fredag 11 april 2014

DAGENS GLÄDJEBESKED.


Jag börjar med gårdagen. Det blev ju inte nåt skrivet då. Men jag kan berätta att vi var  ute på shopping. Vi handlade en del på Rusta. Det blev ett par kassar fulla av allt möjligt. Ett nystan garn förstås. Jag hade lovat en vän att ordna ett sånt här.
Den stickade jag färdigt i går kväll. Hoppas att hon blir nöjd.

Så var vi på IKEA för att titta på deras träplattor till vår balkong. Vi köpte inga, men det blir nog de, som vi kommer att köpa. Men först åt vi lunch där också. Det blev fläskschnitzel med bearnaisesås. Pommes fritsen bytte vi till potatismos i stället. Vi blev mätta och belåtna och maten smakade gott.
            
När vi kom hem, ställde Sibbe bilen utanför vår port, så vi kunde bära in de nyköpta varorna till trappan. Det var flera tunga kassar, som jag fick lirka upp för den första lilla trappan till hissen för att kunna komma upp med dem till lägenheten på fjärde våningen. Vi är jätteglada för hissen, så man slipper slita och släpa upp grejerna för alla trapporna. Det fick vi göra i vår förra lägenhet.

Kvällen tillbragtes i soffan för min del och jag stickade en hel del under kvällen.

       .
Just det! Det var dags för att kolla bilen idag. Den gick igenom helt och hållet med en endaste gång. Vi har inte kört mer än lite mer än 8000 mil med den sen 1999. Vi har alltså en riktigt bra pensionär till bil.

Då kände vi att vi skulle köra till Klippan. Vi brukar ju säga att vi åker till Klippan och dricker kaffe. Det har blivit ett skämt under årens lopp. Men när vi är där, brukar vi ju bli kaffesugna, så det är bakgrunden till skämtet.

Nu blev  det inte så. Vi brukar åka över Åstorp till Klippan, men det blev stopp där, för det var en bro, som skulle repareras. Då fick vi ju ta en annan väg som skulle leda in till Centrum. Det visade orangea pilar lite här och var och vi följde dom. Inte hamnade vi i Centrum inte. Till slut tog vi chans på en väg. Men den ledde inte till Klippan, utan vi hamnade på vägen till Ängelholm i stället. 

Det blev alltså ett besök till i Lergökastan, som den kallas ibland. Ängelholm är ju känt för att man tillverkar lergökar. Så har man en lergöksorkester också. Den består av enbart ungdomar vad jag vet.

Där åt vi lunch i form av varsin bakad potatis med gubbröra på Graffiti Café. Det smakade jättegott.
        
Sen gick vi en liten runda på huvudgatan. Sibbe hittade en guldsmedsbutik, som han var tvungen att gå in i. Där hittade han en hel mängd med armband. Men han kunde inte bestämma sig, så vi gick utan.

Hemkörning och så kom Baloo. Det var min tur att gå ut med honom, så jag tog en bra promenad med honom, lagom till att Let´s Dance började. Det programmet kan vi inte missa. Nu väntar vi bara på resultatet.
      

Jag har lånat alla bilderna på nätet utom sjalen längst upp.

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Veiken sa...

Den sjalen som jag köpte av dig använder jag ofta. Den är så himla skön.Jag är supernöjd med den.
Svar: Prostitution finns överallt. Det sker öppet i Thailand, mycket på grund av klimatet. Här är det bilar och hotellrum som gäller. Det allra värsta tycker jag är trafficing och där man låser in flickor och använder dom som sexslavar! *ryser*
Jag har full förståelse för att ni inte vill åka till Thailand, men om det handlar om prostitutionen ska vi nog inte vara i Sverige heller. Kramar

Veiken sa...

Jag har själv haft svårt att komma in på bloggen i kväll. Tråkigt, men sant! Kramar

Margit sa...

Hej Gilla!!! Ja vi har också tittat på Lets dance'...och nog tyckte jag att "fel person" åkte ut...Vi tyckte att Patrik var den..som....Klippan..i Skåne. .Ett av mina barnbarn flyttade ner i höstas från Eskilstuna till Klippan....Kramar och ha det så gott! !

JaanaM. sa...

Så skönt att få saker gjorda. Verkar vara fullt upp er pensionärer. Frågade barnen på förskolan vad en pensionär är, visste de inte. Trodde det var någon som bestämde...

Carina Sjölund sa...

Tittade också på dans programmet igår. Tyckte faktiskt det var rätt person som åkte ut.

Ha en fin dag goa bloggvän♥
Kramen♥

Ama de casa sa...

Åh... Rusta! Nu blev jag avis. Den affären finns inte här.

Det var inte rätt person som åkte ur Let's Dance. Som vanligt :-)

ansepanse sa...

GRATTIS till att bilen gick igenom utan anmärkning på bilprovningen
ni hann med riktigt mycket ju :)
resultatet i Let´s dance fick jag inte reda på förrän i morse :) fast jag tyckte det var tråkigt att Lotta åkte ut
kramar

Anonym sa...

Rent papper på besiktningen,,Grattis till båre er och bilen,,har varit ute på fm,jädrar vad det blåser,,men nu är våren kommen,,såg första Sädesärlan i dag..Haé Kram.

Veiken sa...

Hejsan!
Efter en förmiddag i grådaskets tecken har det börjat blåsa och regna som bara den, så det är skönt med tak över huvudet. Det blir en lördag framför TV:n och något att äta. Kanske ett glas vin till det! Hoppas att ni har en toppenkväll! Kramar

Ma sa...

Grattis till att bilen gick igenom bilprovningen. IKEA brukar ha god mat. Jag brukar också passa på att äta när jag där. Men det var massor som Ni hann med. Så Ni är aktiva pensionärer som inte ligger på latsidan. Det är bara att konstatera...