lördag 17 maj 2014

SOLIGT OCH VARMT.


Vi bestämde att vi skulle åka till Larödbaden och solbada. Det ligger lite utanför Helsingborg. Vi gillar deras stora gräsmatta och att ligga där och bara mysa. Där finns även en badbrygga, så man kan ta sej ett dopp om man har lust.

Det var bara det, att mitt garn till min kofta var nästan slut och jag hade sett att man hade stora nystan med garner på ICA Maxi ute på Råå. Den gången köpte jag ett nystan ljusblått garn och ett gult. Så jag tänkte att de kanske hade det i vitt också. Det är ju ett acrylgarn, så det blir inte kritvitt det heller.

Vi har ett ICA Maxi närmare där vi bor, så vi körde dit, men de hade inga garner alls. Sibbe var snäll och körde till det "rätta". Det garnet var helt slut, men de hade liknande i små nystan och jag köpte två av dom. (Hade ju för säkerhets skull med mig prov på det jag hade virkat med). Nu i kväll har jag virkat med det i koftan och man ser ingen skillnad. Hurra!

När vi ändå var på Råå, körde vi ner till fiskehamnen, men vände där och körde i stället till småbåtshamnen. Satte oss vid en kiosk och köpte varsin strutglass. Vid det bordet satt det en gammal kompis, som vi inte hade sett på många år. Hon är ju en av Sibbes dotters kompisgäng. Jag ville bjuda henne på en glass, men när jag var iväg och handlade dem, så var hon borta när jag kom igen. Hon hade redan tackat nej till glass.

Vid bordet bredvid oss, satt ett par med en schäfer och vi började prata med varann. Hon kände igen oss. Hmhm? Hon hade sålt en resa till oss en gång för flera år sen och visste fortfarande om det.

Vi träffade henne senare, när hon jobbade som tågkonduktör, eller vad de kallas, ombord på ett tåg mellan Helsingör och Kastrup. Redan då frågade hon om vi var på resa igen, trots att vi bara hade setts en gång förut. 

Ja, vi hade en riktigt trevlig eftermiddag tillsammans med dom två. Han var son till en jämnårig kompis till Sibbe. De hade bott i samma trappa, när de var unga. Så liten världen ändå är!

Eftersom jag är en sån person, att jag gärna pratar med hundar, så kallade jag på deras Schäfer. Husse höll honom i kopplet, men släppte inte när jag kallade på gossen. Följden blev att vovven drog ner bordet de satt vid och hennes nästan fulla vinglas. Han hade sitt ölglas i handen, så det hände inte nåt med det. Pinsamt tyckte jag, men det brydde de sej inte om ett enda dugg. Jag borde ju ha köpt ett nytt glas vin, men kom inte mej för med det. De brydde sej inte heller.

Ja, vi kom alltså inte iväg till Larödbaden som bestämt. Men vi hade det gott i solen där i alla fall. Inga foton idag, trots att kameran var fulladdad.

Dagens Citat från Facebook.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

14 kommentarer:

Maria sa...

Det var väl jätte roligt att få träffa dottern. Ja jisses som det kan bli med dessa hundar, tur de inte blev värre. Det finns en del människor som har ett hästminne när de gäller å komma ihåg folk.
Kramizar

kaffehörnan sa...

Hej tjejen
Vad underbar fin dag det blev.Då är ni riktiga kändisar :)
kram

Fenixmonas sa...

Hörs verkligen som ni hade en riktigt fin dag, trots missödet med bordet. Kramiz

JaanaM. sa...

Vilken härlig dag ni haft! :) Ni verkar träffa på en massa trevligt folk! Trots litet missöde med vinet... :)

ansepanse sa...

vad bra att det fungerade bra med det garnet, det skulle varit snopet annars
vilken incident med schäfern, vi har varit med om ungefär samma, det var ett dukat campingbord, med duk och allt, som for iväg när vi kom förbi med vår dåvarande vovve, de hade nämligen bundit sin vovve i campingbordet
kramar

Ama de casa sa...

Hoppsan så det kan gå... Men man ska väl inte gråta över spillt vin, eller vad det är man säger... ;-)

Ama de casa sa...

sv: Hur ofta man besiktigar bilen har med bilens ålder att göra. Våran är tydligen inte gammal nog än för att behöva kontrolleras varje år :-)

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna härligt fina måndag! Kramiz

Anonym sa...

Mors,,Ännu en händelserik dag hade ni,,tur att du fick tag på garnet..
Ja Facebook är ett fint medium för att hålla kontakt med vänner på avstånd..Haé Kram.

Anonym sa...

Okidoki,den som söker han finner..
Ja visst är det ett bra sätt att hålla kontakt med vänner via,Fb..Haé Kram.

Nillas Trädgård sa...

Hej Gilla!!!
Vilket minne en del människor har! Jag känner knappt igen mina arbetskamrater när jag träffar dem på ICA.
Jag själv har varit väldigt lat med att besöka/kommentera bloggar under några månader så det kan nog också bero på det att det var länge sedan vi hördes.
Som svar på din fråga hos mig: Alla tre bilderna är på samma växt i olika stadier :-) De ser väldigt annorlunda ut och det är en annorlunda växt :-)
Ha det gott!!!
Kram

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Ibland blir det inte som man planerat, men jag tyckte det lät som en trevlig dag det där ändå. Bortsett från den lite pinsamma incidenten med hunden hihi:)

Tur att du fick tag i garn, även om det inte var exakt samma sort. Så länge färgen stämmer så spelar det ju ingen roll.

Kram kram

Anonym sa...

Ja vilket jädrans regn det blev,,nu blir jag i Uppsala till torsdag,sonen är i Barcelona,så jag hjälper till med barnen..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna underbart fina onsdag! Kramiz