måndag 8 juli 2013

Jag har gnuggat geniknölarna ordentligt idag.

Vi har ju skaffat ny bredbands-anslutning. Det blev en liten mackapär genom 3. I förmiddags slutade anslutningen att fungera. Hur jag än bar mig åt, så fungerade det inte. Det hade gått så bra tidigare. 

Hur jag än bar mig åt med dosan eller datorn, blev det galet. Det var samma sak med Sibbes dator. Så vi tog en runda upp på Väla, för att få hjälp hos 3. Det var en duktig kille, som skrev ner punkt för punkt hur jag skulle göra. Vi hade alltså både dosan och vår lilla nya "Padda" med oss. 

På vägen hem hälsade vi på hos Sibbes dotter i hennes koloni och hade lite kaffebröd med, så det blev en kaffepaus också. Baloo var ju där och blev lika tokigt glad igen, när vi kom. Sibbes dottersondotter kom också en stund, så det blev ett litet sällskap av oss.
När jag sen kom hem och satte på datorn funkade den med en gång utan att jag behövde göra ett enda dugg, som jag hade blivit instruerad att göra. Men sen var det som förgjort igen. Hade jag inte färgat håret rött, så hade det blivit vitt idag. (Jag har inte färgat det idag.) Till slut lyckades jag ändå.

Just nu pågår matchen mellan HIF och IFK Göteborg. Sibbes andra dotter som bor i Täby, kom ner med sin yngste son till Helsingborg. Men vi har inte sett dem än, för de gick på Olympia och såg fotbollen. Matchen slutade nyss med oavgjort 1-1. Så lagen fick varsin poäng.

Inte nog med att det har varit svårt med internetkopplingen idag, utan det blev fem likadana bilder på en gång, när jag försökte lägga in den enda bilden från idag. De lila blommorna har många namn, som Rallarros eller Rävarumpa (i Skåne), mjölke med flera namn . Se HÄR om Rallarrosen så många namn den har på olika håll.


Dagens Citat: 
Frihet är rätten att göra allt 
som lagarna tillåter. 
Charles de Montesqueu.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

14 kommentarer:

Yvonne ♥ sa...

Det var ett fasligt sjå du har haft med datorn idag.......Jag höll mej i skuggan ,men blev svittig ändå! Kram!

JaanaM. sa...

Så frustrerande med datastrul! Hoppas ni nu får hålla igång det....

Siita sa...

Här har jag varit o hämtat dotter o barnbarn från Sthlm. Dom kommer att vara hos oss tills den 17, Kram

Yvonne sa...

Har du scannat och defragmenterat?Har du kört virusprogrammet?? Den IT tekniker som jag har kan man bli uppkopplad till och så fixar han datorn .Kram!

Fenixmonas sa...

Jobbigt med datastrul! Tycker blomman ser ut som Tjärblomster...Vi har en som kallas Mjölke men den är svagt lila/rosa. kramiz

Yvonne ♥ sa...

Morn på dej! Jag gör allt det som jag räknade upp lite då och då.Låter datorn jobba medan jag gör annat..Idag kämpar solen för att vinna!! Ha en bra dag!Kram!

trollet sa...

Nu var det ju märket på mina kläder du skulle kolla... Yessica;)

Hoppas internet är färdigkrånglat nu=)

Sommaren är här för att stanna hoppas jag och jag njuter för fulla muggar... hoppas du gör det med=))

Yvonne ♥ sa...

Det var en trött dator du har som stänger av sig.Här kämpar solen ,och den lyckas emellanåt att lysa.. Kram!

fia sa...

Det va mig ett internet och en data och strula . Önskar dig en härlig sommar dag .
kram.

Yvonne ♥ sa...

Oj vad jag är svittig.Tänk på att dricka vatten!! Du har kanske bilder som tar mycket plats.Jag lägger mina bilder på extern hårddisk.. Kram!

ansepanse sa...

usch vad jobbigt med dator"eländet", det ska fungera helt enkelt, så är det bara
åkte de enkom ner för att se på matchen? eller var det kanske för att hälsa på hos er också :)
kramar

Siita sa...

Råmjölke kalla mor blomman. Kram

Veiken sa...

Tänk så bra det är med bredband och datorer - när dom fungerar. Vi kan vara lyckliga som kan fråga någon som vet och kan det där! Ja, vi kallar det för Rallarros. Rävrumpa är detsamma som åkerfräken för mig! Kram

Yvonne :-) sa...

Verkar som om vi gör samma fel dricker för lite ,och väntar med att sortera bilder :-D Kram!