torsdag 28 april 2011

En härlig sommardag i Båstad.


Först vill jag bara visa hur det såg ut från vår balkong idag.

Full sommar med sol. Det var minsann inte dåligt. Vi ska snart kolla bilen hos Bilprovningen och då vill vi först byta våra vinterdäck hos vår specialist i Ängelholm. Vi känner dom där så ordentligt och så gör dom en koll på bilen och byter olja och nåt mer vad det nu var. Det där är Sibbes avdelning. Jag kör ju inte ens bilen längre. Då skulle vi till Ängelholm (en bra ursäkt), för att beställa tid till detta.

När vi var klara, så kom vi överens om att vi skulle ta en tur till Båstad. Vi åkte över Hallandsåsen den gamla vägen som förr var E6an till Göteborg. Nu finns det ju en bred motorväg vid sidan om den gamla vägen.

När vi hade kommit till Båstad besökte vi en korvkiosk mitt på torget. Där beställde vi varsin porting, som är skånska för grillad korv med potatismos och tillbehör. Deras portingar brukar vara jättegoda och det var inte nåt undantag idag heller. Jag hade redan börjat äta, när jag kom på att visst skulle det bli en bild också.

Det var jätteskönt att sitta ute och äta, för vi hade 20-21 grader varmt och solen sken så gott på oss.

Vi satt hos grannen till det här huset, som jag faktiskt inte vet vad det används till. Men fint är det med sina trappgavlar. Du ser lite av kiosken till höger.
Alldeles intill torget ligger kyrkan mitt inne i Båstad. Den är fin den också.
Det ligger ett sånt fint hus i backen ner mot hamnen. Om man går ner för den, så kommer man till Tennisstadion också, men där var vi inte idag, utan begav oss ut på "Stan" och tittade i butiker. Det är ju inte turistsäsong än, så alla affärer är inte öppna än och en del som är öppna har inte fått in alla sina varor än.
Jag kunde inte låta bli att fota de här två tulpanerna med deras vackra färgkontraster. De fanns i en rabatt utanför banken.

Kan du tänka dej, men vi handlade också idag.Det blev ett par korta tights till mej, som jag ska ha till en klänning. De blev fantastiskt bra på. Men jag provade dom faktiskt inte förrän vi kom hem.
Så begav vi oss hemåt. Men vi tog en annan väg genom Boarp. Dit leder den Italienska Vägen, som man kallar den för. Vägen går uppåt och har många skarpa kurvor. På ett ställe mötte vi en bil, som snävade kurvan och kom väldigt nära oss. Men som tur var så klarade vi oss.

Här finns det en rastplats på Italienska Vägen nästan ända uppe i Boarp. Det är SÅ vacker utsikt därifrån och vi brukar annars ha med oss lite mackor med kaffe till och ha en liten picnic där och sitta och beundra utsikten. Det är många fler än vi som gör.
Det finns såna här bord och stolar över hela området, så det är verkligen populärt. Vi stannade här idag enbart för att jag skulle kunna fota lite och visa så fint det är. För vi hade egentligen inte så mycket tid på oss. Matte hade lämnat Noack hemma hos oss och snart skulle han få sin mat.

Jag måste berätta hur det brukar vara när Noack kommer och hälsar på hos oss. När vi kommer in, så vill han ha en sån här tuggpinne, som vi kallar för sticks. De ska vara bra för tänderna. Detsamma händer också när vi har varit ute och kommer hem medan Noack har varit ensam hos oss.

När vi kom hem idag var det alltså dags för mat till honom  och jag gjorde iordning och satte ner maten på golvet till honom. Men vad hände. Han satt kvar ute i hallen och tjurade för att han inte fick sitt sticks. Han brukar ju lägga sej ner och vänta tills vi kommer med stickset och så slänger han upp tassen och tackar och sen lägger han sej ner och tuggar upp stickset. Inte förrän han hade fått det idag, så satte han igång och åt upp maten.

Sen gick vi ut en långpromenad med honom lite senare och lämnade honom hemma hos sej igen. Då fick han ett sticks också och så gick vi, men han brydde sej inte om oss alls.

Dagens Latinska Citat:

Fit semper témpore peior homo

- Människan blir med tidan allt sämre -

Ovidius.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Siita sa...

Haha Noack är ett vane djur som vi andra. Trevliga bilder. Kram

Fenixmonas sa...

Ja, vovvar skaffar sig fort vanor...hehehe...Vilken underbar dag ni haft och så mycket fina kort! Här var det också sol, men det blåste en kall nordanvind. kramiz

attigrib sa...

Även hundar kan minsann :) Jättehärliga bilder här som vanligt. Jag blir så glad när jag ser dina bilder. Ha en bra fredag.
Kram

Anonym sa...

haha vad gullig noak är. fin väg. kram

Vicke sa...

vilken härlig dag ni fick och hundar kan, ha en fin kväll nu

Anonym sa...

Härliga bilder. Båstad är en klar favorit! Det är så vackert ute nu, så det är bäst att passa på! Kram

mormia sa...

Härligt o trevligt verkar ni haft det denna dag.
Ja de små liven har sina ritualer det går ju inte att rubba på dom.
Önskar dig en bra Valborg/kram

Margit sa...

Härliga bilder du visar i bloggen...SÅ vackert det är ute nu..rena sommamren....på dagrana ..men kyligt på kvällarna, nätterna...
Ja våra hundar o katter, dom är roliga dom...dom vet vad dom vill....
Önskar er båda en TREVLIG VALBORG...och 1:a maj också!!!
Kramar!!!

Josef Boberg sa...

Båstad är fint - men Skottorp, där jag bor, är ej fy skam heller.