måndag 26 december 2011

Annandagen.


Så här på Annandagen, måste jag ju visa att jag inte har glömt mina vänner här, utan rapporterar vad som har hänt.
 Jag börjar med Lille Julafton i fredags. Då var vi igång med att laga den sista maten till julbordet. Jag gjorde en sillsallad och la in löksill. Sen griljerade jag den lättrökta och färdigkokta skinkan i ugnen.
 Sibbe satte igång med köttbullarna och sin speciella Jansons Frestelse. Den gör han på matjessill och den blir jättegod. Sen var allt färdigt i matväg.
På eftermiddagen skulle jag snabbstäda och snabbstädat blev det. För medan jag höll på som värst med dammsugaren fick vi gäster. Sibbe var i butiken då och inhandlade annat nödvändigt. Det var hans Barnbarn, bror till J.E. som kom med sin ena dotter. Den andra tösen dök upp lite senare.
Dammsugaren blev stående medan vi drack kaffe och åt pepparkakor, för andra kakor hade vi inte då. Det var mycket roligt att de kom och överraskade oss.
När de sen hade gått, brydde jag mej inte om snabeldraken utan satte in den igen och började damma i stället. Det behövdes verkligen. Vi har en del svarta apparater och där syns dammet ordentligt.
På julaftonen hade vi Baloos Matte  J.E. och hennes Pappa på lunch. Det skulle inte vara så mycket, för han skulle vidare till sin Särbo och fira mera. Så vi bjöd på sillsalladen, som jag fick varna honom för. Han hade nämligen fått det en gång för många år sen och trodde då att det var rödbetssallad. Men han gillade sillsalladen nu, när han var förberedd. Så blev det löksillen och skinka med köttbullar och prinskorvar. När han blev tvungen att ge sej av, så stannade J.E. med Baloo.
Baloo fick en julklapp av Matte JE. Men han hade lite svårt att öppna den.



Med hjälp av Matte fick han upp den så småningom. När han sen låg ensam ute i hallen, så lyckades han att käka upp nästan hela kuben, som var gjord av nåt ätbart. Men det låg andra godisbitar inuti den också, men dom slängde vi.
Sen kom hennes Mamma, Sibbes dotter, med sin nya man och de ville bara ha kaffe. Då hade jag gjort i ordning min specialtårta, gjord av en rulltårta med vispgrädde på och ovanpå hade jag röda vinbär. De hade jag plockat i deras koloniträdgård, så de fick njuta av sina egna alster.
Tårtan såg inte ut så här den här gången, men jag tog inte nåt foto på den.
De blev kvar, så de fick smaka på Sibbes härliga Jansson. Hon vet att löken är alldeles färdig när han gör den.
Så småningom gick de allihop och vi blev ensamma kvar hemma. Det var flera gäster som kom i år än vad vi har haft någon gång på flera år. Vi brukar sitta ensamma hemma och bara kika på TV på Julaftonen annars.
Igår skulle J.E. jobba igen efter sin sjukdom, så vi hade Baloo hos oss till och med över natten, för inom restaurangbranschen är det jättemycket att göra en Juldag. Baloo var väldigt kelen av sej idag, så jag bjuder på en bild, när han slickar Morfars hand, för att visa sin uppskattning.
********************************************************* 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

13 kommentarer:

Sussi sa...

Låter som om ni med har haft fullt upp under julhelgen. Vi har haft en massa besök fast hos andra. Alltså det var vi som var gästerna. 4 olika familjer på 3 dagar hann vi med. Nu är det skönt att slänga upp fossingarna i soffan och bara slappa en liten stund innan man måste gå och lägga sig för att gå upp och jobba igen. tiden går alldeles för fort!

Sv. Det är tur att tomten var så snäll iår. Vi fick så mycket fint :)

Kramisar

Margit sa...

Trevlig läsning allt sammasns och om matlagning i "sista minuten"...och städningen. TÄNK FÖRR..vad man dammade regelbundet...jämfört med NU FÖRTIDEN...Jag brukat dra fram spisen..torka bakom..och spisfläkten..just före julen.och det gjorde jag även denna gången.."ett måste"...
Trevligt med allal bsöken ni fick!!!Ja visst är det roligt!!!
OCH NU..så är julen över..och vi har NYÅRET framför oss...
Önskar dej och Bert en fin vecka!!!
Kram från Lasse ch mig!
Jag f¨r e OM jag orkar blogga i morrondygnet...Har MYCKET som ag kommer att lägga in...Skrivir upp i kväll på en lapp...VAD jag ska lägga in...

Siita sa...

God morgon. En härlig jul har ni fått. Dag gullig han är med paketet i munnen. Vi har oxå haft en trevlig jul. Kramar

Sand mellan tårna sa...

Fullt upp i jul verkar det som. Hoppas ni hade mysigt också.
God fortsättning!

Nett sa...

Låter intressant med matjessill i jansson, måste testat nån gång. Ni fick en jul med läser jag. Ja nu har vi nyår snart. Kram

Anonym sa...

Mors,,Önskar en god fortsättning...
Inte så många dagar kvar av 2011 som vi ska nöta ut..Haé Kram.

biggan sa...

härligt ni fick mycket besök, alltid roligt när det tittar in någon, mycket mat hade ni med, tårta hade inte vi, det kanske man ska börja med också. ha en fin fortsättning kram biggan

Fenixmonas sa...

Där fick ni fullt upp med överraskande gäster, men visst är det roligt! Vi har ju också varit omgivna av vovvar denna julen både hos sonen och igår hos dottern i Norge. Idag är det vardag igen, men jag är fortsatt ledig. kramiz

Anonym sa...

Hejsan.Ja min jul blev bra,Mycket Snoozande med barnbarnen,,sedan var jag hos syster Yster och käkade gott i går,,Granatäpplemums,,brukar jag bli bjuden på när jag är på Cypern,,namnet har jag hittat på,därför att det är så mumsigt..
Här kommer det riktiga receptet på en supergod efterrätt,,detta brukar jag äta hos mina vänner Nicos och Jessica på Cypern. 3 dl grädde vispad,,5 dl yoghurt 1-2 tsk vanilj socker 1/2 dl socker kanske..eller efter smak Blanda den vispade grädden med yoghurten och sockret lägg i Granatäpplekärnorna och blanda ihop.
Du får prova dig fram,med mängden kärnor,vispa inte grädden för hårt,det får inte bli stabbigt när yoghurten kommer till..
God fortsättning,,Kram.

Veiken sa...

Läckert, med så många besök. Lille Baloo måste vara nöjd med sin "nya" familj. Vilken jul han fick! Kramar

Agneta sa...

så mkt besök ni hade, här har vi fördelat det så att vi hade gästerna på julafton och sedan har vi agerat gäster hos andra :-)
mysigt med Baloo och hans ömhetsbetygelser
kram

Carina Sjölund sa...

Vad Baloo skulle blivit glad över paketet :) han har blivit så otroligt stor på kort tid tycker jag.
Puss på nosen till honom :)

Maria sa...

Det är riktigt roligt när man får främmande så där utan att veta det blev ju som en liten julklapp. Läste de du skrev om julen 1847, jisses vad roligt att ha sådant sparat. Här har de varit en bra jul grön sådan men då blir de ju heller ingen halka å de skönt.
Kramizar