tisdag 26 april 2011

På sök efter scillor.

Idag hade vi lite ärenden på stan. Först blev det en tur till Lasarettet och sen gick vi genom Slottshagen i jakt på Scillor. Det första vi såg när vi kom till lekparksdelen, så var det det här fantastiskt blommande körsbärsträd. Men jag kan inte svära på att det var körsbär, jag tror det.
Jag hade först tänkt mej att fota trädet från andra sidan inne i parken. Men då blev det inte detta strålande och vita resultat. Det är en avenbokshäck i förgrunden. 
Så hamnade jag inne i parken bland dessa vackra pingstliljor och björkarna som stod i sitt skiraste flor.
Jag tyckte att pingstliljorna var så fina att jag tog ett foto till av dem.
En pingstlilja i närbild var väl inte så dumt heller? Men Scillorna lyste med sin frånvaro, för de var redan utblommade.
Här ser vi ut över "Grytan". Det är här man har friluftsföreställningar i juli månad med både kända och okända artister. Då sitter folk i sluttningarna här och har gärna lite picnick med sej. De tillställningarna kallas för Kulijuli.
Så gick jag förbi den här planteringen. Men jag har ingen aning om vad blommorna kan heta. Jag skulle bli glad om det är nån som berättar nånting i kommentarerna.
 Nu nalkas vi Kärnan det gamla tornet från 1310-talet. Det var Eric Menvad som var konung i Danmark under den tiden och lät bygga det. Det var från början en stor befästning, som senare har rivits och så sparade man tornet. Men det har också renoverats flera gånger.
 Och så här ser det ut vid ingången.
 Nu skulle vi ta hissen ner till stan, men jag ville ta ett par foton först. Det här är baksidan av Rådhuset från ovan. Det var Alfred Hellerström som ritade det och det byggdes 1897. 
 Så här ser Stortorget ut med fågelperspektiv uppifrån Terasstrapporna.
 Väl komna ner till Stortorget fanns det här härliga påskriset. Jag visade ju ett i blått i lördags och det här har ju en annan färgskala.
Så här ser Terasstrapporna ut nerifrån torget. Det är 133 trappsteg, så det var lite jobbigt för Sibbe att gå ner för alla dom med kryckan i handen. För mej också för all del. Det finns inga räcken att hålla sej i.
 Såna här fina blomsterurnor finns det lite överallt i stan med olika sorters blommor i. Dessa står precis nedanför Terasstrapporna.
 Så var vi på väg att köpa varsin fransk hotdog hos Petters, för vi var sugna på att få nåt i lilla maggen. Då träffade vi på de här i en annan "klädsel".
Det här sista påskriset stod just nedanför Petters servering. Men som du ser så har det andra färger på vipporna.Man tar bort alla dessa fina påskris snart, nu när påsken är slut. Sen tog vi bussen och drack varsin kopp kaffe i solen på vår balkong.

Vitsigt!
Det var förhör i skolan efter påsklovet.
Läraren: -Vet du Ludde vad som hände med Jesus under påsken?
Ludde: - Nej, jag var med mina föräldrar i fjällen då.

Dagens Citat:

Plagiat är den uppriktigaste formen av smicker.

Kim Loughran. 
***************************************************************** 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

13 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan Gilla. Idag har jag varit i Örebro med dotter. Vad jobbigt det blir. Lilla Thea var så arg när hon blev väckt, att inte ens pappa funka. Kram

Mia systeryster sa...

Underbara bilder. Här har scillorna nästan blommat över också;)
Kram

diana sa...

Vilka härliga bilder. Vädret har allt varit fint över påsken :)

Nett sa...

Så vackert med allt blommande nu. Dessa körsbärsträd i vitt och rosa är ju så vackra, synd bara att de inte blommar så länge. Kram

Agneta sa...

visst är Helsingborg en fantastiskt vacker stad när man tittar sig runt?! Vi semestrade i stan en dag förra sommaren, (1,5 mil hemifrån ;-)) och såg på allt som hör till med Kärnan mm mm

Nillas Trädgård sa...

Oj, har det kommit så långt så att scillorna redan är utblommade. Här har de precis börjat blomma i all sin prakt.

Fenixmonas sa...

Jättefint med de stora granna påskrisen! Här har nu stadsförvaltningen fallit till föga och börjat att plantera ut blommor trots att vi inga slulle få detta år...Det är allt tomt i en stad utan blommor. kramiz

Nett sa...

Nog äts det godis när det finns, jag älskar godis nu, men det gjorde jag inte frr. Konstigt dte där. Och mina barn gillar inte godis. Hoppas att du får en fin dag. Kram

Mufflo sa...

Du tar väldigt fina bilder.

Vicke sa...

fina bilder som vanligt

kaffehörnan sa...

Magiska bilder vännen
kram

carinasjolund sa...

Tänk när vi oxå får våra fina blommor :)
Bara att ha tålamod! Vår tid kommer :)
Kramen vännen♥

Sussi sa...

Vad vackert det är när det blommar nu. Det här är helt klart min favorittid på året! :)
Vackra stadsvyer du bjuder på med. Fin stad du bor i..

Kramisar