tisdag 22 juni 2010

Kulturella igen. ;-D

Tisdag, vad göra, när det ser fint ut ute? Jo, vi beslöt oss för att åka till Landskrona och titta på en samlingsutställning i Konsthallen. Men först gjorde vi som vi brukar göra, när vi är där.
Vi gick till Maddes och beställde varsin räkmacka. De är verkligen stora, så våra magar stod i fyra hörn och en snibb. Se här!

Sen gick vi en runda och tittade lite på skor och herrkläder. Vi är nog rätt ökända, för vi brukar gå runt och snacka med dom som jobbar där. Men hon som äger butiken Marc, ville mest bara snacka med oss och brydde sej inte om att vi störde henne. Man kan ju säga att hon och jag var kolleger, men jag tror inte att hon hade sin butik på min tid.

Så skulle vi ju gå till Konsthallen. Då får man gå igenom en stor park och innan dess gick vi förbi Rådhustorget, med vackra blommor och en fin fontän.

Till höger på torget finns det en jättefin byggnad, som innehåller en bank. Det finns en hel del gamla vackra byggnader i Landskrona.

Jag har ingen aning om vad de här blåa blommorna heter, men de finns i en jättelång rabatt på väg till Konsthallen. På andra sidan av gången fanns de här vackra rosorna.

Jag tog en närbild på en enda ros också. Där sitter det visst en som vill hjälpa till att pollinera. Ja, så kom vi till utställningen och den innehöll en samling av svensk design från 1960-talet. Oj, så nostalgisk jag blev. Det var sånt som var nytt och modernt i min ungdom. Man visade verk av klädgruppen Mahjong och av 10-gruppen. Den senare gruppen såg vi på en utställning förra veckan på Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Tyck nu inte att vi är ena tråkiga gamla människor, som bara går på utställninar och muséer, för vi kan ju göra både det ena och det andra och tycka att det är kul.

På hemvägen fick jag Sibbelin att stanna bilen, så jag kunde plocka prästkragar. för det växte det massvis av i dikeskanterna. Men jag glömde att fota dem på stället, så det får bli resultatet i en vas på soffbordet hemma.Så det bästa till sist. Noacks Matte har kommit hem igen. Vi körde ju henne till Lund förra måndagen, för en operation av knölarna på fötterna. Operationen gick bra, men hon har inte kunnat bo hemma med Noack, utan har bott hos en kompis. Noack har haft en kompis att leka med alldeles fritt ute hela dagarna.

Men vi har ju saknat honom och nu, när de har kommit igen, så har Matte haft svårt att gå långa rundor med honom. Då tog jag med honom ut en riktigt lång runda och tog honom sen hem till oss så Sibbelin, som kollade sina inspelningar  på DVDn, fick träffa honom och kela ordentlig. Vi har verkligen saknat varandra. Det märkte på honom också.

Det var lite av vad vi har gjort idag. Solen har skinit och vi har mått gott.

Dagens Citat:

Kärlek vid första ögonkastet är den mest utbredda ögonsjukdomen.

Gino Cervi.


Tack för att du tittade in hos mej!


10 kommentarer:

Mia systeryster sa...

Så fina bilder du bjuder på, och den där mackan hade jag gärna ätit;) Kram

Frogprincess sa...

de blå blommorna tycker jag att jag känner igen som kantnepeta, eller kattmynta.
Fina bilder och vilken räkmacka!!!

Fenixmonas sa...

Så underbara bilder! Vilket ljuvligt väder ni måste ha haft...här mulnade det dessvärre till igår eftermiddag och nu är det jämntjockt! Midsommarvädret har landat! Kramiz

Sita sa...

God morgon. Kul att se alla bilder. Du tror inte att dom blåa är lavendel. Haé gott. Kram

Browneyedgirl sa...

Hej och hå =)
Sol och åter sol, hur underbart är inte det.
Och ni ser ut att ha haft det toppen.
Själv ska jag ut snart och trängas med tusen andra i matbutiken *skrattar*
Kramen till dig så länge

Sussi sa...

Vad trevligt att ha ett sånt ställ som man alltid beställer samma bara för att man är så nöjd med det. Räkmackan såg jättegod ut :)

Uställningar och muséer är kul att gå på. Det finns ju så mycket att se..

Förstår att ni saknat Noack. Man fastnar lätt vid en sån go vovve som honom ;)

Kramisar

Frogprincess sa...

Svar: Jag känner igen Lerdala från någonstans här i närheten, men kommer inte i håg var det ligger härifrån jag bor, men det är nog inte långt. Mitt lokalsinne är katastrofalt.
Ha en bra dag!

Vicke sa...

Jag tittar bara in för att önska dig en Glad Midsommar.

Gun sa...

Det ser ut att vara riktigt fint i Landskrona. Museum och utställningar är inte tråkiga! Man kan gilla fler saker, precis som du skriver.:)

Margit sa...

Så fina o härliga bilder du visar oss!!!
Önskar dig GILLA en riktig skön o fin MIDSOMMARHELG!!!
Kram!!