lördag 22 december 2012

Matlagning och test.


Idag blev det äntligen tid att åka för att handla julmaten. Vi har ju haft så mycket att göra de senaste dagarna, att det inte hade blivit tid eller lust till sånt förrän idag.
Det blev en himla massa mat av alla de slag. Bland annat en flaska Bongs Touch of Taste, som jag hade blivit tilldelad av Smartsson för att testa.
Så när vi kom hem, så var det dags att sätta igång med matlagningen. Först började jag med att skala och hacka lök både till en form med sillrullader, som jag skulle göra och till julens köttbullar. Så tog jag bort ryggfenorna på firrarna.
Jag rullade alltså sillarna, saltade och pepprade och hällde på tomat på burk. Sillrulladerna såg ut så här, när de var färdiga från ugnen.
När jag gjorde köttbullarna använde jag just Kalvfonden som smaksättning. Den gjorde verkligen susen. Jag har aldrig använt mig av fonder tidigare, utan det har varit möjligtvis pulver eller buljongtärning. Så jag blev verkligen nöjd med Touch of Taste. Jag använde ett ägg, lite ströbröd, lite mjölk, salt och peppar förutom fonden till det malda oxköttet. Om du vill prova flera recept, kan du hitta dem HÄR. Resultatet såg ut så här.
Under tiden jobbade Sibbe med att steka dubbla sillar och att lägga in dem i ättikslag. Tack vare att vi har minst nollgradigt ute, så får maten stå ute på balkongen, för det är platsbrist i kylskåpet nu till julens festligheter. Det blev vår räddning för den här gången.
I morgon ska jag göra sillsallad efter min Pappas goda recept.
Så vill jag bara visa en gullig bild på Baloo, med en upphittad napp i munnen.

Dagens Citat: 
Så länge vi har en hemlighet för oss själva, 
är den får fånge, 
men när vi avslöjar den, 
blir vi dess fånge. 
H.C: Andersen.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Så mycket god mat ni gör. Här är kallt o vitt idag med. Kram

Fenixmonas sa...

Aha...så vi kommer inte att gå över till 13 månader per år alltså...hehehe...Här görs det ingenting, nästan,,,det mesta köps färdigt. Kramiz

Veiken sa...

Det är mycket att göra i de flesta hus nu. Folk blir sönderstressade innan julen har kommit. Ni får mycket gott på julbordet ser jag! Kramar och God Jul till er båda!

Anonym sa...

Mors,,Det var mycken god mat ni gjorde...
Vill även Gratta dig till 1:a platsen på senaste bildrebusen,,du får stå överst på pallen över julen..
Önskar er båda en Riktigt GOD JUL.Kram.

Nett sa...

Vad gott det ser ut, smakar säkert lika gott med. Jodå, jag såg datumet men jag fattade att du hade skrivit fel ;) Kram

ansepanse sa...

åh vad mycket gottigt, får jag komma och smaka? :) vad ursöt han är Baloo med nappen i munnen :) sådär har några av våra vovvar också gjort men någon bild har jag inte tagit, vad dumt egentligen
kramar vännen

ansepanse sa...

Sv: tack snälla :) och du hade fått låna min nya bok efter att jag läst den först :)
EN RIKTIGT GOD JUL till dig och Sibbe
kramar

Anonym sa...

Ja Grattis,men du får klappa dig själv på axeln o säga ""Du är duktig du Gilla"".Nu kommer inget mer klurigt förrän efter julen..Jag åker till Vreta i morgon,,så det lär bli en del Snoozande med barnen,och lite julmat också..Jag önskar dig och Sibbe en Riktigt GOD JUL..Kramen.

Anonym sa...

Jajamen,Sibbe är inte sämre än att han kan ändra sig,,Hi Hi..
Ja jag kör alltid försiktigt,inga tvära kast..Ha nu en skön Julhelg..Kram.

Anonym sa...

Okidoki,Den gubben ska du vara rädd om..Kramen.