tisdag 13 maj 2014

ETT PAR HÄNDELSERIKA DAGAR.

Vi fick en idé på lördagsmiddagen, att vi skulle tura. Att tura i Helsingborg betyder att man tar en färja och åker tur och retur till Helsingör så många gånger man önskar. Sagt och gjort. Vi ringde våra vänner K och L och frågade om de skulle följa med. Så gärna så!

När vi kom till färjeterminalen så var det ett förskräckligt liv där. På den båten som vi hade tänkt att åka med hade 200 åkare beställt bord ombord. Då ångrade vi oss och tog en senare båt i stället.
 Medan vi väntade på att tiden skulle gå, så satte vi oss på en pub, som kallas för Stinsen. 
 Där drack vi varsin öl medan vi väntade.
 När vi sen kom ombord på färjan beställde vi korv och bröd och till det blev den en Gammeldansk till mig och en flaska öl. Storm P. myntade ju uttrycket: Hvornaar smager en Tuborg bedst? Hvergang. Den smakade gott och det gjorde korven också. När vi hade tröttnat att åka båt åkte vi hem i stället och gick på en lokal pub och hade det trevligt. Vi skildes åt sen och vi två gick hem.

Vad vi sysslade med på lördagskvällen har jag ju redan rapporterat om. Mellon!
   
 I morse var det full fart inte bara hos oss, för jag fick syn på en grupp barn med lärare, som stod och väntade på andra sidan gatan hos oss.
 Jag tyckte att det såg så roligt ut, att jag skulle fota gänget. Men precis som jag hade kameran framme, så började hela högen gå. De gick inte så långt, bara förbi den här porten till nästa i samma hus. Där gick alla in, men vad de gjorde där fick jag bara gissa.

Den här dagen var det dags att gå till tandläkaren, eller tannamagaren, som man säger här nere i Skåne. Jag hade ju tappat en lagning i en tand i förra veckan och fick inte tid förrän idag.

Jag blev röntgad och doktorn tittade igenom bilderna och tanden. Han lagade det bara tillfälligt, för det behövs för att han ska sätta dit en krona. Det kommer att kosta en del. Men han är så fiffig, att han inte ska göra den förrän efter den första juli. Då börjar en ny ordning att gälla, så att man får bidrag till detta. Så om nån behöver göra samma sak, så fråga din doktor och be honom kolla bestämmelserna. Jag har fått en tid i augusti i alla fall.
 På eftermiddagen tog vi en tur till Klippan igen, sen vi hade ätit lunch på IKEA. Vi brukar ju skoja och säga att vi åker till Klippan och dricker kaffe. Det var det första vi gjorde när vi kommit fram. Kaffe med varsin bakelse med choklad och bigarråer. Gott men farligt för vikten. Magen stod i fyra hörn och en snibb, när vi var färdiga med godsakerna.
Jag tyckte att fastigheten såg så trevlig ut, att jag fotade den. Där syns ju målet för vår kaffestund och även en butik, där jag har köpt garn tidigare. 
Så nu blir följden den här.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så synd and dom stavar Konditori
med "C". Det är ju ine svenskt.
Annars låter det som det var en helfylld dag - OCH trevlig.

Ruth i Virginia

Anonym sa...

När det passar med tiden ska vi stanna till vid det fiket i Klippan. Ser lockande ut. Nostalgiskt att läsa att Stinsen finns kvar. Hoppas lagningen håller till augusti. Du kunde väl öppnat fönstret och ropat att de skulle vara snälla och stå still ett tag och berätta vad de skulle göra. Kram Bosse

Anonym sa...

Mors,,se där det blev en fulltecknad dag för er..
Jo visst är det skönt att vara hemma igen,,väntar nu på rapport från norrland att vägen till stugan är farbar..
Härligt att få byta vardagen mot sköna veckor på Mallis.Haé Kram.

Anonym sa...

Ja vägen brukar vara åkbar omkring månadsskiftet Maj/Juni det tidigaste jag varit där är 16 maj,förra året blev det 1:a veckan i Juni..Haé Kram.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Så mycket mysigt ni har för er. Att "tura" hade jag nog också gjort en del om jag hade bott i Helsingborg. Det är mysigt att åka över till Helsingör.

Va rädd om dig!
kram

trollet sa...

Härlig lördag!
Snäll tandläkare... perfekt om du slipper betala ju=))

Ama de casa sa...

Det verkar mysigt att åka utomlands på det där viset :-)

Polargrevinnan sa...

När jag besöker mina syskon i Helsingborg brukar vi gå på ströget i Helsingör och sedan tura några rundor. Det är mysigt. I år blir det i början på augusti då vi även ska gå på Fredriksdals-teatern.
Kram Viola