söndag 3 april 2011

På jakt efter öl i solen.

Det blev inget bloggande av i går. Det började så här.

På eftermiddagen tog vi bussen ner till stan, för att strosa omkring i det vackra vädret. Vi klev av bussen alldeles före Sundstorget där Dunkers Kulturhus ligger. Sibbe sa att Noacks Matte brukar sitta med sina väninnor vid en av krogarna där.Visst satt hon där i sällskap med tre väninnor. Noack var med också. Han satt fastbunden i en hel stapel av stolar. När han fick syn på oss, så såg man att det riktigt gick runt i huvudet på honom, tills att han kom på att det verkligen var vi. Då for han upp för att hälsa och drog med sej hela stolstapeln. Först då såg Matte att det var vi, för hon satt med ryggen mot oss.

Ett sånt mottagande vi fick. Noack hoppade och ville ha kli och kel på en gång. Vi stod där ett tag och pratade lite, men ville ju inte störa sällskapet, så vi sa hej och började gå vår väg. Det syntes på Noack att han inte trodde sina ögon, att vi inte tog honom och Matte med oss. Han tittade fram och tillbaka på oss och Matte, men satte sej sen ner medan vi gick över Drottninggatan. Den är fyrfilig, så den är bred.

Men när jag vände mej om, så satt han fortfarande upp och tittade efter oss. Han ser ju oss som Husse och Matte också, eftersom han tillbringar så lång tid hos oss. Det kändes riktigt rörande.


Vi fortsatte vår väg ut på stan. Sibbe blev sugen på en öl, så vi letade efter ett ställe med uteservering. Det verkade som om man inte hade tillstånd till uteserveringar förrän efter den 15 april eller så. Vet inte riktigt.

Då tröttnade vi och tog bussen hem igen och hamnade på "vår" egen Pub Norrbro i huset. Där blev det först varsin öl och sen ville vi prova deras nya meny. Jag beställde gräddkokade blåmusslor med pommes frites till. Och Sibbe tog en Helsingburgare. Det verkade vara en burgare som var tillägnad HIF. (De ska visst spela idag i Allsvenskan)

Min mat var fantastiskt god. Det var mängder med "gräddsås" i botten på den stora skålen jag fick. Så var det alioli till att doppa pommesen i. Sagolikt gott. Sibbes burgare smakade också gott enligt vad han sa. Till maten tog vi en flaska Chianti också.


Det blev inga foton tagna igår, så de är "gamla".

Senare när vi hade ätit allt det goda, gick vi upp och fastnade framför TVn. Först Ettans Vem är bättre än en Femteklassare? Så var det en fantastisk film om en autistisk kvinna, som ändå lyckades bli professor. Den baserades på sanna händelser. Sist såg vi serien om den cancersjuka kvinnan, som inte berättar för sina anhöriga att hon är sjuk.


Sen var det dags för sängen och jag gitte inte sätta mej att skriva i min blogg. Men glöm inte att se i min andra blogg. Klicka på jordgloben!

Dagens Citat:

Vägen "en gång" leder till staden "aldrig".

Spanskt ordspråk.

****************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med ett sånt glatt mottagande :-)

Mmmm... Moules frites är en klar favorit! Vi lagar ofta till musslor med pommes här hemma.

Ibland orkar man inte med bloggen. Då är det lika bra att låta den vila ett tag :-)

Anonym sa...

I den här stan har det jobbats ett tag på alla utserveringar. Premiär den 1 april. Tji, fick alla - solen lyste med sin frånvaro! :)
Svar: Jag menade att eftersom det blir varmare är handskar snart överflödiga! Kramar

Siita sa...

Det hörs o syns att han älskar er. Här är det ingen sol varken igår lr idag. Bara dimma o stundvis regn. Men det tar på snön. Kram

ansepanse sa...

mums vad gott
vilket härligt mottagande ni fick av Noack
jo Helsingborg spelar mot Mjällby idag, läste det inne hos Roggan :)
kramar

Anonym sa...

sv: Asado är väl mer stekt... A la parrilla brukar man säga när det är grillat. Eller Barbacoa. Tror jag i alla fall :-)

Mi sa...

Härligt mottagande ni fick av Noack. Hos mig ahr det varit grått o mulet hela helgen men ändå ganska varm, + 8 grader i dag. Kramar o ha en fin kväll!

Agneta sa...

mmm, lät gott det ni åt! Vi slog till med en hämtpizza :-) kan nog inte räknas som en kulinarisk måltid direkt?!

Stevie sa...

Oh, jag skulle ha velat se det!
Nästa gång får Du filma när han drar iväg med alla stolarna! :)
Twittar våra bildspel så ofta jag kan!
Kram
Stevie

Yvonne :-) sa...

Morn! Då väntar båda våra utemöbler och vi på solen,Kram!

Anonym sa...

Mors,,ser ut som din dag var en riktig mysdag..Jag var in till Gävle i går kväll,,kollade The Playtones på konserthuset,,har inte gillat dom så värst när jag hört dom på skiva,,men rackarns så bra dom var Live..Haé Kram.

Eva sa...

Godmorgon!
Verkar som ni haft en trevlig dag:) Alltid skönt med promenader.
Kram Eva

Yvonne :-) sa...

Solen försvann just nu härifrån! Kram!

carinasjolund sa...

Du verkar ha haft en fantastisk härlig helg :)
Och som vanligt fin bild på vovsen :)
Kramen vännen♥

Anonym sa...

Hejsan,,Ja när den komunala sopmaskinen kommer fram då måste det vara vår...Playtones vann dansbandskampen som sändes på TV för 2 år sen,,sen var dom med i melodifestivalen i år. Haé Kram.