söndag 18 juli 2010

Söndagsfeber.

Du tror väl inte dina ögon, när du läser att vi inte har varit utanför dörrarna idag utom på balkongen. Där har vi ätit vår frukost, våra mellanmål (druckit kaffe) och ätit vår middag. Vi hade ju förväntat oss både åska och regn i natt. Men där fick vi tji. Men när vi vaknade på morgonen hade tempera-turen sjunkit och luften kändes frisk.

Då tänker jag berätta vad vi gjorde istället för att gå ut. Jo, vi satt ett tag på eftermiddagen och såg filmen Saturday Fever med John Travolta. Vi köpte den för rätt länge sen, men hade inte blivit färdiga att se den förrän nu. Vilken nostalgi! Vi gillade filmen och tyckte att det var konstigt att vi inte hade tittat på den tidigare.


Den såg jag på premiären i Helsingborg, inbjuden som VIP. På den tiden hade jag en modebutik och då var man inte privat precis. Man kom in på krogarna utan att stå i kö och så vidare. (Jag saknar det inte alls idag.) Man blev bekant med folk, som trodde att man var just VIP, inte för att dom tyckte att vi var trevliga att umgås med. Det var för att dom trodde sej komma in i innekretsarna, som vi överhuvudtaget inte rörde oss i. Desperat! Men jag och min man var till och med som domare i en danstävling, där man skulle dansa parvis som i filmen. Det var ju i början på discoperioden!

Jag gillar the Bee Gees, bröderna Gibbs också, så här får du en låt med dem. Det är annat än allt dunka, dunka man får höra idag. Det är ju dom som har skrivit större delen av musiken till Saturday Fever. Hoppas att du också tycker om det.

Dagens Citat:

Var och en vet hur många får och getter han har,

men  inte hur många vänner han har.

Cicero.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

11 kommentarer:

Sita sa...

Den filmen gillar jag. Men har ingen CD så film är dåligt här. Kram

Anonym sa...

jag såg en ihop med emelie för två år sen. mindre lyckat mkt snusk med :)vad är fingerpulla mamma? haha vad svarar man på det.. det lär du dig tids nog sa jag bara
kram

Diana sa...

Oj, då är du en riktig Helsingborgskändis! Man skulle kanske veta vem du är? (även om 70-talet är innan min tid)

Anonym sa...

hoppas att hon bara vet i teorin
kram

Gun sa...

Vad kul, jag älskade den filmen när den gick på bio och gick på dansskola och lärde mig dansa som dem.:)

Sussi sa...

Ibland är det riktigt skönt att ta sig en innedag..
Den filmen var det många år sen jag såg så jag kommer inte riktigt ihåg hur den var. Kanske blir till att friska upp minnet någongång?

Sv. Hoppas ni fick en skvätt regn över er. Där vi bor kom det inget regn alls och några droppar i Stockholm bara. Från i söndags skiner solen så fint igen så.. Den som väntar på nåt gott...

Kramisar

Anonym sa...

Visst var du väl ute? Ni har väl inte balkongen inomhus? Kram

diana sa...

Den filmen var längesedan jag såg. Gillar musiken i den och BeeGees.

Decdia sa...

Oj försvann min kommentar?

Sv: Vi skippar nog turan då vi ska till Köpenhamn senare i sommar.

Du råkade inte vara på Engelbrektsboden i förra veckan? Mamma stötte på någon som också hette Gilla. :)

Anonym sa...

Visst var den bra! Vi såg den på nytt får nåt år sen och det är verkligen nostalgi att se alla kläder och miljöer från 70-talet :-)

Så - du har glassat omkrin i jetset-kretsar du :-)

Sita sa...

Hejsan. Sån cykel fast med vanligt styre hade jag som barn. Kram