måndag 25 april 2011

Sommar redan i april enligt väderlekstjänsten.

Nu kan man se en film, som Helsingborgs Dagblad har på sin hemsida. Klicka på logotypen.
Det handlar om killen som åtog sej att städa efter grillpartyna nere på det som kallas för Gröningen.

 Idag tog jag mej en långpromenad i ensamt majestät runt hela Pålsjö Skog Helsingborgs stora stolthet. Det blev en timma i full fart. Det blir aldrig så snabba promenader när Sibbe ska gå med. Det är ju inte lätt med "pinnen"    (kryckan). Strax innan skogen ligger det här huset med masssor av Japanska Körsbärsträd i full blom.
Jag berättade ju nyligen i ett inlägg hur det såg ut i Pålsjö skog i april 1953. Då visade jag vitsippor från Fredriksdal i stället. Men här finns de alltså, de vitsippor som jag blev så imponerad av då.
Faktiskt börjar träden slå ut lite grann i skogen. Där växer det en hel mängd med bokar. Bokskogarna är ju mycket vanliga nere i Skåne och speciellt Pålsjö skog är välkänt för sina bokar.
 Träden växer inte så tätt just här, så det blir mycket luftigt och fint. Den här stigen följde jag genom hela skogen.
Här ser det verkligen kalt ut. Men det beror på att man har sågat ner en hemskt massor av träd på båda sidorna av järnvägen som går igenom skogen. Man har gjort det för att Banverket har fodrat det, så inga gamla träd ska falla ner över järnvägen. Folk har förgäves försökt att de inte skulle få fällas. Ibland har man lämnat en hög stam kvar utan grenverk. Det säger man ska vara bra för fåglarna, hackspettar och dylika. Jag hörde förresten en hackspett när jag gick igenom skogen.
 Här är en närbild på en nyutslagen bok. Det är så ljust och vackert innan alla löven kommer. Sen blir bokskogarna mörkare.
Jag har fotat en hel del idag och kan inte låta bli utan att visa det.
Så här skirt såg det ut strax innan jag gick ut ur skogen igen. När jag kom hem igen hade jag varit ute en timma i full fart. Jag får nog ont i vaderna sen skulle jag tro.
Jag har haft ett par runda småkuddar i många år. Nu var brodyren trasig, så jag fick för mej att brodera våra initialer. Dessa ska alltså vara på den ena sidan av kuddarna.
 På den andra sidan ska jag sätta en sådan här virkad duk. Den passar precis i storleken. Nu gäller det bara att sätta i blixtlås och sy runt kuddarna. Man måste ju kunna tvätta kuddvaret ibland.

Nu har vi precis inmundigat varsin halv pizza. De är så stora att man inte orkar med en hel. Det var en Quattro Stagioní som smakade alldeles fantastiskt gott. Jag tänkte tyvärr inte på att fota den, för den var faktiskt annorlunda än vanligt. Vi brukar inte köpa pizza där.

Dagens Citat:

Där alla tänker lika

tänker ingen särskilt mycket.

Okänd.
************************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

13 kommentarer:

Siita sa...

Ja det är verkligen konstigt att det är så fint i april. Tror inte jag varit med om det någon gång tidigare. Kram

Nett sa...

Det är ju så underbart med alla vitsippor :) Härligt väder fortfarande fast det är kväll. Nu börjar det dra sig mot jobbet. Ha en fin kväll. Kram

4U2! sa...

En sådan skog har en läkare rekommenderat mig att gå i, plant. Men visst har våren kommit med sommaren i släptåg? :)

Mia systeryster sa...

Visst är det fint med alla vitsippebackar just nu! Underbart när löven håller på att spricka ut. Världen får färg helt plötsligt;)
Kram

carinasjolund sa...

Vitsippor är så fina blommor :)
Här är det ingen värme i kväll, +3 grader burrrrr!
Kramen på dig♥

Fenixmonas sa...

Underbara bilder med all skir grönska!! Nu har det formligen exploderat här också...inte bra med sommar i april...det bådar oftast inte gott för den riktiga sommaren. kramiz

Nett sa...

Godmorgon!! Haha.. ja ibland kan man verkligen läsa fel. Hoppas att du fick en skön nattsömn, själv skall jag inta den alldeles snart ;) Kram

Yasmine sa...

Hej,
Var med och tävla om en länkning i dagens låt :)
Tipsa om en låt och du är med :)

Anonym sa...

vilka fina bilder. o vad vackra de japanska körsbärsträden är.

duktig du är som broderar jag kan inte sy i en knapp knappt
kram

Nett sa...

Hoppas att du inte sover för länge bara på dagen, då kan det vara svårt att sova inatt som jag lr säkert få erfara ;) Kram

Mufflo sa...

Vad vackert med alla vitsippor.

Anonym sa...

Det är så underbart ute nu. Jag var i stan idag och såg att kastanjeträdens blommor är på gång. Det är ju inte klokt! Kram

Vicke sa...

det blev många fina bilder på en gång, ha en fin kväll nu