måndag 19 maj 2014

PASSIONÄRERNA

På måndagskvällen var vi fyra tjejer, som träffades, för att bilda en förening, som ska hjälpa till med bidrag till Cancerforskningen. Jag citerar vad Monica och Birgitta har skrivit tidigare och inspirerat oss andra med. 

Vi "tjejer-modell äldre", fick en idé att samla ihop ett gäng likasinnade med passion för livet. Vi har samtliga drabbats av CANCERN på ett eller annat sätt - antingen själva eller hos någon närstående. Kan vi göra något meningsfullt? Vi bestämde oss för att bidraga med medel till forskningen och kanske kunna inspirera andra att göra liknande.

Nätverket - som vi döpt till "Passionärerna" består av tjejer i åldern 66 - 90 år, som är "still going strong".

Vi är kreativa, intresserade av mode, konst och kultur och givetvis av våra familjer.

Fotografen Lazze Xerxes Eventhén tog en del modellbilder på 12 av oss med kreationer från vår egen garderob. Dessa bilder fick bilda underlag till "Passionärskalendern" - en månadskalender, som varar i åratal.

Då hela överskottet från försäljningen av "Passionärskalendern" oavkortat skall gå till Cancerforskningen hoppas vi att med vårt lilla bidrag kunna var till hjälp och samtidigt kunna inspirera andra till liknande projekt.

"Passionärerna" Monica & Birgitta.

Det är många som Lazze har tagit bilder på och de ska vara med i kalendern, som ska kunna användas i flera år.

I kväll bildade vi en förening, som består av initiativtagarna Monica, som ordförande, Birgitta som sekreterare och marknadsförare, Gilla som kassör och Ulla som informatör. 

Vi förde en diskussion om vi skulle kalla oss för tjejer eller damer eller rentav tanter. Men eftersom vi är "still going strong" som Monica och Birgitta har skrivit, så kändes det mest rätt att kalla oss för tjejer. Ingen av oss känner sig som nån dinosaurie.

Monica och Birgitta har gjort ett stort arbete redan som inspiratörer, men det återstår mycket innan drömmen blir verklighet. Det ska hittas sponsorer, som kan ge oss möjligheten att låta trycka de här kalendrarna. Vi fick förslag på flera stycken, som ska bearbetas. 

Sen ska vi försöka övertala butiker och andra att sälja kalendrarna. Allt överskott ska ju gå till Cancerforskningen. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

TantGlad sa...

Det låter ju fantastiskt att gjöra det ni har gjort. En kalender, vad kul tjejer.
Ha en fin dag nu. Kram på dig.

Fenixmonas sa...

Vilket fint initiativ med denna kalender och att ge pengarna till cancerforskning...Det behövs! Kramiz

Ama de casa sa...

Vilket bra initiativ! Jag ska nog gå med, men måste vänta några år först...
:-)

Anonym sa...

Oj vilket bra tänk ni har där,,Tjejer mot Cancer,,hoppas ni finner sponsorer så kalendern kommer ut till försäljnig,,låter härligt..Haé Kram.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Det är fint att både du och jag har sådana som vill pyssla om oss. Du låter som om du har det redigt bra hihi.

Tack snälla du som tycker jag är fin i mitt röda hår, det värmer. Nej när man har färgat hår och det växer ut så är det inte så jättefint. På långt håll kan personen nästan se skallig ut också. Så vi får hoppas att din gubbe kan hjälpa dig att färga det snart då:)

Vilket fint litet projekt. Nu håller jag tummarna för er:)

kram

badtant.bloggo.nu sa...

Hurra för er. Jag är ju själv en av de som drabbats av den förbaskade cancern och träffar massor av människor som kämpar för att få bli friska. Så jag tycker att ni är helt fantastiska som ställer upp för att få in pengar så kanske en dag vi slipper se så många lida av denna grymma sjukdom som kan drabba vem som hellst. Tack för att ni finns.
Kramen.

Anonym sa...

Hej du..Jag tycker det är busenkelt att handla på Netonnet,,Jag kollar på deras sortiment på nätet,där står var varan finns i den butik jag väljer,,vilken gång och i vilket fack,,sen är det bara att gå till rätt ställe,bra uppmärkt är det i affären,,det är säkert därför som deras priser är låga,vi kunder gör ju jobbet själva..Haé Kram.

trollet sa...

Vilken bra grej!! Hoppas du säljer den på bloggen=))

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Precis, vad mer kan man önska än att sitta under ett träd och det faller små hjärtan från himlen.

Jo jag trodde inte att du var helt sysslolös. Här försöker vi hjälpas åt så mycket det bara går. Visst, eftersom sambon jobbar och jag är hemma så försöker jag ju sköta det mesta i hemmet, men även han hjälper till när han är hemma, men det är verkligen inget jag kräver av honom.

Hoppas du har en fin dag.
kramar

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Att packa brukar stressa mig också, och ofta tar jag med för mycket eller helt fel saker haha. Men det brukar ju gå bra i alla fall. Vad skönt att ni ska få komma iväg lite. Jag är mer än avundsjuk.

Ha det underbart!
kramar