onsdag 6 april 2011

Fortsättning på gårdagens besök i Landskrona och ett nytt i Klippan idag.

Jag lovade ju att berätta om vad vi såg på Landskrona Museum igår. Det blev alldeles för mycket annars. Fördelen med det muséet är att man har gratis inträde. Lokalerna är inrymda i en gammal armébyggnad. Så det är verkligen inspirerande miljöer att gå runt i.

Nio konsthantverkare med en mastersexamen från HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg i bagaget möts i utställningen Material matters. Den visas i bottenvåningen av muséet.
Kajsa Sognell har gjort de ovanstående figurerna. De är gjorda i lergodslera, engobe och glasyr.

  Ovanstående är verk av Margit Brundin. De var bland mina favoriter speciellt huvudena av människan och djuren.Detta är gjort av papper  och porslin och konstnären heter Eszter Imre. Det blir fina kontraster i vikningarna mellan ljus och skugga. Här var det några riktigt roliga gubbar av Oscar Gard Montán. De är gjorda av glaserad stengodslera och guld. Dessa är rätt stora och har konstnärinnan Jennie McMillen till skapare. Hon kallar dem för Var trogen intill döden och Bergsbestigare och Fågelskådare. Materialet är av Bomullstyg och Tråd. Det är alltså ett broderi i stor skala.

Så kliver vi upp i en andra våning med en annan tillfällig utställning. Den heter: Scratch my name on your arm with a fountain pen (that means you really love me) och visas på Landskrona museum 30 januari – 17 april 2011.


Först möts vi av en hel hop med högtalare av olika slag.


Detta verkar vara ett skåp med olika saker i, men det är helt enkelt satt tillsammans för att ge ett sådant intryck.

 Konst? Ja kanske lite konstigt. Sånt begriper jag mej inte riktigt på. Det enda jag skulle kunna tänka mej är väl de där kryckorna. De skulle kanske kunna passa till maken istället för de vanliga tråkiga från Landstinget.


Detta är faktisk en av trapporna i Muséet. Det var ju ett regemente en gång i tiden. Så det har varit många beväringar som har klampat upp och ner för de här slitna trapporna.

Ja, det var gårdagens upplevelser uppdelade på två inlägg. Idag har vi varit och druckit kaffe i Klippan. Vi brukar skoja om det, för när vi nån gång åker dit, så har vi haft ett stamfik, där vi har druckit kaffe, när vi har gått runt lite i stan och kollat in åtminstone två butiker. En dam och en herr.

När vi parkerade bilen, så hamnade vi precis intill en söt liten inredningbutik. När vi sa där, att vi skulle till nästan grannen, så sa tjejen att de hade gått i konkurs och hade stängt. Var ska vi då dricka vårt kaffe? Vi blev då visade till ett annat litet fint café. Det hette Hjärtat. Där kommer vi nog att inta vårt kaffe i fortsättningen, när vi kommer till Klippan.


Jag är SÅ galen i hallonsmak, så när jag såg att de hade hallonwienerbröd, var jag ju tvungen att beställa det. Men Sibbe tog en chokladbiskvi. Allt smakade gott. Så vi blev inte besvikna.

Sen åkte vi hem till vårt lilla hem. Då kom jag på att jag kunde ju visa vad vi handlade igår. Affären heter Made in Italy och den har jag ju berättat om förut. Den här tunikan blev min och den sitter supersnyggt på.
 Bilden ger den inte riktig rättvisa, för den är mörkt chokladbrun. Det lyckades jag inte få fram i bild. Men snygg är den och jag är nöjd.

Glöm inte min andra blogg! Klicka på jordklotet, så kommer du dit. 

Dagens Citat:

Blommor är vilsamma att betrakta.

De har varken känslor eller konflikter.

Sigmund Freud.
************************************************************* 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

 

5 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Vilket trevligt, annorlunda museum...här har vi bohusläns museum, där byter de teman då och då. Sånt är käckt för då är det ju alltid något nytt! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Härlig tid på museét. Kram

Renee sa...

Oj så mycket häftiga saker. Den utställningen skulle jag också vilja se.

Anonym sa...

Ibland blir jag djupt imponerad när jag går på museum eller utställningar. Andra gånger undrar jag: Hur har dom tänkt nu?
Vissa grejor skulle en hund eller katt göra mycket bättre! ;) Kram

Anonym sa...

Jag Gilla detta, är mycket för konst och muséum.
Skulle vara kul att se detta muséet ni besökte.

Freud hade sina idéer men han hade så himla fel:

Allt som lever, växer och dör på jorden har känslor,
och stöter på konflikter.
Naturen har haft känslorna att skapa någonting vackert, för andra varelser att beskåda. Men tyvärr så förstör människorna mer av naturen, i stället för att betrakta allt detta vackra!

Kram
Stevie

Svar på kommentar:
Nej jag hittar inte fel i Dina citat,
jag bara säger som verkligheten är!
Jag Gilla själv att sitta och kolla dessa citat i mina almanakor man fick på jobbet (både i Malmö och i Köpenhamn), de var kul att läsa.
Jag har en "HOMOSKÅP" blogg på metrobloggen, med en massa citat jag har skrivit föresten.