söndag 20 april 2014

Påskdagen april 2014

Den här påskdagen har gått i lugnets tecken. Vi vaknade tidigt, jag redan klockan 5 och kunde inte somna om. Så vaknade Sibbe klockan 6, då hämtade jag tidningen och läste i sängen. Sibbe somnade om och det gjorde jag också, sen jag läst färdigt. 

Såg morgonprogrammet på Tvn som vanligt till frukosten och tidningen. Solen sken och det var ett härligt väder. Sibbe gick ner till torget och satt och snackade med en gammal kompis. Han är ju själv född och uppvuxen i de här trakterna och har mycket att prata om med gamla "grannpojkar". 

Jag brydde mej inte om att följa med, för jag har ju hört historierna åtskilliga gånger. Så jag satt på balkongen i solen och läste färdigt en bok: Leif GW Perssons En annan tid, ett annat liv. När den var slut, löste jag korsord och Sudoku tills jag tyckte att det var dags för en kopp kaffe. Satte på maskinen och just när kaffet var klart, så kom Sibbe. 
Han hade varit på Hemköp och handlat lite och när han skulle spela på hästarna, så frågade han vad den här kaninen var för nåt. Jo, den fick speciella kunder när de handlade i den disken. Visst var han speciell, så den här chokladkaninen följde med upp alldeles gratis. Den sitter på en sittdyna, som min Pappa broderade en gång i tiden. Den ligger alltid på en kista vi har stående i rummet. Jag tiggde den av min syster en gång, för jag hade aldrig fått nåt som Pappa hade broderat.

Men det är avhjälpt idag, för jag tiggde ett par bonader av min bror, som Pappa hade broderat också.
Detta är min middagsportion. Sibbe hade stekt lax och gjort potatismos. Så blev det baconlindad sparris också. Himmelskt gott. Jag tog lite mera mos, för det här blev för lite för att bli mätt.

Lite tjatigt kanske men jag har stickat en del i dag också. Vi såg en film på DVDn om en katolsk skola, där Meryl Streep var rektor och kanske nunna också. Men hon var rätt elak som rektor och trodde pastorn hade ihop det med en elev, så pastorn blev tvungen att säga upp sig och flytta. Det var en mycket bra film. Meryl skulle aldrig ställa upp på nåt dåligt. Hon är alldeles för bra för det. Filmen hette Bortom varje tvivel och var ett drama från 2008.

Läs om den HÄR 
Dagens Citat: 
Ta dig samman och gör nåt onyttigt. 
Okänd.

♥♥♥Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mors,,AJ då,,inte var det meningen att jag skulle plocka fram hungern i dig,Men lite skoj var det ändå..Det blir nog mycket grillat nu tror jag,,den nya elgrillen funkar skitbra..Ha nu en skön Annandag påsk..Kram.

ansepanse sa...

låter som en superbra dag :)
jag gillar också Meryl Streep
hoppas att du har lika fint väder som vi har här
kramar

Ama de casa sa...

Din lax såg också väldigt god ut :-)

Lite ovanligt att karlar broderar, och särskilt då när din pappa höll på, kan jag tro. Kul att du fått tag i några alster :-)

Anonym sa...

Hejsan,,Ja det blir nog grillat även i dag,sen lite balkonsittande lite senare..Nu ska jag till min bror som har något strul med skrivaren,,Haé Kram.

Ma sa...

Låter som Du haft en utmärkt Påskdag. Min var också bra och vilket strålande väder det har varit...

Veiken sa...

Ja du. Vi har haft en fantastisk påsk. Jag hoppas att alla har njutit av det fina vädret. Ingen vet hur sommaren kommer att se ut! Kram

Anonym sa...

Tack för filmtipset. MS gör som du skriver aldrig en dålig roll. Hon är en utmärkt karaktärskådespelare. Däremot var jag inte impad av filmen Julie & Juliette som jag hade höga förväntningar på. Men det var inte MS fel.