fredag 1 april 2011

OBS! Idag skämtas det i mängder.

Som sagt idag har det nog skämtats lite hit och dit. Redan på 1800-talet skojade man med varandra. Läs här vad min farfars farbror skrev som 14-åring i sin dagbok.

Den 1ste April (1848)


Med denna dag inträder en ny månad, vårmånaden i sin fullaste glans. Mina göromål voro som vanligt, läsa, skrifva m.m. och allt hvad till skolan hörer. Den råder en sed här på landet, hvilken sed kanske också råder andra sidan hafvet, nemligen att ända tills klockan tolf å middagen narra hvarenda såsom det heter. Man t.ex. säger Du har en stor kritfläck på ryg-gen. Den narrade som icke tänker att det är den 1ste April snor sig om åt alla håll, tills han slutligen genom den narrandes skratt blir varse att han blott narrat honom april. Man narrar ofta mycket mera och svårare. Sen man narrat och den narrade fått veta att han blifvit narrad utropar vanligtvis den narrande åt den narrade följande korta rim:


”April, april Jag kan narra hvem jag vill”.


Härmed slut om detta.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

 

5 kommentarer:

4U2! sa...

Ja tänk, att detta överlevt i dessa IT-tider bl.a.

Anonym sa...

Det är härligt att läsa! :) Jag tycker nog att man inte narras lika mycket nu för tiden, men tidningarna har ju varit igång rejält idag! Kram

Siita sa...

Det är kul med 1 april. Kram

mufflo sa...

Vad gulligt!

Sussi sa...

Kul att det hållit i sig så länge. Det är en rolig traditon. Jag har blivit lurad idag. Men det är ingen nyhet. Jag brukar gå på något varje år. Jag är lättlurad!! ;)

Sv Daimkolor är så gott :)

Kramisar