tisdag 5 april 2011

En dag i Landskrona.

Först vill jag visa min Novemberkaktus, som verkar ha fått fnatt och blommar med många blommor nu i april. Är den inte fin?Här kan du se en enda blomma i närbild.

Idag bestämde vi oss för en utflykt ner till Landskrona. Det tar inte så lång tid att åka dit med bilen. Vi tycker om att gå där och spankulera lite hit och dit. Idag blev det först en titt i en herraffär, där Sibbe har handlat i förut. Sen var det dags för liten lunch och då gick vi till Gyllene Koppen som jag har berättat om tidigare.


Här syns en vägg med fina tavlor. Det blir så trevlig miljö.

Det finns gott om kakor och mackor. De har också beställning på smörgåstårtor och det ser du ett par stycken längst uppe till höger.


Så här fint är det i ett av fönstren ut mot den lilla gränden, som Gyllene Koppen ligger i.


Jag tycker att det är så trevligt och mysigt med lite nostalgiska saker på väggarna. Och det finns det här.


Vi beställde varsin sillamad, som man säger nere i Skåne. Det här var min macka och den smakade jättegott.


Det fanns flera gäster också i lokalen. De första vi såg var ett par flickor med sina småbarn, som säkert inte var över året. Det var så trevligt med småbarnsprat och ungarna var jättesöta och gulliga.


Så här ser det ut i gränden och det måste vara härligt att sitta här på sommaren i värmen och dricka kaffe eller äta en middag. För det ligger en Bistro tvärs över gränden. Det är samma ägare till den, som till Gyllene Koppen.


Lite nostalgi här också.Sen gick vi till Housing och hälsade på. Där hade jag fått ut min vinst i en tävling, som Kaffehörnan hade anordnat i höstas.


Klickar du på bilden här med de stora hjärtana, så kommer du till vad jag har skrivit om Housing förut. För det är därifrån de här bilderna är tagna idag.


Det finns så mycket vackert på Housing och jag rekommenderar verkligen ett besök. Jag lägger ut bilderna direkt efter varandra, så får du se såna fina saker hon har.När vi så hade kommit från Housing, så gick vi på Landskrona Museum. Men det sparar jag till i morgon.

Dagens Citat:

Arbete är nog bra,

men det tar bort så förbaskat mycket tid.

Strix.
****************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

 

11 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Jasså ni har sillamad hos er också!Va bra att du fick dej ett skratt.Kram!

gunsan sa...

Ohhh vilka härliga ställen, helt otroligt;)

Smörgåsen ser inte heller så tokig ut, riktigt smaskig;)
kramizzzzz

Fenixmonas sa...

Morning! Ni har så mycket fina mysiga ställen nere hos dig! Nästan lite paris över det hela...Sill äter jag inte men bilden var fin..."ler"...kramiz

Siita sa...

God morgon. Vilka härliga ställen ni ha att tillgå. Sa till min gubbe att på sem måste vi åka till Skåne o hälsa på alla vänner där. Kram

Yvonne :-) sa...

Morn! Jag trodde att julkaktusar hade röda blommor.jag förstod att du skrattade åt historierna,Idag är här grått och kallt! Kram!

Yvonne :-) sa...

Morn! Ganska svårt att skriva på ett köpt kort .Dessutom så har vi ingen skrivare på PRO lokalen.Det dom har fått lära sig det är att hantera datamus,tangenter mappsystemet och att söka olika saker på internet.Kram!

Yvonne :-) sa...

Jag hoppas att det jag har lärt dom ska sitta kvar..Kram!

Anonym sa...

Vilket mysigt namn: Gyllene Koppen. Bara för det skulle jag kunna gå dit :)
Svar: Ni kommer att få en underbar semester på Rodhos i september. Var ska ni bo?? Kram

vickan sa...

Vilken mysig liten dagsutflykt. jag älskar också nostalgiska fik. De blir så hemtrevliga på något vis. Nu när det blir vår snart så är det extra mysigt med nostalgiska besök.

diana sa...

Landskrona var det många år sedan jag var. En fin stad. Vilken tjusig novemberkaktus.

kaffehörnan sa...

Hej vännen
Vad härliga bilder du delar med dig
Du är bra fotograf
kram