fredag 9 juli 2010

Förlåt, men vi har syndat redan!

Så snopet, när jag ringde till sonen på förmiddagen, för att försöka få familjen att komma till oss på en enkel lunch. Min svärdotter svarade och det sprakade och väste i telefonen.

De hade helt enkelt påbörjat sin hemresa till Stockholm en dag tidigare, för eftersom HIF vann i måndags på Olympia i svenska cupen, så min son ville se matchen på Råsunda idag mot AIK. Här kan du läsa hur det gick. Båda mina söner var bland publiken och måste ha jublat ordentligt. De var alltså redan i Örebro. Va, Örebro? Då hörde jag sonen säga, Jönköping. De hade ju rest till Västergötland till Midsommaren och då åker man över Örebro från Stockholm.

Ja, så kan det gå, när inte haspen är på!

Vi bestämde oss då för att åka till Larödbaden och sola i stället. Jag tänkte prova hur den gamla kameran tog bilder, så jag fotade lite. Här kommer först mina Mårbacka-pelargoner på balkongen. Resultatet var väl inte så dåligt?Vi hade förstås våra vanliga utflyktsmackor med oss. Det blev varsina två med stekt ägg och kaviar på. Så drack vi cappuccinokaffe från våra termosmuggar. Det är så vi vill ha det på utflykt. Vi har alltid stolar med oss när vi är ute och badar. Badar? Nej, inte i dag i alla fall. Vi har inte doppat oss än, sen vi kom hem från Cypern. Men då ska du tro att vi badade varenda dag.Så här ser det ut på Larödbaden. Stora grässlätter, som det är så skönt och bekvämt att sitta i. Vi gillar inte riktigt så mycket att sitta i sand, för det följer så mycket hem. Det finns en lång brygga ut i vattnet, så man kan lätt bada. Det är Öresund du ser och i bakgrunden ser du Hamlets Kronborg i Helsingör.Jag kände mej tvungen att fota Sibbelins skor också. Och jag har faktiskt likadana. Han köpte sina på Tenerife i Puerto de la Cruz och jag handlade mina i Rethymnon på Kreta på en marknad. Jag hade inte mina på mej idag.Nu ser du en segelbåt ute på Sundet. Det fotot är taget med den nya kameran, som har skuggningar i det blåa på himlen. Det syns inte annat än när jag fotar den blåa himlen.

Ja, så kom igen då! Vad säger överskriften? Vi syndade! Sibbelin sa ju igår att vi skulle skippa bakelser och dylikt. Ha! Ha! Det blev varsin STOR glass idag och kan inte det kallas för att synda så vet jag ingenting.


Dagens Citat:

Historien är en tapet, som människan klistrar på det förflutna.

Pierre Gaxotte.

-------------------------------------------------------------------------------------------


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!17 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Man får synda ibland.Som det kan bli..Men det var bra att du satte ut det för jag tror att det var fler än jag som hade svårt att läsa det.nattikram

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Åh! så vackra pelargoner!

Fenixmonas sa...

Fina bilder!! Här syndades ejält igår...vi provsmakade en av dagens tårtor bär klockan var över 23...Här blir det släktmiddag idag...lite sent kalas. kramiz

Sita sa...

God morgon. Härlig utflykt. Jag har två stolar som ligger i bilen jämt. Kram

Yvonne :-) sa...

Godmorgon på dej nattaramlare!

Sussi sa...

Så skönt att det blev en dag på stranden. Sånt gör väl för själen :)
Glass är gott! Jag syndade igår med ostbågsbollar, glassdrink och vin. Gott gotti gott gott :)

Kramisar

Sita sa...

Hejsan. Sv. Ja det blir en båttur, annars kommer vi inte dit. Stugan ligger på en ö. Jätteskönt där när det är fint väder. Kramar

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

kul att du vill rösta! När du klickat på länken till höger kommer du in på min sida. Under bilderna finns en svart hand som visar tummen upp. Det är den du skall klicka på. man kan rösta varje dag om man så vill.på flera bilder.
kram/anna

Yvonne :-) sa...

Nu vet jag inte om det är värmen ,men jag fattar inte vad du menar med Svar 1 metro-bloggen?Kram!

Gun sa...

Det var en fin bild på dina pelargoner. Och man måste äta glass när det är varmt, det räknas inte som synd.;D

Gun sa...

Sv: Det kan bli för mycket av det goda ibland.:)
Tack för komplimangen.:) Kram

Yvonne :-) sa...

Vad då så enkelt...Jag skrev bara i den nya.Spökar det??
Jag har inte kvar den gamla bloggadressen.Kram!

Anonym sa...

såna skor skulle jag med vilja ha. snygga o de ser väldigt bekväma ut
kram

Anonym sa...

glömde: apoteket heter lejonet
kram

Yvonne :-) sa...

Jag klickar alltid på min vänstra sidan aldrig på dej i kommentaren.kram!

Yvonne :-) sa...

japp!Du får ta bort dom för jag gillar inte spöken;)Kram!

Anniepie sa...

Jaa, det var plus 35 grader ute på altanen förut så kunde inte sitta där heller trots att vi har dragit ner parsiener och allt! :P hehe Men nu är det skönt! :) Ha en bra kväll. Kramar!