lördag 26 juni 2010

Midsommaraftonsfirande på Råå.Vi var bjudna till våra vänner på Råå K. (kvinna) och L. (man) och så här såg midsommarbordet ut, när vi kom. De har ett glasat uterum, så det varken kan blåsa eller regna på en, när man sitter där.

(Det går att klicka på bilderna om du vill se dem i helskärmsstorlek.)

Vi trodde ju att vi skulle ha med oss barnbarnets Noack, men hon blev själv bjuden på en privat fest, där hon kunde ha honom med sej, så vi blev utan.Det är L. som lagar maten och dukar upp. Han sa själv att han är som ett fruntimmer, för han älskar att pynta och laga mat. Nog är han väl duktig!

Kolla duken också. Den är av linne och handbroderad av en gammal, tyvärr död, väninna till K. De hade syjunta tillsammans med en väninna till, för rätt länge sen.Det var G&T, som serverades som välkomstdrink. Det bästa jag vet.Så här fint hade L. dekorerat varje kuvert. Ordentligt romantiskt!


Det var gudskelov den klassiska sillen, potatisen och övriga tillbehör som serverades.Du förstår väl att de var de här tillbehören också, som jag menade. Jag tänkte inte på att vända ölflaskorna, men kan berätta att det var den thailändska sorten Singha, som serverades. Det var första gången jag smakade den och den var mjuk och fin i smaken.Det här är min första, men inte sista portion. Allt smakade så underbart gott. så det blev en hel del påbackning för min del. Jag tror det gällde de andra också. Det blev lite snapsvisor och allsång för oss fyra så klart. ;-DEfter maten serverades det kaffe och tårta. Och vilken tårta sen! Den innehåller bara tårtbotten, mosade jordgubbar, vispgrädde och jordgubbar igen. Här är det en, som tog flera gånger av den. Du ser säkert att det står små glas där också. Det är Grand Marniere (eller hur det nu stavas). Det var också jättegott.Det här är grannens flagga, men jag tog den med för Svenska Flaggan hör också hemma på Midsommaraftonen.

Jag var "tvungen" att gå runt i K. o L.s trädgård och fota alla vackra blomster de har. Trädgården är SÅ vacker och trivsam.


LinblommaNu är vi på väg hem och väntar bara på taxin. Det kalla ljuset i mitten är månen, som jag lyckades fånga, när den tittade fram bakom molnet.

Vi hade alla haft en underbar afton och jag önskar dej att din midsommar var lika häftig som vår. Trots att vi inte var vid någon dansbana, eller så. Man kan roa sej ändå i goda vänners sällskap.

Tack K. och L.

för en härlig kväll!

Dagens Citat:

Den vanliga nackdelen med framgång är

att den retar ens vänner så ohyggligt.

P.G. Woodhouse.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej!

Skriv gärna en kommentar. Då blir jag glad.


18 kommentarer:

diana sa...

Ni ser ut att ha haft det fint. Ha en bra dag idag också :)

Sita sa...

Hejsan. Vilken trevlig afton. Vi kom hem så tidigt att vår afton blev ensanna här hemma m ett glas vin. Kram

Yvonne :-) sa...

Vilket fint dukat bord och vilken fantastisk trädgård Vi hade det lugnt och skönt......Man får hoppas att katten klarade,sig den på min blogg.den kanske duckade.Kram!

Helen sa...

Vilken härlig traditionell svensk midsommar ni har haft, precis som det sk vara. Förstår om du backade både på maten och tårtan men det får man väl när det är midsommar. Hoppas fortsättningen på helgen blir lika fin för er. Kram/Helen

Margit sa...

Trevligt att titta på de fina bilderna och dukning!! ja visst måste man ha sill på midsommaraftonen...och jordgubbar...
Lasse sa precis samma sak den 24...Nu är det 6 mån till Julafton. ja viist gåt tiden fort...
Önskar en GOD NATT och en skön söndag tiller båda!!! Kram!!!

Mia systeryster sa...

Måste säga att han "L" vet hur man dukar fint=D Sånt gillas!!Det gör så mycket. Härliga bilder. Kram

Sussi sa...

Vilken härlig midsommarafton ni verkade ha i glada vänners lag. Dukningen var jättefin. Vi körde med papperstallrikar, plastglas och plastbestick. Allt för att kunna umgås mer med våra gäster. Det är så praktiskt att bara hälla ner allt i en soppåse när man ätit klart :)

Kramisar

Gun sa...

En fin traditionell midsommar, precis som vi också har haft. Det är bästa sättet att fira tycker jag, tillsammans med vänner.

Fenixmonas sa...

Underbart fint Gilla! Vi hade också en väldigt fin midsommar...rapport kommer! Kramiz

Anniepie sa...

Låter ju jättetrevligt! :) Och tårtan ser smarrig ut. Hoppas att du får en bra söndag nu! :) Kram!

Mi sa...

Vilken fin dukning och det är alltid skönt att få sätta sig vid färdigdukat bord och bli serverad. Ha en bra söndag. Kramar/Mi

Anonym sa...

Underbart med midsommar! DEn bästa av alla högtider. Kan gärna fira midsommar hela året om det gick. Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna måndag! Arbetsdag igen men sommaren fortsätter med sol o värme! Så gott! Kramiz

Sussi sa...

Maten var verkligen jättegod. Det är alltid något speciellt med grillat.

Det var så kul att våran hembyd hade tagit det så långt att dom klätt ut sig mycket. Det är det som drar folk. Nästa år kommer det säkert vara ännu fler :)

Jag kommer knappt ihåg hur det var att vara utan diskmaskin. Den är en helt underbar uppfinning. Man får mer tid med gästerna istället..

Kramisar

Susanne sa...

Det var verkligen ett fint midsommarfirande med fint dukat bord, god mat & fina bilder!!
Sv. om du klickar på min signatur så kommer du till sidan. Sen är det bara att följa anvisningarna.

Kram

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Verkar ha varit en toppenfest!
allt såg så gott och fint ut.

Mi sa...

Hoppas att du är ute och njuter i solen. Ha en bra dag. Kramar/Mi

Anonym sa...

Vilken otroligt tjusig dukning!
Det verkar som ni hade en underbar midsommar :-)