onsdag 27 april 2011

En vanlig onsdag.


Jag vill vara med och bidra till cancerforskningen, vill du??
Shoppa via annonserna på Kaffehörnans blogg, en del av sin bonus skänker han till Cancerfonden. Gå in hos www.kaffehornan.se.

Ja, så börjar jag mitt inlägg nu. I morse tog vi bussen ner till stan, för vi skulle ta prover till nästa vecka då vi ska på vår årliga undersökning hon farbror doktorn. Sen blev det frukost på Fahlmans conditori. Thé, Söders höjder och varsin macka med skinka och ost. För man får inte äta före provtagningen.
Idag har jag haft stortvätt igen. Ja, stortvätt och stortvätt. Vi har fått nya tvättider nu i huset. Förut var det bara två tvättider per dag. Nu är det tre. Så man kan komma till tvättstugan oftare. Först var jag tveksam, för jag trodde att jag inte skulle bli färdig på de 5 timmarna, som  vi fick nu. Men eftersom vi kan tvätta oftare, så blir det inte så mycket tvätt på en gång.
I eftermiddags fick vi hit Noack, för Matte skulle jobba. När han hade fått sin mat och vi hade ätit lite, så skulle vi gå ut med honom. Jag har inte tagit nån bild på honom idag, så det blir en från häromdan.


På ett ställe träffade vi på ett par killar, som satt på en bänk, där vi skulle gå. De hade grillat korv och hade inte ätit upp allt. Så Noack blev bjuden, men vi sa nej  eftersom Matte har fått besked om att han väger lite för mycket. Han ska alltså banta. Killarna var i alla fall jättetrevliga.

När vi sen gick vidare, kom det en liten söt och gullig Golden Retrievervalp, som ville leka med honom. Men Noack hade ingen lust. Han börjar bli en riktig "gubbe" vid 4 års ålder. Här kan du se hur han bär sej åt, när han träffade en annan liten hund, som heter Zorro.


Men idag drog han sin väg istället. Gubben! ♥♥♥.

Sen hade vi inte lång väg kvar, för vi skulle gå hem med honom till hans eget hem. Vi hade kommit överens med hans Matte att lämna honom där. För när vi ska resa, så får hon ha nån annan som passar honom.

Men då blir det på det viset att hon bara går ut med honom lite när det behövs och lämnar honom hemma igen. Då när vi  skulle gå nerför gatan hem, så ställde han sej på alla fyra och vägrade att följa med. Han misstänkte redan att han skulle bli lämnade ensam hemma, för det hade vi gjort en gång tidigare. Men han måste ju vänja sej att vi inte alltid kommer att finnas till hands.

Nu är jag ju sådan att jag visar ordentligt att det är jag som bestämmer över honom, så han fick ju ge sej. När vi kom upp, så skulle han ju få färskt vatten. Då gav Morfar honom ett sånt sticks, som vi brukar säga. Han blev jätteglad och la sej ner och tuggade på det. Men han drack inget vatten som han alltid brukar göra annars.

Så sa vi hej då och började gå. Då stannade han ute i köket för att visa att han var sur. Så det blev inget mera kel för vår del. Han kan han!!! ♥♥♥

Dagens barnhistorier.

I Belgien är alla husdjur grå.
Eller så var det en svartvit tidning. 

Matilda 7 år.

De har annorlunda djur i andra länder.
 De har kaniner och lejon och kossor.
Kossorna är spetsigare än de svenska
och så är de svarta.

Amanda 8 år.
***************************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Ja, djur har ju en förmåga som låter dem både förstå och veta vad som komma skall! De är så kloka våra fyrbenta vänner! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Härlig onsdag. Han är så söt Noack. Kram

Nett sa...

Så bra att kunna bidra, själv bidrar jag med att sticka för livet, hade inlägg om det igår. Så fin Noack är *kram*

Agneta sa...

de kan allt vara envisa de där hundarna när de sätter igång.. :-)
Sv; jodå, vi bor nära. Åstorp är numera orten som vi kallar för hemma. Har bott här i snart 8 år nu, jisses vad tiden går.

kaffehörnan sa...

Tack så mkt vännen
Du är en pärla av guld
kram

Vicke sa...

hur kunde du glömma att ta min tvätt när du hade stortvätten idag??

Anonym sa...

Alla bidrag som ges till cancerfonden för oss en liten bit närmare den satans sjukdomens lösning! Kram

Nett sa...

Våren är bara så härlig och visst har det blommat ut fort, men nu är det lite kyligare än det var för några dagar sedan. Skönt att ta promenader nu. Kram

Sussi sa...

haha dom kan blir riktigt sura ibland. Men som tur var brukar dom inte vara långsinta.
Kul att han ville leka lite med andra vovven..
Doris har fortfarande inte fattat att hon är en gammal vovve ;)

Sv. Nej, det är ett ganska tungt jobb det där med att plantera. Önskar man hade råd med trädgårdsmästare ;)

Kramisar

Mia systeryster sa...

Mina hunder har också blivit "tanter"nu, de orkar inte leka med valpar längre=D
Kram