söndag 13 april 2014

FÖDELSEDAGSKALAS HOS BARNBARNS BARNET.

Jag skrev ju att jag höll på med en present till lille Lucas, mitt barnbarns barn. Nu kan jag visa vad jag har gjort, för nu har han fått den.
Jag är med i några grupper i Facebook och bland andra en som handlar om virkning. Jag blev inspirerad av en som hade virkat en drake. Då tänkte jag, att grunden kan jag ju använda mig av, men göra ett hästhuvud i stället. Så nu har Lucas blivit ägare till en käpphäst. Bilden är lite suddig, men färgen på huvudet är rätt. 

Huvudet vill inte sitta fast i käppen, så Lucas får be sin pappa att skruva fast det. Vi har ingen skruvdragare eller borr heller. Så jag klarade inte av det sista på käpphästen.

Idag begav vi oss till Eslöv, där familjen bor. Vi brukar inte åka dit så ofta och varje gång vi har varit där har vi haft svårt för att hitta rätt. Jag skrev ut en vägbeskrivning från Hitta.se, så vi skulle hitta idag i alla fall. Men vägbeskrivningen var så korkad, att vi nästan körde vilse ändå. Till slut hittade vi rätt gata och parkerade bilen. Den stod då vid nummer 18 på gatan och familjen bor i nummer 44. Så det blev att promenera en bra bit i regn och rusk.


Här håller han på att blåsa ut ljusen i tårtan. Det var en prinstårta. Prinsesstårtan har ju grönt ovanpå.
Pappa hjälper till, så han inte bränner sig. Fyra ljus till 2-årstårtan.


Här har vi både Lucas och hans lilla mamma, ett av mina 5 barnbarn.
Gästerna var Lucas mormor  och hennes man. Så var det Lucas farmor och farfar och några till. Jaa, jag och Sibbe då från vår sida. Jag kunde inte låta bli att skicka med den här bilden, som jag tog på snedden. Du ser nåt svart borta hos Lucas.
Det är Dunder deras vovve. Han är en rottweiler och snäll som bara den. Man har uppfostrat honom, så han lyder minsta vink. Han är lika stor till växten som "vår" Baloo och lika kelen och go´. Jag fick pussar över hela ansiktet av honom. 

Det fick jag av Lucas också. (inte över hela ansiktet) Han kom och trutade med munnen och gav både mej och Sibbe varsin ordentlig puss på munnen. Det var så hjärtat smälte. Vi träffas ju inte så ofta, så han känner oss inte så väl. 
Här är det i hans rum med en bilbanematta, som han kan köra alla sina bilar på. Det var en ny present också. "Motorcykeln" bakom honom är också en födelsedagspresent. Han fick lite kläder också, som han nog inte brydde sig så mycket om.
Vi hittade hem i alla fall utan svårigheter. Det är ju lätt att åka till Landskrona från Eslöv och därifrån kommer vi lätt hem. Vi känner inte till Eslöv så bra och hittar inte där. Men det får ju avhjälpas. Det var en mycket trevlig födelsedagsfest vi fick vara med om.
♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mors,,Det blev en fräsig kåpphäst till lille Lucas..
Ja instrumentet finns i många olika versioner..Det kan låta så här..

http://youtu.be/8luhdxS2KuM

Lite som en Harpa..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Grattis till Lucas! :-)

Vilken fin käpphäst det blev :-)

Carina Sjölund sa...

Grattis till Lucas på födelsedagen :)
Hoppas han fick en toppendag :)
Kramen♥

ansepanse sa...

vilken fin käpphäst du tillverkat till lille Lucas :)
vad bra att ni hittade hem efteråt :), skojar bara, självklart hittade ni hem igen
kramar

Anonym sa...

Oki,då grattar vi din son i dag..vi grattar väl de björnungar i våra djurparker som får komma ut i dag..Haé Kram.

Anonym sa...

Oki..Här i Vreta har det varit växlande sol och mulet,men ganska varmt +16 just nu,,vi har varit ute och åkt en sväng,jag frågade barnen om vi skulle åka hem o fixa lite mat,,fick till svar,att vi måste fika först,,så då blev det så,festis och chokladboll,,kaffe för mig..Haé Kram.

Veiken sa...

Det måste vara toppen för en liten kille att få en käpphäst! Så roligt att sådant lever kvar! Du är duktig du Gilla!
Om rothweilrar tycker jag INTE. Dom må vara hur väluppfostrade som helst. Jag litar inte på dom en enda sekund! Kramar

Anonym sa...

Kväller,,Ja vi kan bara hoppas att vi får en varm skön sommar..Haé Kram.