lördag 13 juli 2013

Två dar på en endaste gång.

Igår på fredagen begav vi oss till Larödbaden, där redan Baloo med Matte och Sibbes yngsta dotter med sin yngste son och ett av Sibbes Barnbarns barn, hade kommit dit. Vi låg vid hundbadet, så Baloo skulle kunna få bada också. Men det lockade honom inte så mycket, så han låg mest och sov i solen.

Se så gott han mår på Mattes handduk!
Vi hade utsikt över Öresund och det går ju många fartyg där igenom. Men det här var en annorlunda skapelse, som jag blev tvungen att fotografera. Det är ju Danmark med Helsingör i bakgrunden. Se segelbåten framför fartyget. Det ser nästan ut, som om den stora ska preja den lilla båten.
 Det var ett strålande väder med varm sol. Som tur var så fläktade det lagom, så vi inte behövde bli för varma. Badade gjorde vi inte, för Barnbarns barnet råkade halka ner i vattnet från bryggan här, för trappstegen var hala. De hade också sett brännmaneter i vattnet, så det var inget som lockade. Det syns ju en ensam segelbåt i bakgrunden här.
 Så kan man ju se Helsingör med Hamlets slott, Kronborg, i bakgrunden. Det går ju en färja mot Helsingborg också.

Vresrosorna hade nästan slagit ut och vissnat varenda en. Men jag fick ju se denna vackra vita varianten.
 Idag, lördag åkte vi ut till Råå Camping, för att träffa Sibbes dotter och hennes familj. Hennes man kom flygandes ner i går, fredag från Stockholm. Man har byggt ett par hoppborgar, som barnen kan åka kana i. Dem har vi inte sett förut. Förra året fanns de inte där. 
 Här är det en som klättrar upp för trapporna i mitten och en flicka som åker kana ner till höger. De verkar vara roliga för barn.
Förra året var vi här och spelade äventyrsgolf på den här banan. Vi två hade inte betalat inträde i dag, så vi kunde inte gå runt hur som helst och titta. De andra var ju där för att bada. Men vi passade på att promenera runt och det fanns en servering, där vi beställde pizza och åt. Då träffades vi allihopa och åt tillsammans.

Sen åkte vi två ut på Råå och köpte varsin glass i kiosken vid Råå badhus. Mumsigt värre.

Dagens Citat: 
Du gör fel när du berömmer en sak 
som du inte fullt förstår 
men värre när du klandrar den. 
Leonardo da Vinci.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det tar på krafterna att vara med på slåttern..Ser att ni hade en härlig dag,Baloo med ser ut att må bra på handduken..Haé kram.

Fenixmonas sa...

En härlig dag fick ni där ute! Så fin han är Baloo, ser ut som han verkligen njuter o har det gott där i solen! Vresrosor är fint, så vackert när de står i blom i alla möjliga vackra nyanser! Kramiz

Aurora sa...

Tänk vad många utflyktsmål jag fick nu. Vi ska ner till dottern snart och passa hennes katter och då behövs lite ställen att åka till. Kram

Anonym sa...

Hej du..Jag brukar inr gå in i kyrkorna så ofta,men jag tycker om dom som byggnader..Kapellet i Ormsjö är lite speciellt,efter den tragiska olyckan 1936 när 14 män drunknade så samlades byn 1937 och planerade för ett kapell,att det blev till är tack vare insatser av många bybor,med den historien i tanken blir känslan väldigt stark när man går in..Jag är inte det minsta religiös heller..Moa hade en hel del funderingar som hon ville ha svar på..Haé Kram.

ansepanse sa...

och särkskilt varmt är det ju inte i havet, vi testade att gå i med fötterna i Lysekil och det var iskallt
jag skulle gärna testat rutschkanan där :D ser roligt ut
äventyrsgolf är roligt, det har jag spelat en gång, på Lysekil spelade vi vanlig minigolf
det ser ljuvligt ut där Baloo ligger och myser
kramar

Anonym sa...

Vet inte om Moa var nöjd med de svar hon fick,jag hörde inte,,Men mamma är en klok kvinna så det fick hon säkert.Haé Kram.

Yvonne sa...

Vilken härlig dag ni hade.. konstigt att Baloo inte ville bada..hundar brukar älska att bada.Det ska bli spännande och se hur höga Hebbes frön blir.. Kram

Veiken sa...

Härliga tider så här års. Det är bara att njuta så länge det varar. Brännmaneter klarar jag mig helt utan. Jag blir mer och mer en badkruka allteftersom åren går. Kram