fredag 21 mars 2014

VÅRPREMIÄR


Ja, idag blev det årets premiärtur till Landskrona. Det har inte varit väder för att åka dit tidigare. Buskarna och åkrarna vid vägen börjar grönska så smått. Så man blir riktigt glad.
 Det var lite molnigt idag så jag passade på ett ta ett foto på Stadshuset. Det blev det mest lyckade jag har tagit. För solen kommer bakifrån huset och då blir hela fasaden mörk. Men solen sken bara bakom molnen idag. Ingen skugga på fasaden alltså.
 Som vanligt besökte vi Café Gyllene Koppen och drack kaffe. Det blev serverat så här fint. Mackan var en ägg och ansjovismacka, som smakade utmärkt gott.
 Vi gillar den lite mörka och lite gammaldags inredningen. Det är fina stengolv, som blänker så fint.
Borden har en gjuten fot, så de står stadigt och stolarna gillar jag också.
Jag gillar detta härliga fönster också med sin hylla full med gammaldags kryddburkar. Det ser så härligt ut.  När vi går hit på sommaren, brukar vi sitta utomhus, för det är också så mysigt.
 Till och med deras skylt är tydligen en gammal och rostig eldskärm. Efter avnjutet kaffe gick vi gatan upp till Järnvägsgatan och till en butik, som heter Marc. Det är en herraffär, som Sibbe tvunget måste gå in i och vi pratade med innehavaren Anneli ett litet tag, för hon hade kunder och vi ville inte störa. Här har Sibbe inhandlat en del tidigare, så hon känner igen oss. Anneli för en hel del kända klädmärken.
 Så blev det ett besök på Muséet, som är inrett i en gammal soldatbyggnad. Jag kommer inte på vad jag ska kalla den. Stentrapporna till de olika våningarna är slitna av tusentals skor.
 I övermorgon söndag blir det vernissage av en utställning med foton i storformat. Det är Felix Gerlach, som har fotat de här tavlorna. 
 Han blev 2013 års Lewenhauptstipendiat. Han jobbar med ljussättningen på ett speciellt sätt och får tavlorna att verka tredimensionella.
När vi hade varit på muséet, som det faktiskt är gratis att besöka, så gick vi över gatan till en annan herrbutik. Här föll Sibbe för en senapsgul jacka. Den har gott om fickor och är praktisk. Visst köpte han den.Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Siita sa...

Go´morron. Härlig tripp ni fick. Snygg jacka han hittade. Landskrona har jag aldrig varit till. Kram

Fenixmonas sa...

Vilken snygg jacka han fick tag på, passade honom helt perfekt!
Jättefint fönster med kryddburkar. Kramiz

ansepanse sa...

vilka vackra bilder Felix Gerlach tagit :) otroligt vackert
jättefin jacka som Sibbe föll för
ha en fin lördag
kramar

Ama de casa sa...

Verkar trevligt i Landskrona.
:-)

Tjusig jacka!

Ma sa...

Landskrona verkar vara en mysig stad. Caféstolarna var snygga tycker jag. De passade bra till det fina golvet. Museum utflykten måste ha varit lyckad...

Anonym sa...

Har tyvärr sett väldigt litet av södra Sverige. Växte upp i Bergslagen och jobbade i Stockholm. Malmö har jag besökt; har en systerson där. Landskrona är väl svenska flottans huvudkvarter, eller har jg det fel?

Ruth i Virginia