandet matchade klänningen...eller tvärtom... ;)
Kram

Farfar-Hebbe sa...

Okidoki,vi kämpar mot ungtuppinnorna..Haé Kram.

Mi sa...

Ser verkligen fint ut där. Måste ha varit en riktigt härlig dag. Hoppas att kvällen i dag också blir bra. Kramar Mi

Anonym sa...

Vilken härlig dag ni hade!
Jag finns ju också hos Kaffehörnan. Kul, jag ska nog rösta på dig! Jag orkar inte jaga röster, men ska nog göra ett inlägg om det imorgon i alla fall! Kram

Marie sa...

Jättefint halsband, jag tycker rosa är SÅ fint.
Vilka härliga ställen ni besökte idag, verkar finnas stort utbud av utflyktsmål där nere hos dig.
Ha det bra/kram

diana sa...

Jag rusar in direkt och röstar :) Låter som ni haft en fin dag. Halsbandet är jättefint.