tisdag 6 juli 2010

Glömström

För att du inte ska tro, att vi har glömt bort Noack, så vill jag bara berätta att vi hade honom i går eftermiddag och kväll. Så fick han sova över också. Gosingen.

Vi skulle ju iväg till Väla Köpcentrum, för att ordna med kameran. Dessutom hade vi en del frågor angående våra mobiler. Vi har TRE! Sibbelin köpte ju en ny i lördags och det var en del frågor om hur man hanterar mobilerna.

Vi börjar med kameran. I fotobutiken, kom jag på att jag naturligtvis hade glömt kvittot hemma. Röd i plytet av skam, bad jag om ett nytt. Jag fick nämligen en kopia förra gången vi var där. Det ser jag nu framför mej liggande på en hög jag har på skrivbordet. Ingen fara. Det blev ett nytt. Men vi lämnade inte kameran i alla fall, för det skulle med all säkerhet ta rätt lång tid att få tillbaka den, eftersom det är semestertider. Jag VILL ha min kamera klar till i början av augusti, så min yngste son fyller 50 och då ska kameran med. Därmed basta!Du kan se nästan högst uppe i bilden i mittpartiet, att det liksom är ett mörkare "komma" i bilden. Det är alltså nåt skräp på linsen inuti kameran. Sånt ska bort.

Sen gick vi till Telenorbutiken och började fråga om hur man ska ladda in bilderna från nallarna till datorn. Det hade vi ingen aning om. Man måste ha en kabel, så det går att ansluta dem. Inte hade säljaren, som lyckades få Sibbelin att köpa en ny nalle, berättat att det måste man ha. Den var rätt dyr tyckte stämman och de hade ingen kvar heller. Vi blev då skickade till Kjell & Co. Där fanns det kablar minsann. Den vi köpte kostade ungefär 200 kronor mindre, än vad de skulle ha på Telenor.  :-)

Så ville Sibbelin ha ett fodral till den också. För nallen har en öppen display och inget lock som det finns på de andra. Det fanns hos Gubbdagiset: Claes Olsson. Det var också mycket billigare än de vi hade sett tidigare.

Efter det blev det kaffe och en god kaka innan vi åkte hem igen. Men vi fick med oss en kartong med jordgubbar, som vi åt sen med vispgrädde till. Vi har verkligen smaskat ett bra tag nu, så det får bli skärpning så fort som möjligt.

Dagens Citat:

Det sägs många saker på skämt,

men det är ingeting mot de dumheter som sägs på allvar.

Anonym.


-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

11 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Ja, det gäller att sköta om våra elektroniska under på rätt sätt...fast många av dem är väl mer slit o släng idag. kramiz

Sita sa...

God morgon. Ha det gott. Klart du vill ha kameran en sådan dag. När jag fyllde 50 då åkte min dotter o jag till Tallin. En present av mina 4 barn. Kram

Farfar-Hebbe sa...

Mors,,konstigt att det ska spöka med kommentarerna..Uppe i norrland växer det en massa krolliljor men dom flesta är vita..
Typiskt försäljare av telefoner,,viktigast att få iväg den,verkar som dom stoppar där,övriga tillbehör snackas det inte om..men på Klell&co,där finns det mesta till bra priser.
Haé Kram.

Anonym sa...

godmorgon. jag undrar när jag ska komma ifatt på bloggen?! har precis svarat på de sista kommentarerna innan jag åkte. phuuu
kram

Anonym sa...

ja det tar ett taq att komma ifatt
kram

Farfar-Hebbe sa...

Ja du inte ville jag ha en tös som heter Klas..
fattar inte hur man tänker..Haé Kram.

syren sa...

Självklart vill man ha kameran när ens son fyller år,är ju en stor dag! kram

Vicke sa...

jag hoppas att du har det bra i värmen

Sita sa...

När jag åkte till Tallin var för 9,5 år sen. Då fyllde jag 50. Till vintern blir jag 60. Jag har nu bytt blogg. Tröttnade på metro. Jag finns på http://Siita.blogg.se Kram

Vickan sa...

Fick han inte med någon nätverks kabel till mobilen när han köpte den? Det var dåligt. Min låg i kartongen tillsammans med mobilen och den använder jag dagligen när jag tar mina kort. Har ingen bra kamera men dottern ska köpa en riktig systemkamera nästa månad så då ska jag få hennes kamera : )

Yvonne :-) sa...

Bra att ni fick tag på kablar till "nallarna".Och fika fick ni också..Natti natti med dej!