tisdag 25 mars 2014

EN NY PROMENAD BLAND HELSINGBORGSATTRAKTIONER.

Vi provade på med en långpromenad i dag också. Den blev på ett par timmar till fots. 
 Detta är Helsingborgs nya stolthet Helsingborg Arena. Jag har varit där på en luciakonsert en gång. Där finns en fin scen och gott om sittplatser, som gör att man ser bra. Arenan kan användas till mycket. Du kan kolla HÄR Jag anser ju att den kan användas till konferenser också. Man tänker ju bygga ett nytt konferenshus nere i stan, men det går lika bra att använda det här.
 På andra sidan gatan förbi Arenan, så håller Helsingborgshem att renovera några fastigheter till oigenkännlighet. Stackars hyresgäster, som får höjda hyror nästan dubbelt upp mot tidigare.
 Arenan är hopbyggt numera med Idrottens Hus. Så man kan anordna flera tävlingar på en gång.
 Lite efter Idrottens Hus ligger fotbollsarenan Olympia. Förr bodde vi så, att vi nästan kunde se in på Olympia, när det var matcher.
 Det här är Höfvitsmansgatan, som förr var min väg ner mot stan och mitt arbete.
 Lite zoomning, så kan man se Kärnan bättre.
 I det här huset bodde vi i nästan 20 år. Vår lägenhet var längst upp till höger. Vi sålde den, för det fanns ingen hiss i huset och det är kulturklassat, så man får inte sätta in någon heller.
 Vi kikade in på gården också. Våra tre fönster är de som syns bäst högst upp till vänster.
 Lite nytt hade hänt på gården. Man har skaffat en grill, nästan som den vi pratade om på vår tid. Så har det blivit en uteplats under tak. Så har man visst en himla massa cyklar i huset. 

En anledning till att jag berättar om det här huset är, att det byggdes under jugendtiden och ligger i några kvarter, som sägs vara helt unika i Sverige, för att det ligger så många hus, som byggdes under den perioden inom samma område.

Om jag inte har helt fel för mig så kallas de här kvarteren för Fågelkvarteren. D.v.s. Alla kvarter har nämligen fågelnamn. Vårt heter Staren 6.
 En gång i tiden tänkte man dra motorvägen in mot stan över de här vackra kvarteren och riva husen.
 Jag kan inte hjälpa, för jag tycker att husen är så vackra här. 
 De är välskötta och man håller dem fina.
 De här två husen ligger mitt emot varandra på varsitt hörn.
 I detta huset hyrde ett par vänner en vacker lägenhet för många år sen.

 Så hade klockan blivit lunchtime och vi tänkte köpa varsin korv och bröd. Då träffade vi den här finingen, som heter Albert. (Efter Einstein) Det var en riktigt go´ vovve. Jag fick kela med honom och han gillade det.
 Förr stod det en annan korvkiosk på samma ställe. Den kallades för "Korvaleifs kiosk". Den står numera utställd på Fredriksdals Friluftsmuseum. 
Detta blev vår lunch. Jag åt korven med hackad gurka och Sibbe den med rostad lök. De smakade jättegott.
Så gick vi hemåt över Rektorsgatan och här hemma hämtade jag ett par saker som jag köpte innan vi gick ut på promenaden. 
 Det ser tomt ut i skyltfönstren, men tyvärr är det så, att man ska stänga butiken. Allt säljs ut med 75 % rabatt. Tråkigt för där har det varit en blomsteraffär nästan lika länge som vi har bott i huset.
 Det blir ju snart Påsk, så jag föll för den här hinken.
Den kan man väl använda till att ha blommor i eller nån krukväxt. Får se hur det blir med det.

NU BLIR DET TACK FÖR IDAG.


Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Bibbi sa...

Hej Gilla
Vilken härlig rundtur i dina kvarter. Inte dåligt av er att promenera två timmar i stan!

Jag tycker alltid det känns trist när butiker eller annan verksamhet måste lägga ner. Det borde ju vara tvärtom med tanke på att befolkningen ökar..... Undrans vad det beror på.....

Ha en skön tisdagskväll hälsar Bibbi

Fenixmonas sa...

Fin rundtur med fina gamla hus. Kramiz

bibbi sa...

Godmorgon i stugan :) Verkligen imponerande av er att trotsa alla kroppens problem och bege er på så lång stadsvandring!

Ska kolla med vårdcentralen om möjlighet att låna stol. Det låter ju superbra för även om min kattvask är noggrann så finns det inget som går upp mot en skön dusch.

Ha en riktigt fin onsdag
Kram Bibbi

Veiken sa...

Jag tror att Sverige har fått fnatt! Det byggs arenor i parti och minut överallt. Tänk så mycket pengar det läggs på sånt! Man kan ju undra.
Dom andra husen du visar är ju helt underbara och i mycket fint skick. Det blir man glad av!
Svar: Jag har en av de enklaste systemkamerorna och jag är mycket nöjd med den. Den duger gott åt mig. Jag är ju inget proffs. Fördelen är att den tar bilden direkt man trycker på knappen! Kramar

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Underbara hus. Jag önskar att utseendet på nybyggen kunde likna det där mer, tänk så mycket finare alla områden överallt skulle vara.

sv: Problemet är faktiskt inte just själva flygningen. Visst jag får lite panik av att det är trångt och så på planet, men det är inte alls anledningen till all min oro. Men tack för tipset i alla fall.

Ha det nu underbart under tiden jag är borta.
Kram kram

Ama de casa sa...

Vilka otroligt vackra hus det finns där i Fågelkvarteren :-)

ansepanse sa...

vilka fina gamla hus, bra att de bevaras
jättevacker hink
kramar

Anonym sa...

Oj vilken fin prommis med många fina husbilder,,det var väl en jäkla tur att inte dessa vackra hus revs,för en sketen väg..Då har du vackra minnen av din mormor förstår jag,,Oki det blev "Raggarlunch" för er i dag,,smakar bra..Haé Kram.