tisdag 6 maj 2014

LITE BALOO IDAG.


Idag blev det vår tur igen att ta hand om Baloo. Han har ju varit hos Mattes Mamma i hennes koloni över helgen. Men hon skulle ju börja jobba igen i går och då var Matte ledig, så han kunde vara hos henne.
De kom på eftermiddagen och han fick stanna hos oss. Vi brukar ju ha en viss ritual, när det är dags att gå ut med honom. Man behöver bara sätta på sej strumpor eller byxor, så dyker han upp och viftar på svansen, för att komma med. 

Vi satte på oss lite "för tidigt". Det var inte meningen att gå ut förrän lite senare. Han blev besviken och surade lite. Men plötsligt for han ut i hallen och for tillbaka in till oss i rummet med sin gris i munnen. Den hittade han en gång, när han och Matte var på väg till oss. Han ville ha dragkamp med "Morfar", som Sibbe kallas. Så vi smälte och gick ut med honom.
 När vi kom förbi vårt skräphus så såg vi att syrenerna blommade för fulla muggar.
 Alla blommorna var inte riktigt utslagna. Man brukar ju säga om den här tiden att den är mellan hägg och syrén. Några blommande hägg har jag inte sett i år. Men nöjer mej med syrenerna i stället.
Vi kom förbi Pizzeria Bomb när vi skulle gå ut på parkeringen som är den vanliga rastplatsen för mej och Baloo, så kom Sibbe på att vi skulle beställa pizza. Det gjorde han, men ingen av oss hade tagit pengar med, så han gick hem och hämtade börsen, medan jag gick vidare med Baloo. 

Vi lekte lite som vanligt och småsprang fram och tillbaka. Jag brukar försöka gömma mej bakom bilarna där. Och då kommer han rusande i flygande fläng och vet precis hur han ska hitta mej. Åtminstone Baloo får ordentligt med motion då.

När vi var på väg tillbaka, så kom Sibbe precis. Vi var en bra bit ifrån honom. Men plötsligt fick Baloo syn på honom och flög iväg som en pil.
Jag trodde ju att Baloo hade så pass god syn, att han såg honom på det avståndet. Men jag blev dragen vid näsan, för Sibbe hade visslat på honom. Här är bilden jag tog. Men jag zoomade in så jag fick lagom avstånd.

I kväll var det ju Schlagerfest. Det var semifinal och Sanna Nielsen var med. Sanna kom med till finalen, så vi kan känna oss lugna.
♥♥♥

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

4 kommentarer:

ansepanse sa...

vovvar är härliga :) så otroligt härliga varelser
där har han ju sin söta gris :)
schlagerfestivalen följer jag inte alls, vet inte ens hur Sannas låt är :)
ha en fin dag
kramar

Anonym sa...

Skönt att hon gick vidare. Ska bli spännande att se och höra finalen på lördag. Jag blev överraskad av att det var så pass många "skapliga" låtar igår av de sexton. Det bjuds på en hel del underhållning som inte har med sång att göra.
Vad bra att det är fint ett tag bland skräphusen. Kram Bosse

Veiken sa...

Han är så fin "er" Baloo! Klart att han kommer när "morfar" visslar. Den lille killen vet precis hur en slipsten ska dras ;) Kramar

Ama de casa sa...

Jag kan bidra lite här, för jag har sett hägg (men inte syren...) :-)