tisdag 22 april 2014

HEJSAN I KOLONIN.

I dag passade vi på att hälsa på hos Baloos Matte i kolonin, som tillhör hennes Mamma. Det var varmt och skönt och solen sken så grant. Det första som mötte oss var ett försenat påskris. Nej det är en buske, som har blivit dekorerad i de skånska färgerna.
 Vi hade med oss grillad kyckling och bröd, som vi åt av alla tre. Till och med vovvarna fick lite smakbitar.
 Det här blommande trädet är ju verkligen vackert. Det är en magnolia.
 Det är samma magnoliaträd igen.
 Baloo är trött och passar på att sova middag i skuggan under ett träd.
 Detta är Cissi, som också ligger och sover middag alldeles intill mej. Hon ser nästan ut som ett garnnystan, när hon ligger så. Det är brodern och hans familj, som äger Cissi. Baloos Matte passade på att ta hand om henne också, när de jobbar. 
Nu har Cissi vaknat och ser sej omkring.
 Jag har alltid trott att den här busken också var en sorts magnolia. Men Matte visste inte och trodde det inte heller. Jag googlade nu och jag hade faktiskt rätt. Den sorten heter nog Magnolia Stellata Page.
Här är en närbild på en av blommorna där.
Så här ser den "riktiga" Magnolian ut i närbild.
 Jag brukar ju berätta, att Baloo älskar att ha dragkamp, när jag är ute och går med honom. Här är det en bild, när han och Matte kivas om ett knutet rep. Han är så rolig, när man har dragkamp med honom. För då morrar han och låter jättefarlig. Men det vet vi ju att han inte är.

Nu är vi på väg hem från kolonin, när vi tyckte att vi hade solat färdigt. Sista bilden visar Helsingborgs vattentorn och därför kallas det här koloniområdet för Tornet.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Aurora sa...

Skåne har många koloniområden. Vi brukar vandra runt på dem och titta på alla blommor som vi inte kan ha här uppe på Småländska höglandet med vårt Norrlandsklimat. Kram

Ama de casa sa...

Magnolian såg nästan ut som den var påskdekorerad den med :-)

Anonym sa...

Magnolian är vacker,,skönt att ha ett sådant Rekreationsställe och hämta kraft plats så inpå stan..Kramen.

ansepanse sa...

vilka fina bilder och vad långt växtligheten hunnit, jag pratade just med mamma i telefon och jag sa till henne att kastanjen redan har spruckit ut i grönska och det är jättetidigt
vad söt hon är Cissi, jättesöt :) och det är Baloo också förstås
Sv: jodu :) nu fick du mig att sjunga "mormors lilla kråka" igen :)
kramar

Maria sa...

Så skönt att ha ett litet ställe att vara på, jisses vad dom blommar, måste lukta jätte gott. Det behövs inte många grader varmt förrän hundarna vill ha lite skugga.
Skön dag för er alla blev det.
Kramen

Anonym sa...

Skönt ändå att ha kolonin som andningshål vid behov..Ja Magnolians blommor är vackra..Haé Kram.

Veiken sa...

Den ena magnolian är en stjärnmagnolia. Så visst hade du rätt! :)
Det börjar bli så fint i alla trädgårdar nu och det är bara att njuta så mycket vi orkar, för det kommer nog snart både regn och kyla! :) KRamar