torsdag 29 juli 2010

Rapport från Helsingborgsfestivalen

Idag så börjades Helsingborgsfestivalen. Vi hade bestämt att träffas vid ett av tälten, som fanns nedanför Kärnantrapporna. Hela släkten var där från flera håll, för Sibbelins båda barnbarns barn skulle vara med och tävla som kommande stjärnor. Det var många barn under 14 år, som fick medverka. Jag räknade inte hur många de var, men det äldsta av hans barnbarns barn skulle börja meddetsamma. Hon spelade gitarr i en grupp på tre flickor och de sjöng så fint.

Andra man var hennes lillasyster, som sjöng solo utan ackompanjemang. Det gick också jättebra. Tyvärr har jag ingen bild på henne.

Hela tiden stod det massor av föräldrar till alla barnen och hejade på dem och applåderade. Jag själv applåderade så mycket att jag fick ett blåmärke på högra lillfingret, som slog mot min ring på andra handen hela tiden.När en hel del flickor hade uppträtt fick den äldsta tösen sjunga en gång till. Då blev det solo och hon accompanjerade sej själv på gitarren.

Man sa först att det bara var en kille som uppträdde. Han var trollkarl och skötte sej bra. Mot slutet var det faktiskt en kille till, som sjöng. Jag kunde inte riktigt tro att det inte var en flicka då, för han var så söt.Till slut kallade man fram alla de medverkande barnen och så tillkännagavs vilka fem, som fick fortsätta till finalen på lördag. Men tyvärr kom ingen av "de våra" med.

Vår eftermiddag fortsatte ombord på färjan Hamlet, där vi avnjöt en fisk- och skaldjursbuffé tillsammans med Sibbelins dotter med familj och Noacks Matte med kompis. Det blev en god avslutning för vår del av Festivalen, medan de andra fortsatte ut på stan.

Dagens Citat.

Det är skönt att bli gammal.

Att vara ung var för djävligt.

Hjalmar Söderberg.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

5 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Så kul att se småstjärnor så där. Dom är ju så spontana. Ha en bra fredag. Kramar

Anonym sa...

det varr ju tråkigt att inga av era barn gickvidare men de var ju modiga o ställde upp iaf.
haha vad bra citatet stämmer synd bara att man får ont lite här o där med åldern
kram

Sussi sa...

Men vad kul att ni hade släktingar som uppträdde. Förstår att du klappade så du fick blåmärke ;)
Synd att ingen av dom gick vidare dock..

Tack för hållna tummar. Det kan behövas. Jobbfronten ser inte nåt vidare ut :(

Kramisar

Mi sa...

Kul med festival och allra helst om man har små släktingar som uppträder. Ha en fin fredag. Kramar!

Helen sa...

Vad kul med festival. Jag tycker att "de dina" var jätte duktiga som över huvud taget ställde upp i tävlingen, skulle jag aldrig ha vågat. Vilken härlig avslutning för er på kvällen med fisk och skaldjursbuffe. Ha en fin resterande helg.
Kram/Helen