onsdag 13 april 2011

Lite boksnack.

Jag läser ju en hel del böcker och ett par av de senaste är Sirila Gentlemän sökes av Karin Brunk Holmqvist och så läste jag En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg. Det var hon som skrev  Stekta Gröna Tomater på Whistle Stop Café. Den läste jag för många år sen. Den blev ju filmatiserad också. Båda böckerna är lite roliga faktiskt.

Jag får nog erkänna att det här inlägget har legat kvar bland mina utkast ett tag nu. Jag trodde att jag hade skrivit färdigt om de här böckerna.I Fannie Flaggs bok En röd liten fågel i vintertid berättas om en man, Oswald Campell,  som bor i Chicago, att han får besked att han har en obotlig cancer. Hans läkare får honom att flytta söderut till en liten stad, Lost River i Alabama.

Han har alltid varit en enstöring, men där får han vänner, som han kan umgås med. Det finns både änkor och ogifta damer, som tar honom till sig i förtjusning. Han får också manliga vänner, som bland annat lär honom att studera fåglarna.

Boken är lite småputtrig och trevlig att läsa. Det är en berättelse full av medmänsklig värme enligt en av recensenterna.


Så har jag läst den här boken, Sirila Gentlemän sökes, av Karin Brunk Holmqvist. Det är hon som har skrivit boken Potensgivarna också, som blev en stor succé. Jag har läst flera böcker av henne och har blivit lika glad varje gång.

Boken handlar om ett par äldre damer, Alma och Margit, som skriver en annons för att träffa varsin man. Vad sirila betyder vet de inte, men de måste alltså ha tagit fel på det och virila.

De bor i ett litet samhälle och där har man fått för sig att man ska riva deras hus, för att kunna bygga nya. Så de har flyttat in på ett äldreboende tills de ska få en lägenhet. Det är där det inträffar en hel del, men det kan jag ju inte berätta om, för då vill du inte läsa boken kanske. Boken är rolig den också. Värd att läsa liksom hennes andra underhållande böcker.

Dagens Citat:

Om det är något du inte gillar -

ändra på det!

Om du inte kan ändra på det -

ändra på din attityd.

Maya Angelou
********************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

3 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Godmorgon! Det där ordspråket är verkligen bra...jag kämpar med det hela vintern...försöker se det positiva och få en annan attityd...men det blir allt svårare med åren! Kramiz

carinasjolund sa...

Sant ordspråk!
Hopppas du får en fin dag :)
Kramen♥

Sussi sa...

Vad duktig du är på att läsa böcker..
Jag läser gärna böcker men oftast inte mer än några enstaka sidor per dag. Det tar ett tag att läsa ut en bok i den takten ;)
Jag läser innan jag somnar. Nu har jag faktiskt bara slutet kvar på den bok jag läser nu. Den har jag säkert hållt på med i snart ett halvår!!

Han mår bra efter omständigheterna. När man tänker på att det bara var lite över ett år sen han höll på att dö så får man nog säga att han har det riktigt bra nu! Han lever..

Kramisar