måndag 29 juli 2013

Fina besök idag.

Varje morgon går jag ut på vår balkong, för att kika på våra blommor och eventuellt vattna dem eller plocka bort utblommade blommor. Det senare för att hindra frösättning och därmed att det inte orkar komma flera blommor.

 I morse fick vi verkligen ett fint främmande. Nämligen en humla, som sökte nektar i den ena av våra amplar. Jag blev jätteglad, eftersom man säger att humlorna börjar försvinna här.
Det stod om det i tidningen för ett tag sen att man kom från England och hämtade humlor hos oss, för de håller på att försvinna där. Den här humlan var i alla fall på väg att nästan gömma sig, för att komma åt nektarn.
Nästa fina besök blev Baloo, som kom före klockan 10 idag, för då skulle Matte börja jobba. Nu  var vi ute på en långpromenad med honom. Han har ju inte varit hos oss sen den 27 maj, så när vi gick vår runda hade han fullt schå att "läsa tidningen", som jag brukar säga.
 Han nosar överallt för att känna lukter och dofter efter andra hundar. Det duger inte att ha bråttom, när man är ute med honom. Han skulle ju kunna missa nån speciell doft.
 När vi var nästan hemma, satte vi oss vid torget framför Hemköp och åt varsin glass. Baloo fick smaka det sista, sen vi hade ätit upp chokladen omkring glassen.
Så här fin plantering finns det på torget. Där brukar man sätta en gran till julen också. Men då finns det ju inga blommor kvar.
 Jag tog ett foto på nära håll också, så det går att se alla de  vackra färgerna där.

På eftermiddagen gick Sibbe ut med gossen en bra runda och då fick dom träffa Björn, som jobbar på puben, där vi var i lördags. Han älskar Baloo och den kärleken är verkligen besvarad. De kelade riktigt ordentligt med varann.

 Så vid 8-tiden på kvällen var det min tur att gå ut med honom, så han kunde kissa. Då såg man att solen var på nedgång. Så lång jag blev plötsligt! 
När vi hade kommit hem, väntade Sibbe på oss. Det första Baloo gjorde var att krypa upp i hans knä, som han alltid har brukat göra. Kul att han kommer ihåg sina vanor. Det var likadant när de kom på morgonen. Då brukar han få ett tuggben av mig och då sätter han sig ner och väntar och sätter upp ena tassen för att tacka och får då sitt tuggben. Han har alltså inte glömt oss helt.

Dagens Citat: 
De sanningar som vi inte vill höra 
är nyttigast för oss att lyssna till. 
Kinesiskt Ordspråk. 

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

JaanaM. sa...

Verkar ni haft en bra dag!

Siita sa...

God morgon. Inte tror jag att Baloo glömmer er inte. Han har ju varit så mycket hos er. Kram

Veiken sa...

Sibbe försvinner nästan när Baloo hoppar upp i hans knä.
Det är så synd att både humlor och bin blir färre. Det hade varit bättre om getingarna hade minskat rejält i antal. Kramar

Veiken sa...

Svar: Vi gick inte iland för vi hade svågern med....han mår inte så bra och har lite svårt att gå. Kram

Ma sa...

Kul med besök av humlan. Det hade jag vid Mitt Sommartillhåll och även här i Norrtälje. Kul att Ni fick besök av Baloo. Kul sätt att läsa tidningen...

Carina Sjölund sa...

Mysig dag ni haft. Och få fin främmande av vackra Baloo♥
Kramen♥