tisdag 29 april 2014

VI HAR VARIT PÅ LITE SHOPPING IDAG.


Vi skulle till Väla idag för några ärenden. Det började hos mina före detta arbetskamrater på Akademibokhandeln. Men då hette bokhandeln Bokman. Jag jobbade på kontoret och Bokman bestod av två butiker, en nere i stan och en uppe på Väla. Jag var på kontoret och skötte allt där. Men Bokman såldes till Akademibokhandeln efter det att jag slutade jobba.
Den här boken är precis nyutkommen och har massvis med bilder och beskrivningar av dem och av Helsingborg överhuvudtaget. Den köpte vi, så nu har vi mycket att titta på och att läsa om vår stad.
Så var det tvunget att inhandla min hårfärg. Det är alldeles för mycket återväxt. Men vi har inte gjort i ordning det i dag, för man har stängt av fjärrvärmen, så vi inte ens kunde duscha idag. Det går inte att färga håret utan varmt vatten.
Vi var på Apoteket också och hämtade medicin och passade på att köpa de här söta askarna, som vi kan ha medicin i. Jag paxade för den med fjärilarna.
De här garnerna har ju samma färgskala, men det visste jag inte när jag hämtade dem på Hemtex. Jag hade nämligen fått en present på 25 kronor från en vän på Facebook. Hon hade givit mej det genom nåt som heter Wrap, så pengarna fanns i min mobil. Klart att jag ville utnyttja det. Det blev de här två nystana.
Jag lyckades få ihop de här fyra i kväll av det nya garnet. Mönstet kallas för Afrikansk Blomma. Beskrivningen har jag fått genom en tjej, som kallar sig för Bauta Witch. Vill du se vad hon visar för mönster kan du klicka HÄR, Hon är verkligen duktig och visar ofta hur man virkar olika saker. Jag har fått mycket inspiration hos henne.

♥♥♥


Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Nu är det dags för vår lite försenade påskresa. Försvinner på en vecka för lite rekreation och återhämtning.. Kramiz!

Anonym sa...

Mors,,Ja då får ni äta Medelhavsmat. Nej här firas inget sista april,så vitt jag vet..Påsken däremot då brukar det firas med fyrverkeri.Haé Kram.

Ama de casa sa...

Åh! Jag älskar att strosa i bokhandlar och titta och klämma (fast försiktigt ;-) ) på alla (nåja, många) böcker :-)

ansepanse sa...

vilken trevlig bok, alltid roligt att få läsa mer fakta om sitt eget närområde
jag förstod att det var den med fjärilar på som är din :)
vad fint det blev när du virkade med de där färgerna
kramar

Anonym sa...

Jo då,här är det prima liv,,har varit ute och åkt på Fm,käkat en liten lunch,och legat en stund i och vid poolen,skönt..Haé Kram.

Veiken sa...

Boken om Helsingborg kommer ni att ha mycket användning och nöje av. Vi har en om Göteborg från förr till nu! Ha det så kul med den och en fin Valborgskväll! Kram

Ma sa...

Färga håret utan varmvatten är omöjligt. Men henna färgen klär Dig. Jag hade något liknande en gång i min ungdom. Då använde jag mig av henna till håret. Wrapp är en kul sak. Fast det var lite ovant första gångerna jag löste in en wrapp. Söt ask som Du valde. Sen verkar det vara som om garn är obligatioriskt på Din shoppingrunda och redan har Du påbörjat jobbet med garnerna...