onsdag 7 juli 2010

Promenad i solen med Noack.

Det har varit soligt och fint idag. Vi tänkte oss att gå en promenad med Noack. Det gick alldeles utmärkt sa Matte.

Vi skulle hämta honom och när vi var utanför deras lägenhet på tredje våningen visslade Morfar på honom så där lite tyst. Tro inte utan att han hörde honom och skällde så att huset skrällde. Vi kom upp och in och han var så himla glad och jättekelen. Så bestämdes det, att vi skulle köpa med oss nåt gott till kaffe, när vi kom tillbaka.


Vi gick en lång runda med honom och tittade på det gamla vattentornet, som mer ser ut som ett slott. Här har vi kommit ut med honom och han sitter och har det skönt i solen.


Stenen här berättar om vad som hände på just den här platsen för precis 300 år sen. Det var en ren slakt på det här fältet då. Nu är det mera fredligt. Men Sibbelin kan berätta att han bodde i det här området under andra världskriget och en dag kom det ett plan flygande riktigt lågt, för att inte bli nerskjutet. Han sa att om man hade skjutit med en slangbella på planet, så skulle man ha träffat det. Hans Mamma ropade och skrek på honom att komma hem. Ett annat plan blev nedskjutet en bit härifrån.Här ser du "Slottet". Det är ett gammalt vattentorn och användes idag till såna tillställningar som Fångarna på Fortet ungefär. Man brukar ha firmafester och liknande här och har trevligt.


Så småningom gick vi hemåt och skulle gå över gatan där Matte bor. Morfar Sibbelin visslade på henne och Noack fick syn på henne på balkongen och ryckte till, så jag var tvungen att släppa kopplet. Han sprang tvärs över gatan och raka vägen hem till sin egen port och ställde sej att skälla, för att få komma till Matte. Hade jag inte släppt honom, så hade han kunnat rycka fingrarna av mej. Matte gjorde gott kaffe och vi satt på hennes lilla, lilla balkong och njöt i solen och pratade.

Dagens Citat:

Den som tror på att där det finns rök så finns det eld,

har inte varit ute och campat.

Changing Times.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

10 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Gjorde det ont att opererad?Ja ni fick kablar så att det räckte och blev över.Nattikramen

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

vackra omgivningar och söt hund! ser snäll ut.

Fenixmonas sa...

Så spännande med historiska platser. Fina kort har du tagit inte minst på den lyckliga vovven! Kramiz

Sita sa...

God morgon. Härlig liten vovve. Ha det gott. Än så trivs jag på nya stället o jag får in mina bilder. Kram

Yvonne :-) sa...

Noack ser glad och belåten ut!Synd att ni är upptagna.Men nu förhör vi oss bara om intresse finns.Ni kan kanske en annan gång.Då får jag ha stora solbrillor att dölja blåklockorna med.Kram!

Yvonne :-) sa...

Haha.Bra tips till Kjell.Kram!

Yvonne :-) sa...

Ska säga till honom vilka regler som gäller.Kram!

Yvonne :-) sa...

Jag är ganska snabb.Så jag hinner undan;)Kram!

Sussi sa...

Ja han verkar lika glad att se er som att se matte. Vad gulligt :)

Kul med slottet. Ett sånt skulle jag gärna ha haft firmafesten på..

Kramisar

diana sa...

Nu har jag hunnit med att läsa ikapp allt jag missat här. Ha en fortsatt fin söndag :)