onsdag 21 maj 2014

NOSTALGISKT MINNE

Jag blev inspirerad av AMA de CASA, när hon skrev sitt senaste inlägg om hur hon hade det i vintras, när hon var på skidsemester. Jag skulle ju aldrig ge mej iväg på skidåkning överhuvudtaget. För senaste gången jag åkte skidor var på vintern 1951, skulle det vara. Då åkte vi med skolan nerför sopbacken i Arboga. 

Det var inte det som inspirerade mej, utan möjligheten att skriva om en annan semester vi gjorde för några år sen. Vi var på Mallorca i en ort som heter Palma Nova. Det är så fint där numera. 

Första gången jag var där var 1980, då jag nyligen hade träffat Sibbe. Han hade varit där flera gånger tidigare med sin fru och sina flickor. Jag hade aldrig varit på Mallorca då, men då tyckte vi att det inte var nåt vidare där. 
 Då var man ung och vacker. (Hihi) Nu är jag bara och.
 Så såg Sibbe ut på den tiden.
Detta var vårt hotell, som hette Loro Verde och deras cafeteria vid stranden.
 Så nära stranden var det då. Men det dröjde 23 år innan vi reste tillbaka till Palma Nova. Då fanns det ingen hotell längre, utan det är numera privatbostäder i huset. Men serveringen har blivit kvar och är mycket större än då. Mycket flottare och med musikunderhållning på kvällarna.
De här två har vi träffat flera gånger sen dess och lyssnat på deras fina musik. Här är det La Vie en Rose, som gäller. Jag spelade in det, för Sibbe är så förtjust i sång och musik på franska. Men det var mycket senare.
 Det är jag till höger och en flicka från Helsingborg, som vi träffade där i sällskap med hennes man. 
 Nu är det vi två vid stranden. Den är ombyggd nu till en bred strandpromenad, som går längs hela kusten i Palma Nova.  Så har man lagt ut sand utanför promenaden, så det har blivit en fin ren strand lämplig att bada vid. Då var det inte så rent minsann.
 Här ser vi Sibbe tillasmmans med en av servitörerna på Loro Verde, som faktiskt betyder Grön Papegoja.
 Det var ett amerikanskt flottbesök på Mallorca och här är det några flottister, som kom med en enorm skivspelare, en sån som kallas för bergsprängare och spelade som galningar. Här poserar de för mej.
Vi två hamnade i högen också. Och vi hade jättekul och dansade till deras musik vi med. Ja det blev lite nostalgi. Vi har varit i Palma Nova flera gånger sen dess. Och det blir inte sista gången heller.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

Maria sa...

Ja där ser man alla har vi varit unga. Tänk vad roligt att dessa bilder, man kan blicka tillbaka och minnas. Åker ni tillbaka någon gång så hoppas jag ni får lika roligt.
Kramkram

Maria sa...

Nytt försök att skriva förra gången försvann de bara. Ja alla har vi varit unga, roligt att kunna plocka fram bilder å minnas. Hoppas, om ni åker dit igen, blir lika roligt som då fast kanske på ett annat sätt.
Ha de bra i vårvärmen/kram

Fenixmonas sa...

Härligt och så roligt med gamla bilder! Kramiz

Ama de casa sa...

Vilka härligt, nostalgiska minnen! Mina var ju bara ett par månader gamla... Får gräva djupare i arkivet nån gång :-)

Anonym sa...

Jaha ni ska ut och åka,,jag gissar på Mallis..
Ja här är det säkert årets varmaste dag,+35 i solen,,puh,man blir svettig bara man viftar lite lätt med handen..Haé Kram.