söndag 27 april 2014

Samlingsutställning av konst i Landskrona Konsthall.


Varje år arrangeras en konstrunda i Nordvästra Skåne och vi brukar då åka till Landskrona för att se Samlingsutställningen i Landskronas Konsthall. Jag börjar med några bilder från åkturen ner dit. 

Tyvärr, så har mitt program, där jag rättar till bilderna slutat att fungera, så jag hade velat beskära en hel del av dem här.
 Den här vyn fotade jag i det som tidigare kallades för Glumslövs Backar. Men man har bytt namn på dem till Hilleröds Dalar. Det är ju lika vackert ändå, när rapsen blommar så fint som så här.
 En rapsbild till. Rapsen blommar ovanligt tidigt i år på grund av den tidiga och varma våren.
Nu är vi i Landskrona strax utanför Konsthallen och jag kunde inte låta bli att fota de här vackra tulpanerna.
 Så här ser Konsthallen ut.
 Jag gillade en hel del skulpturer och här är den första.
 Det fanns förstås mängder av tavlor också. Den här gillade jag.
 Mera skulptur.
 Den här tavlan föll mej på läppen också med sina härliga färger.
 Att det är en fisk, kan man ju se och jag tror att den är gjord av stengods.
 Tavlan här kändes lite gammaldags, men ändå verkligen förtjusande.
 Den här roliga skulpturen i form av en tjock tant tyckte jag om också. Hon håller en rund skiva i glas, så hon är alltså ett bordsben. 
 Den här skulpturen är ju ett huvud. Men det upptäckte jag inte förrän jag laddade in mina foton från kameran. Jag hade alltså lyckats att fotografera den i rätt vinkel, så det syntes.
 Jag tycker ju om färger också. Den här tavlan har ju lite Bengt Lindström över sig.
 Den här somriga härliga tavlan är målad nästan tredimensionellt. Jag hade behövt beskära den och rätta upp den lite.
 Den här är ju trevlig också i sitt naivistiska utförande.
 Den här tavlan är ju svag i färgerna, men ändå fin i nyanserna.
 Jag blev förtjust i de här fyra fåren som ligger i en klump. Härlig skulptur den också.
 På Facebook har jag för mig att man efterlyste en sån här bild på får. Den tavlan hade blivit stulen. Men det var nog bara tre får i den. De är målade i samma stil i alla fall. Så jag tyckte att jag kände igen den här.
 Den här tavlan är liksom ett tittskåp. Tanten står på ramens underkant och väskorna också.
Nu var vi färdiga med konsten och tog oss en tripp till Landskronas kända fästning, Citadellet. Här ser man vallgraven, som man får gå över.
 Så här ser Citadellet, slottet ut över en inre vallgrav.
 Vikipedia har en beskrivning och historia om Citadellet och du kan läsa om det HÄRe. Det användes som kvinnofängelse och här satt "Änglamakerskan" Hilda Nilsson. Läs om henne HÄR. Hon bodde i Helsingborg på Bruksgatan på sin tid.
 Så blev vi sugna på kaffe och jag ville se på Hemslöjdens lokaler. Men de hade flyttat och i stället är det en flott restaurang, Why Not här inne. Lasse Flinkman har varit den som öppnade restaurangen och caféet. Han har ett fik i Sireköpinge också.
Vi satt ute här i den underbara solen och gottade oss med varsin kaka. Det vill säga, jag åt en rabarberkaka med vaniljsås och Sibbe åt en morotskaka med grädde. Till dom godsakerna drack vi kaffe.

Sen var det dags för hemfärd för idag. Men vi har verkligen sett mycket och njutit i fulla drag den här underbara lördagen.

♥♥♥
 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Fin utställning! Så vackert med Rapsfälten, ett hav av guld!
Jag hade inte heller tidigare varit på en begravning med överlåtelse, det var mycket fint! Kramiz

Ama de casa sa...

Oj vad fint med rapsen! Härligt glatt och gult :-)

Utställningen såg också trevlig ut - en massa fin konst och inga konstigheter :-)

Veiken sa...

Typiskt Skåne att göra backar till dalar! ;) Jag vet ju att ni åker på konstrundor. Verkligen en trevlig aktivitet! Kramar

Ma sa...

Vacker konstutställningen. Om fårtavlan skulle vara identisk med den som stals, har den säkert kommit till rätta nu. För annars hade de aldrig vågat ställa ut den. Det är jag ganska säker på...

Maria sa...

Ni ser då ut att ha haft en jätte skön dag. Vilka fina fält och en del tavlor också. Ja idag har det verkligen varit en riktigt utedag härligt härligt.
Ha en skön måndag/kramen

Fenixmonas sa...

Ja du gilla sånt är livet och döden är trots allt en del av livet. Vår Margareta var trött o sjuk och det var gott för henne att få sluta nu. Kramar!

Anonym sa...

Rapskorten blir extra häftiga med din svarta ram omkring. Våra rapsfält är inte lika gula så jag tog inga kort igår. Visste inte att fina Glumslövs backar bytt namn. Det kommer de ända alltid att heta för mig. Fiket såg fint ut. Jag blev mest förtjust i tavlan som du skrev var tredimensionell och i kvinnan med fina kläder. Kram Bosse

Veiken sa...

Svar: Alldeles bredvid rondelltoaletten renoveras ett hus, så det är nog jobbarna som har haft en kul stund när dom satte toan i rondellen! Kram