måndag 5 maj 2014

REPRIS PÅ RÅÅ.


Det var rätt skapligt väder idag och vi funderade på vad vi skulle hitta på. Sibbe föreslog att vi skulle åka ut på Råå. I folkmun heter det faktiskt PÅ Råå. Det är likadant när det gäller stadsdelar i stan. Det blev Råå.
Vi hade just parkerat bilen här, då det kom en kille cyklande. Han stannade och hejade och ville tala med "Herrskapet". Det råkade var så, att det var en gammal arbetskamrat till Sibbe och de två hade förstås en hel del att prata om. Om vilka arbetskamrater som fortfarande var kvar på företaget och vilka som hade gått vidare till den långa vilan. De hade ju jobbat ihop i många år.
Vi blev stående och pratade med varandra i mer än en halvtimma, tills min höft började säga ifrån att det var dags  att röra på påkarna. Jag fick alltså ont i min vänstra höft av att stå stilla så länge och ryggen började också gnälla lite.
Så vi sa hej då och begav oss längre ut i fiskehamnen. Först gick vi förbi Gästgivaregården som ser ut så här utifrån.
Efter det så ligger muséet, som vi var på häromdan och som jag visade bilder från här i min blogg.
Här ser vi en riktigt fin gammal skuta och i bakgrunden ser vi de tre sammanbyggda magasinen, eller vad det kan vara.
Nu har vi kommit förbi, där man kan åka med båtar på fisketurer. Sibbe ville för en gångs skull att jag skulle fota honom. Han står alldeles intill en sån turbåt.
 Nu har vi kommit ut till piren. Det har funnits en restaurang där tidigare, men den är riven och man har visst tänkt sig att bygga nåt nytt sånt. 

Det man ser ute till "havs", (det vill säga Öresund) är Ven. Det går visst turbåtar dit också under sommaren.
Så är vi på väg tillbaka till bilen. De här tre krukorna med penséer står precis utanför ingången till muséet, men vi gick inte dit idag. 

På vägen till parkeringen gick vi förbi ett vitt vackert hus. Där bor G och J, ett par av våra vänner. De var inte hemma vad vi kunde se. Men hon och jag talades vid i telefonen i morse och då fick jag reda på, att de också ska resa till Kos samtidigt i höst som vi. Så vi får sällskap där nere tillsammans. Men inte bara av dom utan ett annat par som bor grannar intill våra vänner K och L på Råå också.


 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

2 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vad fint det ser ut där PÅ Råå :-)

ansepanse sa...

vilka härliga bilder från en fin dag
jag skulle gärna följa med på en fisketur med en sådan båt, har aldrig varit det och har alltid tänkt att det måste vara roligt
kramar