torsdag 18 juli 2013

En liten utflykt till Ängelholm.


 När det var dags för mig att gå till sängs i går kväll, fick jag syn på den här månen och kunde inte låta bli att visa den.
 I dag tog vi oss en tur till Ängelholm på eftermiddagen. Inte för att vi hade nåt speciellt ärende dit. Utan bara för att få ta ut bilen en runda. Vi gick till Varuhuset Brännborns, kikade runt lite och sen blev vi kaffesugna. För min del blev det en Napoleonbakelse till kaffet.
 Sibbe ville inte ha nåt sött, så han valde en macka med räkor och lax.
 När vi kom ut och skulle åka hem igen, fick vi syn på det här ekipaget. En hellycklig liten kille fick posera i sätet, så hans pappa kunde fota honom. Jag passade på för motorcykelns skull. Då passade Sibbe på att hämta bilen, för vi skulle köpa en stor tomatplanta. Vi hade tänkt oss det förut, men inte sett nåt lämpligare. Så när vi fick syn på stora plantor i kruka med körsbärs-tomater, slog vi till med en gång.
 Så nu har vår balkong utökats med tomater också. Här syns krukan tillsammans med en blomma och ett par kryddor. En timjan och en basilika. 
Jag tog en bild lite närmare också på tomaterna. De smakade jättegott.
För ett tag sen fick Sibbe en idé och satte några solroskärnor i balkong-lådorna. En av kärnorna växte och blev större. Så jag har satt en käpp som stöd och bundit växten, så den inte blåser ner på gatan. Det ska bli kul att få se om den kommer att blomma också. En sån överraskning för våra grannar det kommer att bli i så fall.

På vägen hem från Ängelholm stannade vi till vid en stor loppisbutik. Där finns det mycket att fynda, men vi lyckades med att bara inhandla en pocketbok för tio kronor. Bra gjort va?Dagens Citat: 
Oberoende kallar men de människor 
som är beroende av sina plånböcker. 
Danskt Ordspråk.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

JaanaM. sa...

Tomater är ju gott! Har två plantor på min balkong, men inga tomater än...

badtant.bloggo.nu sa...

Hej. Kikar in här hos dig innan jag ska krypa ner. Du hsr haft en härlig dag ser jag. Sååå gott med egna tomater. Ha nu en fin dag i morrn oxå. Hej så länge.

Fenixmonas sa...

Vilken oas du har på din balkong! Här är ett underbart väder. I natt har vi haft 18 grader som lägsta temperatur! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Vilken härlig hoj. Den skulle man ha. Hade för många år sedan mini solrosor, dom blev inte högre än 70 cm. Lagom att ha i blomlådor. Kram

trollet sa...

Vilken härlig balkong du har!! Du får spara blusen till hösten, behövs lite härliga färger då=))
En bok på loppis... det var dåligt fyndat... haha.

ansepanse sa...

vilken vacker bild på månen :)
och den lille killen ser verkligen överlycklig ut, vilket åk alltså
jag har ju tomatplantor i växthuset och det blir tomater kan jag säga och min basilika, jag har fler än en kruka har superstora blad
det blir spännande att se om solrosen kommer att blomma
jag köpte två böcker på biblioteket för 10 kr styck :) jo, det är ett fynd
kramar

ansepanse sa...

Sv: tror jag det att dina tomater smakar gott :) det ska bli spännande sedan när jag kan smaka på mina :)
det är svårt att ta bra bilder på månen, jag har testat också, fast det var ett tag sedan nu
jo, jag har en systemkamera, det är en Canon, jag tycker om att fota så jag brukar ta en runda i trädgården och leta efter något vackert att ta bilder på
den boken har jag i bokhyllan men har inte läst den, jag måste säga att jag har glömt den helt :)
kramar

Anonym sa...

Hej du,,Ja den kallas också för "Pisseveckan" och Sara startade med en skur tidigt i morse..Det verkar som ni hade en trivsam dag i går,,gott med egenodlade tomater..Haé Kram.

Veiken sa...

Du har ju en balkong som skulle passa på en utställning - den är så fin!Mysigt att hämta in egna tomater. Dom smakar allra bäst!
Du, Napoleonbakelse är inte dumt alls! :) KRam