fredag 8 april 2011

Bokrecensioner.

Idag har jag skrivit ett nytt inlägg i min andra blogg.
Klicka på jordgloben så kommer du dit.


Vi har nämligen varit på utställning på Dunkers Kulturhus idag och det handlar om det.Jag har ju glömt bort att berätta om ett par böcker jag har läst på senaste tiden. 

Först kommer Elizabeth Nobles bok: Vad mina döttrar bör veta.


Boken handlar om en kvinna, Barbara och hennes fyra döttrar. Barbara har fått reda på att hon har cancer och försöker ta farväl av sina barn, med att skriva brev till dem innan hon har gått bort. Hon för dagbok också och berättar där om sina egna drömmar och hemligheter.

Jennifer är den äldsta dottern och hon har problem i äktenskapet att ta itu med.

Lisa har ett tydligen bra förhållande med sin man, men något annat lurar under ytan.

Amanda reser runt i världen, men känner sig inte nöjd.

Hanna är bara tonåring och är på väg in i vuxenlivet.

Systrarna får hemligheter avslöjade för sig, men till slut finner de gemenskap med varandra.

Boken är både lärorik och intressant. Så jag kan verkligen rekommendera den.Jag är ju allätare när det gäller böcker, så nästa bok Fallet Vincent Franke är i en helt annan genre, nämligen en slags deckare eller äventyrsroman. Den är författaren Christoffer Carlssons debutroman och handlar om trasiga människor, som har drogproblem. Den är så realistisk att man kan tro att Carlsson själv har varit missbrukare.

Vincent är alltså droganvändare, morfinist, och säljer droger och hamnar då i knipa. Han rymmer med en flicka, Maria, som han försöker rädda från hennes hallikar.

Spännande bok, som jag verkligen kan rekommendera. Christoffer Carlssons språkhantering, är mycket driven för att komma från en debutant.Dagens Citat:

En persons livsfilosofi

uttrycks inte på bästa sätt med ord.

Den uttrycks med de val man gör.

Eleanor Roosevelt.

***********************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack fför boktipsen! Tack vare internet kan vi nu låna böcker på nätet på biblioteket.se. Vi åker ju inte till Sverige så ofta nuförtiden...

sv: Jag tyckte att chokladtången var kul - mycket snyggt gjord :-)

Anonym sa...

Fru Roosevelt har delvis fel i det hon sa,
och då menar jag ordet livsfilosofi!
Det andra hade hon rätt i.

Kram
Stevie

Siita sa...

God morgon. Ha en härlig helg. Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan! Trevliga recensioner du skriver...hörs som bra böcker båda två. Kramiz

Anonym sa...

sv: Vi skaffade bibliotekskort med tillhörande pinkod (gratis). Sen kan man låna hem böcker via biblioteket.se (även det gratis). Man laddar hem boken och har den tillgänglig i 28 dagar. Om man inte hinner läsa ut den så är det ju bara att låna om den.
Det finns även ljudböcker, fast dom får man lyssna på via streaming - dvs man måste vara uppkopplad mot nätet och lyssna, man kan inte ladda ner dom.

Det är faktiskt jättebra, och det finns otroligt många böcker att välja på.

Anonym sa...

sv: Jo, det går ännu bättre från Sverige att låna böcker. När vi skaffade lånekortet så var vi tvungna att ha en svensk adress... Fast dom gick med på att vi andvände brorsans :-)

Jo, jag läser på datorn. Men ska jag vara ärlig (och det ska man ju vara) så är det mest Anders som läser på iPad-en. När jag har datorn till hands så är det väldigt lätt att surfa iväg, liksom. Ännu har jag hamstrade "riktiga" böcker kvar som jag inte har läst ännu. Men sen kommer även jag att låna via nätet :-)

Ser att min blogg har gått över också, fast jag har inte fått nåt mail. Det fattas en hel del bilder och kommentarer, men dom håller ju på nu i helgen. Så jag väntar med att störa dom och klaga. Det kanske löser sig ändå.

Anonym sa...

Vad mycket du hinner läsa. Jag tycker knappt tiden räcker till för allt jag vill göra! En och annan bok blir det, men inte på långa vägar så många som du plöjer. Kram