lördag 23 oktober 2010

Fortsatt letande efter en ny dator.

I middags, så tog vi oss ut till Väla igen, för att leta efter dator. Vi började med Elgiganten, som ju öppnade igår efter en renovering. Där var det lika långa köer som igår, så vi brydde oss inte igen. Sibbelin HATAR köer och jag är inte speciellt förtjust heller.

Så vi gick till Expert. Där stod det två All In One datorer, alltså stationära datorer utan det stora åbäket till torn med hårddisken i. Allt fanns i skärmen, så jag blev intresserad, för det hade passat mitt skrivbord (det riktiga) mycket bra. Jag är ju van att ha tangentbordet i lagom höjd och skärmen i ögonhöjd. Så skulle det ju inte bli med en bärbar dator. Men jag tittade även på en bärbar.

Jag tog reda på prestanda, åkte hem, och scannade utskrifterna jag hade fått till Sibbelins Barnbarn. Han hade aldrig hört talas om att det fanns sådana datorer och innehållet var inte riktigt bra ändå. Ska jag aldrig hitta en bra dator till rimligt pris? :-(



Slut på gnäll! Idag blev det jag som tog hand om matlagningen. Kors i taket! Det är ju Sibbelin, som brukar göra det.

Vi hade köpt en benfri fläskkarre (Grishals på skånska) igår  och jag satte igång att marinera den med olivolja, honung, soya, pressad vitlök och salt och peppar. Det fick stå nån timma, så satte jag på ugnen i 175 grader och termometer i köttet. Den skulle visa 75 grader, när det var färdigt.



Så här såg steken ut, när den var färdig för ugnen.

Jag hade gjort i ordning morötter och röd paprika i stavar också. De lade jag in i formen när allt var nästan färdigt. Då var potatisen skalad och väntade på att sättas på spisen. Jag hade också delat champinjoner i bitar, stekt dem i olivolja med pressad vitlök i.

Jag gjorde sås på grädde och skyn från steken, smaksatte med salt och peppar, köttbuljongspulver och redde av den. I såsen lade jag i de stekta champinjonerna också. Resultatet blev jättegott tyckte Sibbelin, som slapp att laga maten för en gångs skull.



Det blev mums filibaba med ett glas rödvin till maten och levande ljus i min ljusgrotta.

(PS. Jag fick nyss mejl från Sibbelins Barnbarn, som har tagit sej tid ikväll att leta efter datorer till mej. Får se hur de ser ut. DS.)

Dagens Citat:

Om man parar en gris med ett får

kan det hända att man får ett vildsvin.

Thomas 6 år.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

9 kommentarer:

Anonym sa...

den maten ser jättegod ut. hoppas du hittar en passande dator
kram

Siita sa...

God morgon. Den maträtten ska jag kopiera från dej. Ska ha karré idag. Toppen med något nytt. Kramar

ansepanse sa...

vad snälla de är :) hoppas att du får dig en ny dator nu då
jättefina bilder, regnet till trots, på Victoria och de andra
Sv: jo, det går väl att ta bilder i regn men ifall det öser ner är det svårt att ha med sig en kamera på hundpromenad :)
ha en fin söndag - kramar

Fenixmonas sa...

Min gammeldator vägrar att samarbeta så just nu kör jag med min laptop! Ska också köpa en ny stordator samt en extern hårddisk för mina foton! Kramiz

Mi sa...

Tråkigt att du inte får tag i någon ny dator Gilla.
När jag såg bilden på maten så utbrast jag - gud vad gott det ser ut. Förstår att det smakade bra. Ha en fin söndag. Kramar Mi!!

Sussi sa...

Jag hade inte heller hört talas om dataskärm med hårddisk i. Låter spännande.. Synd att den inte var bra nog men jag har en känsla av att den kommer utvecklas för det låter som en jättebra idé för dom som fortfarande vill ha kvar en skärm..
Snällt av barn barnet att hjälpa dig med jakten..

Vad god maten lät och såg ut. Du är riktig duktig i köket. Kan tänka mig att det var skönt för Sibbelin att vila en dag. Även fast han verkar gilla att laga mat.

Tack själv för att du tar dig tid och läsa och kommentera mina inlägg. Det uppskattas :)

Ni såg ut att ha det riktigt mysigt ni med :)

Ha en trevlig söndag
Kramisar

syren sa...

Stekt fläskkarre är gott! Det är inte alltid lätt att finna det man vill ha när det gäller datorer.Trevlig fortsättning på söndagen.

Anonym sa...

Vilken superläcker mat. Bilderna ser ut att komma direkt från en kokbok :) Kram

Anonym sa...

det verkar inte fy skam att äta den maten idag igen
kram